دانشگاه مذاهب اسلامی به دنبال جذب دانشجویان خارجی/عراق، لبنان، روسیه آماده تاسیس دانشگاه مذاهب اسلامی

خبرگزاری شبستان: مختاری گفت: در حال حاضر ۶۰ الی ۷۰ دانشجوی بین‌المللی در دانشگاه مذاهب اسلامی مشغول به تحصیل می باشند که این تعداد خیلی کم بوده و ظرفیت دانشگاه مذاهب اسلامی بیشتر از این تعداد می‌باشد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری، رییس دانشگاه مذاهب اسلامی ظهر امروز در نشست خبری که در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد، با اشاره به اینکه از آغاز مسئولیت خود در دانشگاه مذاهب مطالعات در بخش بین المللی را آغاز کرده ایم، اظهار داشت: در راستای بخش بین الملل با دانشگاه های جهان اسلام درصدد عقد قراردادهای فیمابین برای جذب دانشجو از سراسر جهان اسلام و غیر اسلام هستیم.

 

وی ادامه داد: در راستای همین امر گفت وگویی را با سفیر استرالیا در سفری که به دانشگاه مذاهب داشتند، کرده ایم و بر روی دپارتمان های اسلام شناسی تاکیدات زیادی شد و پیشتر به دنبال تبادل دانشجو و استاد هم بودیم.

 

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی تاکید کرد: قلمرو جهان اسلام به یک محدوده خاص خلاصه نمی شود و می توان در دپارتمان های مختلف حضور پیدا نمود. ما باید از دانشگاه های مذاهب پا را فراتر بگذاریم و رسالت این دانشگاه را از این طریق گسترش داده و به دنبال ایجاد شعباتی در کشورهای دیگر باشیم.

 

مختاری یادآور شد: در بعضی کشورها تلاش ما بر این است که یک سری ژورنال های انگلیسی و عربی را در دانشگاه ها تدوین، تالیف و انتشار دهیم که این امر خود یک ابزار ارتباطی به شمار می رود. همچنین به دنبال برگزاری نشست ها و همایش های مشترک در کشورهای مختلف اسلامی و غیر اسلامی هستیم زیرا در دانشگاه مذاهب و سطح بین المللی این امر می تواند کمک شایانی کند.

 

وی افزود: اگر مدل بین المذاهب آکادمیک دانشگاهی گسترش پیدا کند می تواند در بخش دانشگاهی بسیار موثر واقع شود از این رو از سال آینده ما از کشورهای مختلف دانشجویانی را جذب خواهیم کرد که در سطوح مختلف ادامه تحصیل بدهند.

 

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به سفر هیئت ایرانی دانشگاه مذاهب اسلامی به کشور اندونزی خاطرنشان کرد: حضور ما در این سفر برای جلوگیری از پدیده تکفیر در این کشور بود زیرا دشمنان و سران گروهک های تکفیری در سطح سیاسی و دانشگاهی در کشور مالزی حضور داشته و به دنبال ایجاد مانعی برای وحدت میان مسلمانان هستند از این رو برای جلوگیری از نفوذ این افراد در کشور اندونزی دانشگاه مذاهب به عنوان سفیر تقریب در این کشور حضور پیدا کرد.

 

مختاری ادامه داد: ما در سفر به کشور اندونزی با سه نهاد اصلی به نام مجلس علما، نهضت العلما و نهضت محمدیه که هر کدام دارای 30 الی 40 میلیون عضو هستند جلسات و نشست هایی را برگزار کردیم که این جلسات در پیشبرد اهداف دانشگاه مذاهب اسلامی با این سه نهاد بسیار تاثیرگذار بود.

 

وی بیان کرد: در جلساتی که در کشور اندونزی برپا شد به انعقاد تفاهم نامه هایی با دانشگاه های جامع اندونزی پرداختیم که این تفاهم نامه ها در خصوص تبادل استاد، دانشجو، برگزاری همایش های مشترک، تدوین مجلات مختلف و آموزش زبان فارسی بود.

 

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی اضافه کرد: ما در سفر به اندونزی تصمیم داشتیم از ظرفیت آکادمیک دو طرف استفاده شود از این رو همایش مشترکی در این سفر برگزار شد که با موضوع امام شافعی و بهره گیری از نظرات و اندیشه ایشان برپا شد. این همایش در اصل نقش امام شافعی در مقابله با اندیشه تکفیری بود که با حضور پرشور دانشجویان برگزار گشت.

 

مختاری با بیان اینکه ما در خارج از مرزهای خود کمتر به دستاوردهای انقلاب و عرضه آن پرداخته ایم، تصریح کرد: در حال حاضر برای برپایی جلسات مشترک با کشورهای دیگر با کشور مصر و قرقیزستان جلساتی را آغاز کرده ایم البته نسبت به سایر کشورهای اسلامی و غیر اسلامی مطالعات آغاز شده است.

