به گزارش خبرگزاری شبستان، از زمان روی کارآمدن دولت نهم و دهم، میتوان به موارد متعددی از سیاست های موفقیت آمیز دولت در حوزه های گوناگون اشاره کرد که همراه با تغییراتی مثبت، زمینههای مساعد برای برداشتن خیز رو به جلو در آینده را نوید می دهد.
شاخصه اصلی دولت نهم و دهم که موتور محرک برنامهریزی ها و اقدامات آن است، عدالتطلبی یعنی عنصری است که مقام معظم رهبری همواره بر آن تأکید داشته و دارند. دولت نهم و دهم هم برای تحقق عدالت از نظریه پردازی و شعارها عبور کرد و وارد مرحله اجرایی شد. در اوج این اقدامات اجرای طرح تحول اقتصادی، توزیع سهام عدالت، قانون هدفمندسازی یارانه ها، پیشرفت چشمگیر ایران در انجام فعالیت های صلح آمیز هسته ای و پیوستن ایران به جرگه کشورهای دارای چرخه سوخت هسته ای، ورود ایران به فضا و علوم فضایی، اجرای اصل 44 قانون اساسی، طرح مسکن مهر، اجرای طرح پزشک خانواده، ایجاد 5/2 میلیون شغل برای گروه های مختلف جامعه، اقدامات مهم فرهنگی، هنری و ورزشی و بسیاری موارد دیگر است.
دولت نهم و دهم به مردمداری و مردمباوری نیز که مورد تأکید همیشگی مقام معظم رهبری قرار داشته، باوری عمیق داشته و به درستی یکی از خصوصیات و ویژگی های خود را «مردم داری و مردمباوری» قرار داده است. انجام 90 سفر استانی در طول شش سال گذشته و دیدارهای گسترده و بیواسطه رئیسجمهور و دولتمردان با مردم در استان ها و تهران، اهتمام ویژه به حل مشکلات مردم که از طریق دریافت نامهها یا شنیدن رودروی مشکلات و درد دل های آنها منعکس میشوند از مصادیق این جهتگیری اساسی دولت است که میتوان آن را یک خصوصیت نهادینه شدن در دولتمردان تلقی کرد.
در هفته دولت 1390، در راستای اطلاع رسانی شفاف از فعالیت ها و اقدامات صورت گرفته در دستگاه های اجرایی، پایگاه اطلاع رسانی دولت در سلسله گزارش هایی به انعکاس فشرده و چکیده اهم خدمات و دستاوردهای وزارتخانه ها و سازمان ها در قالب کارنامه مهر در طول دولتهای نهم و دهم می پردازد اما به طور یقین جمع آوری و انعکاس کامل عملکرد و خدمات دولت که در این مدت به اذعان بسیاری از افراد و حتی منتقدان تلاشی بی وقفه و بی نظیر پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون داشته، کاری سخت است که مجالی طولانی می طلبد.
گزارش عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت به شرح ذیل است:
عملکرد بخش بازرگانی وزارت صنعت و تجارت و معدن به شرح زیر است:
جهش صادرات غیرنفتی و بهبود نسبت صادرات به واردات
-با احتساب میعانات گازی مجموع صادرات غیرنفتی در برنامه چهارم توسعه از مرز 6/97 میلیارد دلار گذشته و یک رکورد جدید درتاریخ صادرات کشور برجای گذاشت.
-ارزش صادرات غیرنفتی کشور از 5/0 میلیارد دلار در سال 1357 به 8/6 میلیارد دلار در سال 1383 رسید و در سال 1389 از مرز 6/32 میلیارد دلار (با احتساب میعانات گازی) گذشت.
-صادرات غیرنفتی (بدون احتساب میعانات گازی) در سال 1389 معادل 4/26 میلیارد دلار بود که نسبت به 1383سال، حدود 4 برابر و در مقایسه با اول انقلاب حدود 53 برابر شده است.
-صادرات خدمات فنی و مهندسی در سال 1389 معادل 3/3 میلیارد دلار و بیش از 5/3 برابر سال 1383 (941 میلیون دلار) است.
