به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، عبدالرضا رحمانی، فضلی وزیر کشور در جلسه علنی امروز سه شنبه 16 خرداد با ارایه گزارشی از روند برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت کشور به عنوان متولی انتخابات با تاسی از رهنمودهای رهبری و در چارچوب قوانین و مقررات و با رعایت اصول مهمی همچون قانون مداری و رعایت مر قانون بر برگزاری انتخاباتی سالم ان هم در فضایی امن و با رعایت بی طرفی کامل و صیانت از آرای مردم به عنوان حق الناس تاکید داشت.
وی اظهار داشت: فراهم کردن بستر لازم برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات و همکاری و هماهنگی لازم و سازنده با شورای نگهبان و هیئت نظارت منتخب مجلس شورای اسلامی با تلاش صادقانه همکاران ما در ستاد انتخابات کشور استانداریها، فرمانداریها و بخشداریها انجام شد.
وزیر کشور با اشاره به همکاری دستگاههای نظامی و اطلاعاتی و قضایی و صداوسیما و رسانه ها همچنین احزاب و گروههای سیاسی بیان کرد: انتخابات در شرایطی برگزار شد که منطقه ما درگیر جنگ و بحران است و برگزاری انتخابات بدون مشکلات امنیتی نشان دهنده تلاشهای موفق نیروهای امنیتی و انتظامی کشور است.
وی در ادامه بزرگترین و مهمترین پیام حضور پرشور مردم در پای صندوقهای رای را اعتقاد به آرمانهای انقلاب و اشتیاق آنها برای مشارکت در تعیین سرنوشت ایران اسلام عنوان کرد و ادامه داد: این مشارکت حداکثری توانست تحولات منطقه ای و بین المللی را به نفع نظام و کشور ما تغییر دهد.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: ایجاد هماهنگی در سطوح مختلف اجرا و نظارت زیرنظر هیئت اجرایی مرکزی، تشکیل 1060 هیئت اجرایی انتخابات ریاست جمهوری در شهرستانها و بخشها، متشکل از 13 عضو و 1486 هیئت اجرایی و همچنین برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا با 11 عضو در 31 استان و 429 شهرستان و 1057 بخش و بکارگیری نزدیک به 170 هزار نفر از عوامل انتظامی به منظور تامین امنیت انتخابات در شعبه های اخذ رای بخشی از اقدامات وزارت کشور برای حسن اجرای قانون بود.
رحمانی فضلی گفت: در راستای تحقق اصول اعلامی از مرداد 95 سازمان تشکیلات اجرایی منظمی متناسب با 4 مولفه اساسی ایمن، سالم، قانونمند بودن و همچنین مشارکت حداکثری مردم در قالب ستاد انتخابات کشور و کمیته های زیرمجموعه آن ایجاد شد و برای تامین امنیت انتخابات ستاد امنیت انتخابات با حضور تمامی دستگاههای امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی برای تضمین سلامت انتخابات با سایر دستگاهها هماهنگیهای خوبی را انجام داد.
وزیر کشور با بیان اینکه با هماهنگی با شورای نگهبان تعداد 62 هزار 381 شعبه ثابت و سیار اخذ رای و 103 شعبه در سراسر کشور و 103 نماینده خارج از کشور روند رای گیری را در روز انتخابات انجام می دادند گفت: برای تمام افرادی که در برگزاری انتخابات به عنوان مجری بوده اند اقدامات آموزشی انجام شد و حتی برای تامین امنیت انتخاب کمیته های سه گانه ای زیرمجموعه ستاد انتخابات به عنوان کمیته اطلاعات و رصد، کمیته عملیات و انتظامات و انتخابات و کمیته امنیت و انتخابات در فضای مجازی ایجاد شد.
وی خاطرنشان کرد: یک هزار و 788 همایش و گردهمایی مهم سیاسی و تبلیغی در دوره تبلیغات ریاست جمهوری برگزار شد و خوشبختانه هیچ مشکل خاصی برای برگزاری این گردهمایی ها نبود و همه آنها در سلامت و آرامش کامل برگزار شدند.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در ادامه گزارش خود از روند برگزاری انتخابات در جلسه علنی امروز سه شنبه 16 خرداد اظهار داشت: هیئتهای بازرسی انتخابات در سطح ملی استانی و شهرستانی و در سطوح سه گانه و در 9 مرحله با شرکت 62 هزار و 581 بازرس و 4 هزار و 210 سربازرس و 550 بازرس ویژه در سراسر کشور تشکیل و امر بازرسی را بر عهده داشتند.
وی با اشاره به اینکه ثبت احوال با تشکیل ستاد ویژه و استقرار کارکنان خود در فرمانداریها اقدامات لازم را در این حوزه انجام داد اظهار داشت: در این دوره از انتخابات مجموعاً 1636 نفر در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردند که در نهایت صلاحیت 6 نفر تایید شد و در انتخابات شوراهای اسلامی نیز از تعداد 289 هزار و 883 داوطلب صلاحیت 270 هزار 409 نفر تایید شد. همچنین از مجموع 287 نفر داوطلب در انتخابات میان دوره ای مجلس صلاحیت 95 نفر از سوی شورای نگهبان احراز شد.
رحمانی فضلی ادامه داد: عملیات اخذ رای از ساعت 8 صبح مورخ 29 اردیبهشت 96 آغاز شد و البته در انتخابات تعداد اندکی از شعب با عنایت به ماهیت مردمی بودن افراد حاضر در شعبه و به دلیل عدم حضور به موقع برخی عوامل اجرایی و نظارتی و یا نیروهای تامین کننده امنیت رای گیری با تاخیر کوتاهی آغاز شد که البته این امر در انتخاباتهای گذشته نیز اتفاق افتاده بود.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه تعداد واجدین شرایط رای دادن بالغ بر 56 میلیون فر بوده اند خاطرنشان کرد: در مجموع بیش از 68 میلیون تعرفه چاپ و براساس طرح توزیع متناسب با واجدین شرایط استانها و شهرستانها توزیع شد که البته این تعداد تعرفه حدود 20 درصد بیش از تعداد واجدین شرایط رای دادن بود.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: در این دوره از انتخابات و با توجه به تاکید شورای نگهبان امکان اخذ رای پس از ساعت 24 روز جمعه براساس رویه های قبلی میسر نشد و محاسبات انجام شده موید این واقعیت بود که در این دوره از انتخابات به طور متوسط در سراسر کشور هر 77 ثانیه از یک نفر رای گیری به عمل امده است و این در حالی است که در انتخابات سال 92 در شعبات اخذ رای متوسط زمان برای اخذ رای هر نفر 92 ثانیه بوده است.
نظر شما