خانعلی رشیدی، دبیر شورای هماهنگی بانک های استان، ظهر امروز (16 خرداد) با بیان این مطلب به خبرنگار خرگزاری شبستان در گرگان گفت: در مقطع زمانی اسفند 94، منابع 13 بانکی که عضو شورای هماهنگی بانک های استان بوده اند، مبلغ 66 هزار و 718 میلیارد ریال بوده که در اسفند 95 با 23 درصد رشد، به 82 هزار و 62 میلیارد ریال رسیده است.
وی افزود: مصارف بانک های استان (تسهیلات پرداخت شده) نیز در سال 1394 مبلغ 91 هزار و 488 میلیارد ریال بود که با 18 درصد رشد در سال 95، به عدد 108 هزار و 9 میلیارد ریال افزایش یافته است.
وی با اشاره به نقش پررنگ سیستم بانکی استان در ارائه خدمات بانکی، گفت: در بسیاری از استان های کشور نسبت مصارف به منابع زیر 85 درصد (نسبت استاندارد بانکداری) می باشد که این نسبت در استان گلستان بیش از 131 درصد بوده که نشان از اهتمام شبکه بانکی استان در حمایت از تولید و ایجاد رونق اقتصادی دارد.
رشیدی با تاکید بر حمایت سیستم بانکی از تولید و اشتغال درجامعه تصریح کرد: در سال 95 مقرر گردید 16 هزار میلیارد تومان در کشور بصورت تسهیلات در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد و در این راستا سهم استان گلستان مبلغ 422 میلیارد تومان بود در حالی که سیستم بانکی استان بیش از هدف یاد شده و به میزان 470 میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای صنعتی و کشاورزی بدون احتساب پرداخت مستقیم، اعطا کرده است و موجب شد استان گلستان از این حیث در جایگاه هفتم کشور قرار گیرد.
وی یادآورشد: علاوه بر مبلغ یادشده و خارج از طرح مذکور، مبلغ 250 میلیارد تومان به صورت مستقیم به 259 واحد تولیدی اعطا شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات بانک ملی استان نیز اشاره کرد و افزود: حدود 42 درصد تسهیلات پرداخت شده به تولیدکنندگان استان که عددی بالغ بر 300 میلیارد تومان می باشد، از طریق بانک ملی استان گلستان صورت گرفته است.
دبیر شورای هماهنگی بانک های استان گفت: شبکه بانکی استان گلستان با ایفای نقش موثر خود در راستای منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی برتحقق اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولیدملی و تثبیت و ایجاد اشتغال، در سال 95 از طریق ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و پرداخت مستقیم، مبلغی حدود 720 میلیارد تومان تسهیلات بانکی را به 670 واحد تولیدی واجد شرایط ، پرداخت کرده است.
خانعلی رشیدی مجموع تسهیلات اعطایی توسط بانک ملی استان به بخش های مختلف در سال 95 را حدود هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: بانک ملی استان مبلغ 656 میلیارد ریال وام قرض الحسنه که عمده ترین آن به میزان 277 میلیارد ریال تسهیلات ازدواج جوانان و قریب به 105 میلیارد ریال وام های خوداشتغالی و مشاغل خانگی بوده است که از طریق کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی معرفی شده اند.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر تسهیلاتی که 52 شعبه بانک ملی در سراسر استان پرداخت کرده اند، یک هزار و 150 میلیارد ریال تسهیلات خرد و معیشتی نیز از طرف کمیته اعتباری به واحدها معرفی و پرداخت شده است.
رئیس اداره امورشعب بانک ملی استان با اشاره به اینکه سیاست اعتباری بانک در سال جاری، پرداخت تسهیلات از محل جذب منابع جدید و وصولی ها است، گفت: تکمیل طرح های نیمه تمامی که با مشارکت بانک ملی آغاز شده اند، تامین سرمایه در گردش به واحد های تولیدی استفاده کننده از تسهیلات این بانک، حمایت از طرح های دارای توجیه در بخش های کشاورزی و گردشگری (با توجه به بالا بودن ظرفیت استان در این زمینه ها)، توجه ویژه به امور معیشتی مردم از جمله ازدواج جوانان و تسهیلات خرد و به طور کلی حرکت در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید و اشتغال پایدار، از مهمترین اهداف و رویکردهای بانک ملی استان گلستان در سال جاری می باشد.
رشیدی سال 95 را سال همکاری بانک ملی با واحد های تولیدی دانست و اظهار داشت: در سال گذشته برای بدهکاران بانکی شرایطی مناسبی ایجاد شد و با در نظر گرفتن دوره تنفس جهت پرداخت، امهال و تقسیط بدهی تا پنج سال، به گونه ای عمل شد تا با هدف حمایت از تولیدکنندگان واقعی، حتی الامکان از ارسال پرونده های مطالباتی جهت اقدامات قانونی جلوگیری شود و در همین رابطه و در تعامل با بدهکاران، تعداد 893 پرونده مطالباتی تعیین تکلیف شد.
لازم به ذکر است، 13 بانک در سال 95 عضو شورای هماهنگی بانک ها بودند که در سال 96 تعداد چهار بانک خصوصی نیز به این مجموعه اضافه شدند.
نظر شما