به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مسئول موسسه فرهنگی میثاق غدیر تبریز، در مراسم افطاری این موسسه که در آستانه فرا رسیدن عید بزرگ مسلمانان صورت گرفت، به تشریح عید بزرگ فطر از نظر روایی و اخلاقی پرداخت.
حجت الاسلام سید حسین مطهر نژاد با بیان اینکه عید فطر را می توان بزرگترین عید اسلامی از لحاظ کثرت حضور افراد در اصلی ترین برنامه عید یعنی نماز فطر دانست، گفت: حضور میلیونی مومنین روزه دار در صفوف نماز عید فطر قبل از هر چیز بیانگر حقیقتی معنوی به نام طهارت عمومی است که نوید تحول در عرصه زندگی فردی و اجتماعی را می رساند.
مسئول موسسه فرهنگی میثاق غدیر با اشاره به خودسازی های صورت گرفته در طول ماه مبارک رمضان تصریح کرد: در حقیقت این خودسازی ها سرمایه هایی هستند که نباید آن را ساده انگاشت و در پیچ و خم زندگی روزمره لایه های مقدس آن را فراموش کرد.
وی عنوان کرد: عید سعید فطر میعاد بازگشت انسان به فطرت پاک خویش است و زمانی است که فرد با خود آگاهی از مسیر طی شده در یک ماه می تواند به رگه هایی از حقیقت وجودی خود دست پیدا کند و پاداش معنوی اعمال خود را با زندگی طاهرانه در طول سال بعدبه دست بیاورد.
مطهرنژاد با اشاره به ادعیه های وارد شده در این روز و فقرات نماز عید تاکید کرد: مومن روزه دار می تواند به گنج های پنهان در این ادعیه دست پیدا کند منوط به اینکه از نگاه دنیوی فاصله بگیرد و با نگرشی معنوی و کمال جویانه بدان نگاه کند.
مسئول موسسه فرهنگی میثاق غدیر به حرمت روزه داری در عید سعید فطر اشاره کرد و تاکید کرد: از ظریف ترین نقاط معنوی این حرمت روزه داری اثبات اصل عبودیت است، چنانچه فرد مسلمان در سی روز گذشته ملزم به روزه داری بود اما در این روز حق روزه گرفتن ندارد و باید اطاعت و بندگی کامل خود را از حرف حق نشان دهد و هر آنچه آن حضرت اراده کرده و در هر روزی محقق شود.
حجت الاسلام رضا پیرداود از اعضای هیئت مدیره این مرکز و از اساتید حوزه و دانشگاه نیز در این مراسم وحدت جامعه اسلامی را از نمادهای کم نظیر در عید فطر دانست و افزود: ازدحام فوق العاده در صفوف نماز عید فطر تقریبا در هیچ نماز جماعت دیگری به چشم نمی خورد و مودت و دوستی در این روز از زیباترین مناظر جامعه اسلامی است.
وی به سازماندهی جرقه های فروزان انقلاب از نماز عید سعید فطر اشاره و تاکید کرد: بزرگ ترین راهپیمائی تاریخ ایران اسلامی در تهران در اعتراض به شاه پس از نماز عید سعید فطر به امامت آیت الله دکتر مفتح برگزار شد و در حقیقت پس از آن روز مخالفت عمومی مردم با شاه به طور علنی اعلام شد.
پیرداود خاطرنشان کرد: در انقلاب اسلامی ایران این نماز نمادی از وحدت مبارزه بر علیه شاه بود و شکوه حضور مردم در صحنه در این نماز متجلی شد.
وی گفت: در سه دهه گذشته نیز نماز عید فطر همواره یکی از پرشکوه ترین و یا به عبارتی بزرگ ترین نماز جماعت سالانه در سراسر کشور است که همه گروه های مردمی در آن حضور دارند.
پایان پیام/
نظر شما