-نسبت واردات به صادرات که در اوایل انقلاب بیش از 19 برابر بود و در سال 83 این نسبت به 5 برابر رسید در دولت نهم و دهم بهبود یافت و هماکنون به کمتر از 5/1 برابر رسیده است.
(یعنی سهم صادرات غیرنفتی در تامین نیازهای وارداتی از 2/5 درصددر سال 57 و 3/19 درصد در سال 83، هماکنون به بیش از 50 درصد رسیده است؛به عبارت دیگر در این حوزه افزون بر 50 درصد اتکا به نفت کاهش یافته است).
-عملکرد دولت نهم و دهم در پوشش ریسک صادرکنندگان از ابتدای سال 1384 تا پایان سال 1389، پوشش 9/5 میلیارد دلار بوده است که بیش از 13 برابر دوران ماقبل خود است . (رشدی بیش از 1200 درصد).
-میزان ارزش صادرات فرش دستباف درسال 1389 حدود 557 میلیون دلار بوده که 6 برابر میزان صادرات فرش درسال 1357 است .
-اجرای سیاستهای مدیریت واردات و انجام حدود 30 اقدام از جمله ممانعت از ورود کالاهای غیرکیفی، تشکیل کمیته ضد دامپینگ، ایجاد تشکلهای وارداتی، افزایش تعرفه برخی کالا و ... (کاهش حدود 30 درصدی وزن واردات در 4ماهه نخست سال 90)
غلبه بر تحریم ها
-در طول برنامه چهارم توسعه، برپایی نمایشگاههای داخلی و خارجی و اعزام و پذیرش هیئتهای تجاری و تبلیغات کالاها و خدمات ایرانی در بازارهای هدف با رشدی بالغ بر 85 درصد همراه بوده است.
-در دو سال اخیر (88 و 89)، بیش از 125 نمایشگاه داخلی و خارجی با مشارکت 19 هزار شرکت داخلی و خارجی برگزار شده است که کشورهای تحریمکننده ایران در این نمایشگاهها، حضوری چشمگیر داشتهاند.
-ظرفیت ناوگان از 4/3 میلیون تن Dwt در ابتدای سال 1384 به 8/5 میلیون تن Dwt در سال 1389 افزایش یافته است.
-ظرفیت کانتینری از حدود 48 هزار TEU در ابتدای سال 1384 به حدود 110 هزار TEU در سال 1389 افزایش یافته است.
- میزانحمل بار، ازحدود27 میلیون تن در سال1384 بهحدود 36 میلیون تن در سال 1389 افزایش یافته است.
- تعداد کشتیهای اقیانوسپیما از 117 فروند در ابتدای سال 1384 به 165 فروند تا پایان سال 1389 افزایش یافته است.
مدیریت و کنترل بازار به ویژه در ایام خاص ونیز هدفمندی یارانه ها
-با توجه به ذخایر موجود و نیز همکاری بخش خصوصی در تامین ذخایر موردنیاز، در حال حاضر، ذخایر کالاهای اساسی در بهترین شرایط خود قرار داشته و این امکان برای دولت وجود دارد که در شرایط اضطراری نسبت به توزیع این اقلام در قالب سیاستهای خود اقدام کند.
-ذخیره سازی 2 هزار میلیارد تومانی 22 قلم کالای اساسی(به منظور تنظیم بازار پس از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها).
-تنظیم بازار با محوریت تولید داخل و در راستای حمایت از تولیدکنندگان داخلی(تمامی میوه شب عید در سالهای اخیر از داخل تامین شد).
-هدفمندی گندم، آرد و نان طی دو مرحله
- استفاده از ظرفیت و توان مباشرین تشکلهای بخش خصوصی ازجمله اصناف برای اجرای طرحهای تنظیم بازار همچون تامین، ذخیرهسازی، توزیع و برگزاری نمایشگاهها و عرضه مستقیم کالا (قریب 2500 نمایشگاه با بیش از 171 هزار غرفه در طی سالهای 1386 تا پاییز 1389 و برپایی 400 نمایشگاه بهاره با بیش از 32 هزار غرفه در زمستان 1389 در سراسر کشور).
-میزان کل یارانه پرداختی در حوزه بازرگانی (توسط سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان) از 72 هزار میلیارد ریال در برنامه سوم توسعه به بیش از 241 هزار میلیارد ریال در برنامه چهارم توسعه افزایش یافته است که رشدی معادل 335 درصد را نشان میدهد.
-از این میان یارانه گندم، آرد و نان مهمترین بخش پرداخت یارانهها در طی سالهای اجرای برنامه سوم توسعه به میزان 5/48 هزار میلیارد ریال و طی برنامه چهارم توسعه به میزان 5/141 هزار میلیارد ریال بوده است.
-مدیریت و کنترل بازار در ایام هدفمندی یارانهها با تشکیل پنج کمیته ذخیره سازی و توزیع (13 قلم کالای اساسی)، کمیته نظارت و بازرسی (رصد روزانه قیمتها و بازرسی از واحدهای صنفی)، کمیته گندم، آرد و نان (اصلاح قیمت گندم، آرد و نان، تعیین قیمت محلی برای گندم و آرد و قیمت استانی برای نان، برگزاری هفته کیفیت نان و تدوین نقشه راه کیفیت نان)، کمیته تجارت خارجی (حمایت از تجار و بازرگانان در راستای حفظ بازارهای صادراتی) و کمیته اطلاع رسانی (اطلاع رسانی دقیق، شفاف و روان از مراحل و نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانهها در جهت آرامش بازار).
انجام بزرگترین خرید تضمینی کشور (گندم)
-میزان خرید داخلی گندم طی برنامه چهارم توسعه 4/46 میلیون تن بوده است که در مقایسه با 5/40 میلیون تن خرید در برنامه سوم توسعه، رشد 6/14 درصدی را نشان میدهد.
- طی برنــامه چهارم توسعه، 8/9 میلیون تن واردات گندم صورت گرفته است که در مقایسه با واردات 9/14 میلیون تنی گندم در برنامه سوم توسعه، بیش از 34 درصد کاهش نشان میدهد که نشان از توجه ویژه دولت نهم و دهم به تولید محصولات و کالاهای استراتژیک دارد.
-خرید 2/10 میلیون تن گندم از گندمکاران و کشاورزان درسال 1389 توسط وزارت بازرگانی.
-حضور بخش خصوصی برای نخستین بار درسال 1389 در خرید گندم. (نزدیک به یک میلیون تن)
-صدور گندم برای دومین بار در کشور (حدود 900 هزار تن)
نان
- اختصاص مبلغ 32 میلیارد ریال اعتبار برای نوسازی و بهسازی نانوایان کشور در سال 88
-امضای تفاهم نامه با وزارت کار و اموراجتماعی و آغاز آموزش 180هزار نانوا در سراسر کشور
-رسیدن به ظرفیت تولید 160 تن نان صنعتی در روز، درسال 1389
واگذاری امور تنظیم بازار به اصناف
- هدایــت و راهبری اصناف کشور و نظارت و فعالیت آنها از جمله مجــامع امور صنفی، کمیسیونهای نظارت و نیز ساماندهی اصناف ازجمله صدور پروانه کسب برای واحدهای صنفی و مکانیزه کردن فعالیت اصناف.
- تشکیل بانک آمار و اطلاعات اصناف کشور حاوی بیش از 7/1میلیون واحد صنفی دارای پروانه کسب در قالب بیش از 71 هزار عنوان رسته صنفی و حدود 5/2 میلیون شاغل فعال در این واحدها.
-ثبت نام یک میلیون نفر از افراد صنفی کم درآمد برای قرار گرفتن تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی.
-کمک به راهاندازی 22 اتحادیه کشوری و سازماندهی آنها.
- صدور بیش از 190 فقره مجوز فعالیت فروشگاههای بزرگ زنجیرهای در استانها.
- انجام پروژه شبکه کارت اصناف و صدور بیش از یک میلیون و 750 هزار ملت کارت اصناف در جهت مکانیزه کردن فعالیت اصناف.
- 2500 میلیارد تومان تسهیلات اعطایی ارزان قیمت به 180 هزار واحد صنفی در راستای اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها.
