به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، سیداحسان قاضی زاده هاشمی، رئیس کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری صبح امروز سه شنبه 16 خرداد در جلسه علنی مجلس در گزارش خود از عملکرد این کمیسیون گفت: طبق قانون هر نامزد انتخابات ریاست جمهوری 573 دقیقه در سیما و 408 دقیقه در صدای جمهوری اسلامی ایران صحبت کرد که با احتساب مناظره ها هر نامزد 30 ساعت از صداوسیما برای تبلیغات انتخاباتی خود استفاده کرده اند.
وی با بیان اینکه سه مناظره میان 6 نامزد انتخابات ریاست جمهوری پربیننده برنامه تبلیغات این دوره از انتخابات بود اظهار داشت: کمیسیون نظارت بر تبلیغات 82 برنامه تولیدی با نامزدها در صورت جلسه تنظیم کرده بود و در این زمینه با هر نامزد دو جلسه مستقل و سه جلسه در مناظره ها گفتگو صورت گرفت و همه برنامه های تبلیغاتی نامزدها براساس مصوبات کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بود.
قاضی زاده در ادامه با بیان اینکه شورای نظارت بر صداوسیما مرکب از دو نماینده از هر یک قوای سه گانه کشور و براساس اصل 675 قانون اساسی تشکیل می شود گفت: این شورا علاوه بر وظایف ذاتی براساس بند 4 ماده 63 قانون انتخابات کشور یکی از اعضای کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست شورا، رییس شورا، یا یکی از اعضای شورا نظارت بر سازمان صداوسیما به انتخابات شورا است که بنده در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم افتخار این را داشتم به عنوان نماینده در شورای نظارت بر صداوسیما عضو منتخب آن شورا باشم.
وی با بیان اینکه کمیسیون تبلیغات انتخابات مسئولیت نظارت پیش از پخش و نظارت بر پخش زنده برنامه های 6 نامزد انتخابات ریاست جمهوری را بر عهده داشت گفت: تمامی برنامه ها براساس قانون و سیاستهای ابلاغی و مصوبات کمیسیون اجازه تولید و پخش می یافت و سازمان صداوسیما صرفاً یک عضو از 5 عضو کمیسیون بوده و با دارا بودن یک حق رای مجری نهایی این مصوبات کمیسیون بود.
قاضی زاده با بیان اینکه راهبردهای تبلیغاتی کمیسیون بررسی تبلیغات در انتخابات جلب مشارکت حداکثری مردم و رعایت اصل بی طرفی بود یادآور شد: آگاهی و بصیرت بخشی به جامعه و فراهم کردن عدالت رسانه ای برای تبلیغ نامزدهای انتخاباتی در رسانه ملی از مهمترین راهبردهای این کمیسیون بود.
قاضی زاده با بیان اینکه این کمیسیون در این مدت پیرامون 89 برنامه تولیدی نامزدها در صداوسیما صورتجلسه تنظیم کرد خاطرنشان کرد: ما همچنین علاوه بر جلسه با خود نامزدها با نمایندگان تام الاختیار آنها سه جلسه داشتیم و روند کلی تبلیغات انتخابات ضوابط و دستورالعملها و روند برگزاری انتخابات توضیع داده شد.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای کار کمیسیون دو دیدگاه مبنی بر ضبط و زنده بودن مناظرات انتخابات مطرح بود خاطرنشان کرد: با اعتماد و درخواست افکار عمومی به پخش زنده و خواست 6 نامزد انتخابات و نیاز به گرم شدن فضای انتخابات لذا با امر زنده بودن مناظرات موافقت شد و در همین زمینه نیز بحثهای فراوان در رابطه با سه مناظره به صورت زنده طراحی شد.
وی گفت: براساس مطالعات صورت گرفته در مرکز پژوهشها و سنجش افکار سازمان و پیمایشهای مشابه از تاریخ 14/9/95 لغایت 6/3/96 میزان مشارکت مردم در انتخابات از 2/52 درصد در اولیه نظرسنجی به 1/73 در آخرین نظرسنجی افزایش یافته است. و این رشد ده درصدی مشارکت دوم در بعد از مناظره ها و کاهش مرددین در شرکت انتخابات از 30 درصد به 5/18 درصد در ده روز مانده به انتخابات و روند افزایش اعتماد مردم و دریافت اطلاعات مربوط به انتخابات صداوسیما به میزان 77 درصد نشان از اطلاع رسانی دقیق متقن و اطمینان بخش کمیسیون تبلیغات انتخابات داشت.
رییس کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات صداوسیما تاکید کرد: از مجموع 16 هزار ساعت برنامه، 1046 برنامه در 17 شبکه، 1059 ساعت در 14 برنامه صدا، 6 هزار و 917 ساعت برنامه در 33 شبکه استانی، 576 ساعت برنامه در 30 شبکه برون مرزی و 6 هزار و 614 ساعت برنامه خبری تحلیل در معاونت سیاسی در بخشهای ملی و استانی پخش شد و این برنامه ها در بیش از استادیوم رادیویی، تلویزیونی و با مشارکت بیش از 12 هزار نفر نیروی انسانی صداوسیما تولید و پخش شد.
وی با بیان اینکه در طول انتخابات 14 شکایت از نامزدها نسبت به مواضع یکدیگر به کمیسیون واصل شد گفت: در مورد تفاوت زمانی ولو به میزان چند ثانیه در مناظره دوم این موضوع جبران شد و در مورد مطالب محتوایی با عنایت به داشتن زمان کافی از نامزدها خواسته شد در زمان خود پاسخ اتهامات ایراد شده را بدهند و بر این اساس دو دقیقه اضافی در مناظره سوم برای همه نامزدها در نظر گرفته شد.
قاضی زاده خاطرنشان کرد: 43 شکایت از مواضع نامزدهای انتخابات به کمیسیون تبلیغات از سایر اشخاص حقیقی و حقوقی واصل شد با توجه به اینکه همه شکایتها وارد دانسته شد زمان پاسخگویی به انها داده شد.
نظر شما