مرتضی خرسندی استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، در راستای نقش قرآن در اقتصاد مقاومتی گفت: بحث اقتصاد مقاومتی باتوجه به توصیههای مقام معظم رهبری چندسالی است که در کشور ما مورد توجه قرار گرفته است و این ادبیات در محافل اقتصادی شکل گرفته و در حال گسترش است.
وی ادامه داد: در ادبیات اقتصاد کلاسیک هم مباحثی از صنف اقتصاد مقاومتی آمده است، این نوع اقتصاد برای این است که کشورها سعی کنند وابستگی خود را به حداقل برسانند تا از شوکهایی که از سوی این کشورها وارد میشود کمتر دچار آسیب شوند.
استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد: ادبیات دینی و قرآنی ما هم به موضوع خودکفایی اشاره دارد، ما در نحوه مصرف کردن و سبک زندگی مصرفی توصیههای زیادی در آموزههای دینی خود داریم، اسراف و تبذیر در مصارف ما کاملا منع شده است، این نکته در صرفهجویی در اقتصاد مقاومتی بسیار تاثیرگذار است.
خرسندی تاکید کرد: کشور اگر بخواهد خودکفایی خود را داشته باشد باید از فرهنگ مصرفی دینی که داریم تبعیت کند، در بخش تولیدی هم توصیههای دینی ما بر این است که تولید بهینه باشد به این معنا که از منابع به بهترین شکل استفاده کنیم و آنچه به عنوان مواد اولیه استفاده میشود مناسب بوده و کالایی با کیفیت به مصرفکننده داده شود.
وی افزود: در اقتصاد مقاومتی ما اگر بخواهیم استقلال کشور را حفط کنیم باید بخش تولید را تقویت کنیم و بخش تولید هم میتواند از بخش دینی استفاده کند و بتواند شرایط بهتری را به لحاظ اقتصادی داشته باشد.
استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در رابطه با بانکداری اسلامی نیز خاطرنشان کرد: واقعیت این است که ما قوانینی در راستای بانکداری اسلامی وضع کردیم ولی عملکرد بانکها ما این موضوع را نشان نمیدهد و به حد ایدهآل نرسیدیم، در واقع آنچه ما به عنوان عقود اسلامی در امور مالی انجام نمیشود.
خرسندی بیان کرد: در سیستم بانکی دنیا ذخیره جزئی مطرح است به این شکل که بانکها بخشی از سپرده را ذخیره و ما بقی پول را به عنوان وام پرداخت میکنند، در این سیستم پولآفرینی به وجود میآید که میتواند تورمزایی میکند در حالی که در ادبیات اسلامی در این مورد موضوعاتی مطرح شده است که بسیار تاثیرگذار است.
وی در پایان گفت: ما هنوز در رابطه با سیستم بانکداری اسلامی خیلی راه داریم تا اینکه سیستم بانکداری ما کاملا اسلامی شود.
نظر شما