-کنترل و نظارت بر بازار با 10 هزار بازرس.
-افزایش چشمگیر سرعت رسیدگی به شکایات مردمی (حضور بازرسان در کمتر از 30 دقیقه در تهران و کمتر از 15 دقیقه در شهرستانها).
- استفاده از توان اصناف در امر بازرسی و نظارت و اجرای طرح مدیریت بازرسی و نظارت اصناف (مبنا).
- انجام 4/7 میلیون بازرسی در سال 89 و با توجه به اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها (بیش از 4/3 میلیون بازرسی از زمان اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها تا پایان سال 89؛ سهم هدفمندسازی 46%)
حمایت از حقوق مصرف کنندگان
- پیگیری و تصویب قانون حمایت از حقوق مصرفکننده پس از 16 سال در سال 1389.
- تدوین و تصویب اساسنامههای انجمنهای ملی، استانی و شهرستانی و آغاز به کار انجمنهای حمایت از حقوق مصرفکنندگان.
-تشکیل 157 انجمن حامی حقوق مصرفکننده با بیش از 80 هزار عضو.
توسعه فناوری اطلاعات و همگانی کردن تجارت الکترونیکی
-وزارت بازرگانی در دولتهای نهم و دهم بیش از 30 سامانه الکترونیکی را برای تسهیل کار تجارت، روانسازی کار فعالان اقتصادی و مردم و شفافسازی فضای اقتصادی کشور طراحی و به کارگرفته است از جمله:
-سامانه شبکه بزرگ ارتباطی بخش بازرگانی کشور (شباب)
-راه اندازی شبکه ستاد هدفمند سازی یارانه ها در ساختمان مرکزی وزارت.
-ایجاد زیرساخت تبادل اسناد تجاری.
-ایجاد سامانه اطلاعات عمرانی دولت (ساعد)
-سامانه خرید فوری و پرداخت همزمان بهای گندم، برنج و چغندرقند.
-سامانه ثبت مکانیزه نقل و انتقالات و مدیریت اطلاعات املاک و مستغلات کشور و ساماندهی حدود 80 هزار مشاور املاک سراسر کشور.
-استقرار نظام ملی طبقهبندی و خدمات شناسه کالاها و خدمات (ایران کد) در بیش از 28 هزار شرکت و حدود 550 هزار قلم کالا درسالهای 1388 و 1389 (تا پایان سال 1389 در حوزه مواد غذایی 100 درصد، در حوزه دارو 100 درصد و در اقلام بهداشتی 95 درصد تولیدکنندگان عضو این شبکه شدهاند).
-سامانه مکانیزه کنترل توزیع آرد.
- سامانه ثبت سفارش الکترونیکی (ثبتارش)
-سامانه «مدیریت یکپارچه زنجیره ارزش نهایی» (میزان 1) برای صدور کارت خرید اعتباری با 5/1 میلیون تومان اعتبار با کارمزد 4درصد برای خرید محصولات کیفی ایرانی.
- سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) برای ساماندهی خریدهای دولتی و ایجاد فرصتهای برابر برای تولیدکنندگان.
- سامانه ارتباطی بازرگانی ایران (سابا) برای دریافت نظرات، پیشنهادات و شکایات ذینفعان (تلفن 124و سایت www.124.ir).
- سامانه «تحلیل اطلاعات بازار ایران» (تابا) با هدف رصد و پایش بازار و کمک به تصمیم سازی و تصمیم گیری در حوزه بازرگانی.
-سامانه «شبکه اطلاع رسانی بازرگانی ایران» (شابا) به عنوان منبع موثق اطلاعات و اخبار وزارت بازرگانی و با تولید و انتشار بیش از 3000 خبر (از آبان 87 تا پایان 89).
-طراحی و راه اندازی سیستم کارت هوشمند بازرگانی (و امضاء تفاهم نامه سه جانبه همکاری میان وزارت بازرگانی، اتاق بازرگانی ایران و اتاق تعاون مرکزی).
- توسعه مرکز فناوری اطلاعات، رشد و شکوفایی (فناورش) به منظور تمرکز راهبردی فناوری اطلاعات در حوزه تجارت خارجی کشور برای تحقق پنجره واحد تجاری.
- طراحی و اجرای سیستم مکانیزه پرداخت جوایز صادراتی (یارانش)
- ایجاد مرکز گواهی الکترونیکی کشور و سامانه ارائه گواهی الکترونیکی کشور (امضای الکترونیکی).
- سامانه جامع اصناف و ایجاد شبکه کارت الکترونیکی اصناف.
- اجرایی کردن قانون مرکز توسعه تجارت الکترونیکی
نهضت سیلوسازی
-طی سالهای دولت نهم و دهم (تا پایان سال 1389) با اجرای نهضت سیلوسازی 9/4 میلیون تن به ظرفیت سیلوی کشور افزوده شده و کل ظرفیت فعلی کشور به 7/8 میلیون تن رسید. این ظرفیت ایجاد شده قبل از انقلاب 7/0 میلیون تن و پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا سال 1383 (طی 25 سال) 5/2 میلیون تن بوده است.
- در پنج سال منتهی به سال 1388 (درطول سالهای برنامه چهارم) بیش از کل 25 سال قبل سیلوسازی انجام شده است.
- با فعالسازی بخش خصوصی در دولتهای نهم و دهم، تا پایان سال 1389، 4میلیون تن (57 درصد) از ظرفیت سیلوی کشور متعلق به این بخش شده است.
- افتتاح و بهره برداری همزمان 37 واحد سیلو در 10 استان با حضور رئیس جمهوری در نهاد ریاست جمهوری(اسفند 1389).
نمایشگاه اکسپو 2010
-نهادینه شدن نمایشگاه اکسپو در ایران برای نخستین بار (حضور رئیس جمهور و برخی وزرا در مراسم روز ملی ایران، قرار گرفتن ایران در بین 10 غرفه برتر، بازدید 7.5 میلیون نفر طی 6 ماه از سالن ایران در نمایشگاه اکسپو 2010 شانگهای).
نهضت کاهش قیمت تمام شده
- برگزاری بالغ بر 50 جلسه در سطوح مختلف با نمایندگان دولت، دستگاهها و سازمانهای مختلف، ارائه راهکارهای کاهش قیمت تمام شده (105 راهکار)، برگزاری 33 کارگاه تحلیلی کاربردی در سطح ملی (8 کارگاه تخصصی ملی با حضور وزرا محترم بازرگانی و صنایع و 25 کارگاه استانی)، اجرای طرحهای پژوهشی شامل شناسایی راهکارهای کاهش قیمت تمام شده، طرح جامع نقشه راه نهضت کاهش قیمت تمام شده و تدوین بستههای آموزشی کاربردی کاهش قیمت تمام شده، انتشار و ترجمه 9 کتاب، انتشار دو هفته نامه خبری و تحلیلی نهضت کاهش قیمت تمام شده، راه اندازی پورتال نهضت کاهش قیمت تمام شده و ...
مهمترین اقدامات بخش تجاری کشور
همچنین مهمترین اقدامات سالهای اخیر به منظور توسعه تجارت داخلی و خارجی در سه بخش بازرگانی خارجی، بازرگانی داخلی و زیرساختهای تجاری به شرح زیر است:
1- ثبت رکورد تاریخی 6/97 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در برنامه چهارم توسعه، بهبود چشمگیر نسبت واردات به صادرات و کاهش 50 درصدی اتکا به نفت.
2- تصویب سند راهبرد توسعه صادرات غیرنفتی.
3- تدوین راهبرد توسعه صادرات محصولات با فنآوری بالا و حمایت از صادرات کالاهای با ارزش افزوده و فنآوری بالا.
4- حمایت ویژه از صدور خدمات فنی و مهندسی و صادرات بیش از 3/13 میلیارد دلاری آن طی 6 سال گذشته.
5- اجرای سیاستهای مدیریت واردات با ممانعت از ورود کالاهای غیرکیفی، تشکیل کمیته ضد دامپینگ، ایجاد تشکلهای وارداتی، افزایش تعرفه برخی کالا و ...
6- سیاستگذاری و برنامهریزی برگزاری نمایشگاههای داخلی و خارجی و نیز اعزام و پذیرش هیئت های تجاری و تبلیغات کالاها و خدمات ایرانی در بازارهای هدف (با رشد 85 درصدی در طول برنامه چهارم توسعه).
7- توسعه امور حمل و نقل و کشتیرانی با رسیدن به 165 فروند کشتی و حمل 36 میلیون تن بار در سال 89.
8-گسترش پوششهای صادراتی طی 6 سال اخیر به 9/5 میلیارد دلار که بیش از 13 برابر دوران ماقبل خود است.
9- بهرهگیری از توان بخش خصوصی بویژه اصناف در تامین و توزیع کالا، تنظیم بازار، نظارت و کنترل.
10- انجام 10 پروژه کلیدی در راستای اصلاح نظام توزیع.
11- توفیق در هدفمندی گندم، آرد و نان طی دو مرحله.
12- ذخیرهسازی 2 هزار میلیارد تومانی 22 قلم کالای حساس بهمنظور تنظیم بازار هدفمندی یارانهها.
13- اجرای بزرگترین خرید تضمینی کشور (خرید 2/11 میلیون تن گندم از کشاورزان در سال 89).
14- صدور گندم برای دومین بار در کشور (حدود 900 هزار تن).
15- اجرای قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان (تشکیل 157 انجمن حامی حقوق مصرفکننده با بیش از 80 هزار عضو).
16- تنظیم بازار با محوریت تولید داخل و در راستای صیانت و حمایت از تولیدکنندگان داخلی.
17- افزایش ظرفیت سیلوهای کشور در قالب نهضت سیلوسازی به 7/8 میلیون تن.
18- اختصاص اعتبار به نوسازی و بهسازی نانواییهای کشور و امضای تفاهمنامه با وزارت کار و امور اجتماعی برای آموزش نانوایان.
19- تشکیل کارگروه ملی نهضت کاهش قیمت تمام شده، ارائه بالغ بر 100 راهکار و برگزاری آموزشهای لازم.
20- راهاندازی 30 سامانه در راستای ساماندهی بازار، تسهیل تجارت و توسعه تجارت الکترونیکی (همچون سامانه املاک و مستغلات، ثبتارش(ثبت سفارش کالا)، سامانه خرید گندم، میزان(کارت خرید اعتباری)، ستاد(سامانه تدارکات الکترونیکی دولت)، شبنم(شبکه بازرسی و نظارت مردمی)، ....
21- انتشار بیش از صدها عنوان تحقیق و پژوهش و کتاب در حوزه های مختلف بازرگانی.
مهمترین شاخص های عملکردی صنعت و معدن
• افزایش سرمایه گذاری صنعتی و معدنی در دولتهای نهم و دهم از 14 هزار میلیارد تومان به بیش از 90 هزار میلیارد تومان
• افزایش تعداد معادن فعال در کشور از 3700 معدن در سال 83 به 5700 معدن در سال 89
• افزایش استخراج مواد معدنی نیز از 155 میلیون تن به 285 میلیون تن
• افزایش دو برابری ظرفیت تولید خودرو
• افزایش تولید سیمان از 32 میلیون تن به 74 میلیون تن
افزایش 10برابری سرمایه گذاریهای اکتشافی
• میزان سرمایه گذاری های انجام شده در بخش اکتشاف به غیر از سازمان زمین شناسی 30 میلیارد تومان است
• منابع عمومی دریافتی از دولت و سود سهام شرکت ها تامین کننده منابع مالی لازم برای توسعه اکتشاف خواهد بود.
• سرمایه گذاری صورت گرفته در بخش اکتشاف طی 5 ماه گذشته را 15 میلیارد و 600 میلیون تومان است و این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 38 درصد رشد داشته است.
طرح های آماده بهره برداری ایمیدرو تا پایان سال
• 13 طرح معدنی و صنایع معدنی تا پایان امسال با سرمایه گذاری 2 هزار میلیارد تومان به بهره برداری می رسد که 3 هزار نفر اشتغال مستقیم و 30 هزار نفر اشتغال غیر مستقیم ایجاد می کند و از این 13 طرح 5 طرح اکتشاف و تجهیز معادن سنگ آهن سنگان، فولاد هرمزگان ، طرح فولاد ارفع، طرح آگلومراسیون و نیروگاه ذوب آهن در هفته دولت به بهره برداری می رسد.
• طی برنامه چهارم 21 میلیارد دلار صادرات صنعتی و معدنی انجام شد که نسبت به برنامه سوم 3.5 برابر رشد داشت؛ضمن اینکه این میزان تا پایان برنامه پنجم به 60 میلیارد دلار خواهد رسید.
طرحهای نیمه تمام بخش معدن و صنایع معدنی
• 113 طرح معدنی و صنایع معدنی با اعتباری بالغ بر 30 هزار میلیارد تومان در طول برنامه پنجم باید تمام شود از این تعداد طرح 16 طرح با اعتبار 4 هزار و 500 میلیارد تومان از سوی ایمیدرو ، 16 طرح از سوی شرکتهای تابعه ایمیدرو و 81 طرح با اعتباری بالغ بر 94 هزار میلیارد تومان با مشارکت بخش خصوصی در حال انجام است.
• یکی از مهمترین طرحهای نیمه تمام ایمیدرو 8 طرح فولادی استانی است که تاکنون یکی از آنها از سوی بخش خصوصی خریداری شده و 7 طرح دیگر در آینده به مزایده گذاشته می شود.
• طراحی و اجرای 8 طرح فولادی توسط شرکت های ایرانی در حال انجام است و روش فولاد سازی پرد که در دنیا به نام ایران ثبت شده است در این طرح ها بکار گرفته می شود.
• در دوره جدید بسیاری از طرح های ایمیدرو به بخش خصوصی واگذار می شود.
• اتمام طرح های نیمه تمام، تکیه بر بومی سازی و دانش فنی داخلی، جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی ،حمایت از بخش معدن و صنایع معدنی برای افزایش تولید در زمان هدفمندی یارانه ها و اجرای اصل 44 به معنای واقعی از اولویت های مهم ایمیدرو در بخش معدن و صنایع معدنی است.
میزان تولید صنایع معدنی
• طی 5 ماه گذشته 5 میلیون و 700 هزار تن فولاد خام تولید شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال 14.6 درصد افزایش داشته است.
• همچنین تولید محصولات فولادی در این مدت با افزایش 11.3 درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال به 7 میلیون و 115 هزار تن رسید.
• میزان تولید مس کاتد طی 5 ماه گذشته را 94 هزار تن است که این میزان رشد 2 درصدی رانسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می دهد.
• آلومینیوم تولید شده در این مدت 140 هزار تن است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 10.1 درصد رشد داشته است.
• سنگ آهن تولیدی در مدت یاد شده به 11 میلیون و 326 هزارتن رسد که 2.5 درصد رشد نسبت به سال گذشته را نشان می دهد.
• بر اساس برنامه ریزی های انجام شده تا پایان امسال تولید فولاد خام به 14.5 میلیون ،سنگ آهن به 27 میلیون و 400 هزار تن ،مس کاتد 220 هزارتن ،آلومینیوم 355 هزار تن و ذغال سنگ به یک میلیون و 300 هزار تن می رسد.
اجرای 1600 پروژه زیر بنایی برای شهرک های صنعتی
-طی دو سال گذشته 1600 پروژه کوچک و بزرگ زیربنایی برای خدمات رسانی به شهرک های صنعتی اجرا شده است و برای این پروژه ها 550 میلیارد تومان هزینه شده است.
- یک هزار و 700 واحد تولیدی نیز با سرمایه گذاری 3 هزار و 200 میلیارد تومان و اشتغال 50 هزار نفر به غیر از پروژه های زیر بنایی در شهرک های صنعتی طی 2 سال گذشته به بهره برداری رسید.
- 8 برابر شدن ضمانت نامه برای ماندگاری صنایع کوچک ایجاد شده
- 12 واحد صنعتی با اشتغال 6 هزار و 812 نفر در شهرک های صنعتی در هفته دولت افتتاح می شود.
پایان پیام/
نظر شما