 

وی در رابطه با تعداد دانشجویان بخش بین الملل دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: تعداد این دانشجویان بین 60 الی 70 دانشجو می باشد که این امر بسیار ناچیز است زیرا دانشگاه مذاهب اسلامی ظرفیت بیشتری را دارد. همچنین بورسیه برای دانشجویان در بخش کارشناسی امکان پذیر و در بخش ارشد و دکتری با سهمیه کمتری انجام می شود.

 

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی در زمینه جذب دانشجو از کشورهای دیگر اظهار کرد: برای جذب دانشجو در بخش بین الملل حتما فرد مورد نظر باید شخصیتی علمی و یا شاخص کشور خود بوده یا از یک مصاحبه علمی قوی نمره قبولی را بگیرد.

 

مختاری در زمینه تاسیس شعبات دانشگاه مذاهب اسلامی در کشورهای دیگر یادآور شد: تا به امروز مطالعات فراوانی در رابطه با تاسیس دانشگاه در کشورهای مختلف انجام داده ایم. تا به امروز با توجه به نشست های مختلف کشورهای عراق، لبنان و روسیه از جمله کشورهایی بودند که تمایل به تاسیس این دانشگاه را داشتند. همچنین با کشور ایتالیا در قالب کشورهای غیراسلامی صحبت هایی صورت گرفته و بنا بر این شده است که یک استاد از شهر میلان برای برگزاری کرسی های مختلف گفتگو کار را با ما آغاز کند.

 

وی با اشاره به افزایش رشته های تحصیلی در دانشگاه مذاهب اسلامی افزود: ما به دنبال گسترش رشته های مختلف تحصیلی اسلامی نیز هستیم، از این رو رشته هایی چون عرفان اسلامی، معماری اسلامی، فقه خانواده، مدیریت اسلامی، اقتصاد اسلامی و ... مدنظر بوده و در این راستا با وزارت علوم مکاتباتی صورت گرفته و منتظر تحقیقات و پاسخ وزارت علوم هستیم.

 

لازم به ذکر است، اهم برنامه های هیئت اعزامی دانشگاه مذاهب اسلامی در سفر به اندونزی به شرح ذیل می باشد.

1- هم اندیشی هیئت ایرانی با علمای اهل سنت استان سوماترای جنوبی شهر کلمبنگ

2- جلسه با برخی از دوستداران انقلاب اسلامی از شهر کلمبنگ سوماترای جنوبی

3- جلسه با پروفسور نصرالدین عمر رییس دانشگاه علوم قرآن اندونزی و نیز پروفسور محمد شیرازی رییس دانشگاه جامع اسلامی سوماترای جنوبی

4- همایش بین المللی دیدگاه های اجتماعی معاصر امام شافعی در دانشگاه جامع رادن فتح در شهر کلمبنگ

5- امضای تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه مذاهب اسلامی با دانشگاه رادن فتح توسط روسای دو دانشگاه

6- حضور در منزل رییس طریقت خلوتیه در استان سولاویسی جنوبی در شهر ماکاسار

7- نشست با روسای دانشگاه های غیردولتی استان سولاویسی جنوبی در شهر ماکاسار

8- جلسه هم اندیشی با رییس و اعضای نهاد مجلس العلمای استان سولاویسی جنوبی در شهر ماکاسار

9- دیدار با دبیران نهضت العلمای استان سولاویسی جنوبی آقایای پروفسور غالب

10- نشست صمیمی با دوستداران انقلاب اسلامی و محبان اهل بیت از استان سولاویسی جنوبی

11- جلسه با رییس دانشگاه جامع حسن الدین شهر ماکاسار استان سولاویسی جنوبی

12- جلسه با سفیر سابق اندونزی در تهران

13- جلسه با رییس دانشکده ادبیات دانشگاه حسن الدین

14- همایش نقش امام شافعی در مقابله با اندیشه های تکفیری در دانشگاه جامع اسلامی علاءالدین شهر ماکاسار

15- امضای تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه مذاهب اسلامی با دانشگاه علاءالدین

16- دیدار با رییس دانشگاه محمدیه جاکارتا و عضو ارشد سازمان محمدیه در محل این سازمان

17- حضور در مسجد استقلال بزرگترین مسجد جنوب شرق آسیا برای اقامه نماز جمعه

18- دیدار با وزیر دین اندونزی در حاشیه حضور در نماز جمعه

19- دیدار با امام اکبر مسجد استقلال در حاشیه حضور در نماز جمعه

20- دیدار با خطیب نماز جمعه مسجد استقلال

21- دیدار با سفیر جمهوری اسلامی ایران در محل ززیدانس و گفت و گو درباره ضرورت پرداختن به امور بایسته

22- دیدار با نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در اندونزی و نیز نماینده جامعه المصطفی در اندونزی

23- دیدار با برخی حبائب از خانواده العطاس و الحبشی

کد خبر 633820

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha