به گزارش خبرگزاری شبستان، حمیدرضا حاجیبابایی، وزیر آموزش و پرورش در حاشیه مراسم تجلیل از برترینهای سیزدهمین جشنواره خیرین مدرسهساز در جمع خبرنگاران پیرامون تعطیلی مدارس گفت: تعطیلی پنجشنبه در مدارس ابتدایی از اول مهر سال گذشته در روستاها اجرا شد و از فروردین و اردیبهشت در تمام مدارس به شکل آزمایشی به اجرا درآمد.
تعطیلی پنجشنبه راهنمایی و دبیرستان با حذف پنجره های باز درسی
وی با بیان اینکه من نمیدانم شما چطور میگویید که طرح تعطیلی پنجشنبهها هنوز جا نیفتاده است، افزود: از ابتدای مهر سال جاری این طرح در دبستانها اجرا میشود. در مورد راهنمایی و دبیرستان این مقطع از شئون دانشگاهی است و مدیر مدرسه با توجه به برنامهها پنجره های بازی که در برنامه درسی اختیار دارد، برنامهریزی میکند، الان در برنامه درسی پنجره وجود دارد و مدیران مدرسه میتوانند پنجرهها را جمع کنند تا روز پنجشنبه درسی نداشته باشند، مدیران مدرسه میتوانند به شکل داوطلبانه در این زمینه برنامهریزی کنند.
حاجیبابایی معتقد است: تعطیلی پنجشنبهها میتواند برای خانواده و دانشآموزان امنیت خاطر ایجاد کند، برای تأثیرگذاری این طرح در آموزش و پرورش شیوهنامه خوبی برای کلاسهای فوق برنامه تدوین شده است، وقتی میگوییم پنجشنبهها تعطیل است، فکر میکنند کار جدیدی اتفاق افتاده؛ اما اینگونه نیست.
وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: در حال حاضر 17 سال است که مدارس پیشدانشگاهی سه یا چهار روز درس میخوانند و سهشنبه، چهارشنبه و پنجشنبه را تعطیل هستند. همچنین بیش از پنج هزار مدرسه شبانهروزی در کشور نیز 30 سال است که در روز پنجشنبه تعطیل اند.
آموزش و پرورش کاری دانشگاهی دارد و با کار کارمندی متفاوت است
وی ادامه داد: برنامهریزی مصوب برای مدارس دولتی و خاص پنج روز است، قانونی وجود ندارد که حتما شش روز درس بخوانند، این طرح یک کار دانشگاهی است، در حقیقت آموزش و پرورش کاری دانشگاهی دارد و با کار کارمندی متفاوت است. باید ببینیم تعلیم و تربیت چه پاسخی به این طرح میدهد.
حاجیبابایی اظهار کرد: با این ساماندهی میتوانیم زمان دقیقتری را برای شروع و اتمام کلاسهای درسی ارائه و اطمینان خاطر بیشتری را برای خانوادهها ایجاد کنیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به حضور مدیران مدرسه طی تابستان در روزهای دوشنبه و چهارشنبه اظهار کرد: با توجه به مراجعان ثبتنام من از مدیران مدرسه میخواهم تا از شنبه تا چهارشنبه در مدارس حضور داشته باشند تا پاسخ بهتری به مراجعان داده شود.
وی در مورد پیشنهاد موسیقی ملی برای مدارس از سوی وزیر ارشاد گفت: ابتدا وزیر محترم ارشاد موسیقی مورد نظر را باید بنوازد و بنده گوش کنم و سپس نظر دهم.
اجرای بیش از 10 طرح همزمان با آغاز سال تحصیلی
وی در مورد طرحهای جدید همزمان با بازگشایی مدارس افزود: بیش از 10 طرح همزمان با آغاز مهر شروع میشود و تمام تدابیر لازم برای آغاز یک سال تحصیلی جدید اندیشیده شده است. امسال با توجه به ساماندهی نیروهای انسانی و فضای آموزشی مهر بهتری را پیش رو داریم.
تخصیص سرانه عادلانه به مدارس بر اساس نیاز و تعریف آنها
حاجیبابایی در مورد اختصاص یارانه هدفمند بر اساس نوع مدارس اظهار کرد: نرمافزار مربوط به این موضوع به استانها ارسال شده است و در اواخر شهریور یا ابتدای مهر یک نوبت سرانه به حساب مدارس واریز میشود، اختصاص این سرانه بر اساس نوع نیاز و تعریف مدارس متفاوت است. ما در ساماندهی هدفمند یارانهها به شکلی حرکت میکنیم که برای تمام مدارس پاسخگو باشیم.
وی ادامه داد: پیشبینی کردیم حتی اگر در برخی از استانها مدارسی مشکلات موردی دارند، اعتبار خاصی با نظر مدیر کل و رئیس منطقه در اختیار آنها قرار گیرد تا مشکلات موردی نیز حل شوند، این موضوع نیز تا 20 مهر عملیاتی میشود، حداقل و حداکثر سرانه رقم مشخصی نیست، زیرا هنرستانها هزینه ویژهای دارند و برخی از مناطق محرومتر هستند و نیازمند تعریف ویژه، به طور کلی در تخصیص سرانه به مدارس به سمت عدالت حرکت میکنیم.
اختصاص 20 میلیارد تومان برای انتقال مدارس از شیفت صبح به بعداز ظهر
حاجیبابایی در مورد انتقال مدارس از شیفت بعدازظهر به صبح یادآور شد: بیش از 10 مدرسه در سراسر کشور به شیفت صبح منتقل شدند، این موضوع بدون افزایش تراکم دانشآموزان صورت گرفته است، همچنین 20 میلیارد تومان در اختیار استانها قرار داده شده تا مدارسی که به شکل صبح منتقل میشوند، مجهز شوند.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: به زودی بخشنامهای به سراسر کشور ابلاغ میشود و لیست تمامی مدارسی که در اختیار آموزش و پرورش نیستند، باید به این وزارتخانه داده شود؛ در آموزش و پرورش باید به سمتی حرکت کنیم که تمام مدارس به شیفت صبح منتقل شوند.
انتقال 80 درصد مدارس به شیفت صبح در کشور
حاجیبابایی از انتقال 80 درصد مدارس به شیفت صبح در کشور خبر داد و افزود: در برخی از استانها آمار مدارس بعدازظهر به صفر رسیده است، اما در برخی از استانها مشکل وجود دارد، همچنین 60 درصد مدارس در شهر تهران به شیفت صبح منتقل شدند و در مجموع حرکت خوبی آغاز شده است.
انتقال به شیفت صبح تأثیری در ساعات درسی ندارد
وی ادامه داد: اعتبار خوبی برای تخریب و بازسازی و نوسازی مدارس در اختیار استانها قرار داده شده و به سمتی حرکت میکنیم که تمام مدارس به شیفت صبح منتقل شوند و هیچ دانشآموزی در شیفت بعدازظهر باقی نماند، انتقال مدارس از شیفت بعدازظهر هیچ تغییری در میزان کاهش ساعات درسی دانشآموزان و یا ساعات کاری و اضافه کار معلمان ندارد و هیچ کاستیای در این زمینه اتفاق نمیافتد.
هیچ ریالی برای بازنشستگی پیش از موعد اختصاص داده نشده است
این وزیر در مورد بازنشستگی پیش از مورد اعلام کرد: برخی از نمایندگان در این زمینه به بنده گفتند که به دنبال طرح دوفوریتی هستند؛ اما، ما همچنان به دنبال اعتبار برای این موضوع هستیم، اگر اعتبار در اختیارمان قرار بگیرد 20 هزار نفر از افرادی که بیماریهای خاص و یا مشکلات ویژه دارند پیش از موعد بازنشسته میشوند، اما تا زمانی که اعتباری نباشد کاری نمیکنیم.
حاجیبابایی گفت: اگر مجبور به پرداخت 300 میلیارد تومان پایان خدمت نبودند، این مبلغ را به سرانه مدارس اختصاص میدادم تا هیچ مدرسهای دیگر نیاز به پول نداشته باشد. اگر اعتبار نداشته باشم و افرادی را پیش از موعد بازنشسته کنم ناگزیر باید بهمنماه پولی را که باید به سرانه مدارس بدهم، جدا کنم و اعتبارات دیگر را به این پاداش اختصاص دهم.
وی ادامه داد: وقتی دولت و مجلس هیچ اعتباری پیشبینی نکردهاند و به من گفتهاند که از محل صرفهجویی بپردازم و بنده نیز نمیتوانم از محل درآمد معلم و یا سرانه مدارس صرفهجویی کنم، شفاف و پوستکنده با تمام فرهنگیان صحبت میکنم، هیچ ریالی برای بازنشستگی پیش از موعد وجود ندارد.
هیچ نیرویی به جای بازنشتگی پیش از موعد نمی توان قرار داد
حاجیبابایی گفت: علاوه بر اینکه پیش از موعد وقتی بازنشسته میکنیم جایگزین هم برای آن وجود ندارد، عدهای به من نامه مینویسند که به جای این فرهنگیان جوانان را به کار بگیرم، بنده به مردم خوب عرض میکنم که هر کس پیش از موعد بازنشسته شود، نمیتوان جای او کسی را استخدام کرد؛ زیرا اول باید ثابت کنیم که فردی پیش از موعد بازنشسته میشود، مازاد است و وقتی هم که این موضوع ثابت شود نمیتوانیم جای او نیرو قرار دهیم، تنها راه بازنشستگی عادی است.
پرداخت 10 میلیون تومان به سازمان بازنشستگی به ازای هر نفر پیش از موعد
وی با بیان اینکه بانوانی که بالای 25 سال سابقه کاری دارند، اگر مشکلات خاصی دارند، میتوانند به شکل عادی بازنشسته شوند، گفت: فرق این افراد با کسانی که پیش از موعد بازنشسته میشوند این است که در ازای هر فردی که پیش از موعد بازنشسته میشود باید 10 میلیون تومان به سازمان بازنشستگی پرداخت کنیم و نکته مهم دیگر اینکه نمیتوانیم کسی را به جای آن جایگزین کنیم؛ اما در بازنشستگی عادی قانون این اجازه را به ما داده است.
حاجیبابایی تصریح کرد: در بازنشستگی زنانی که متقاضی این امر هستند، مشکلات همسران آنها نیز لحاظ میشود و اگر مدیر مجموعه به این جمعبندی برسد که در آن رشته مشکل ویژه نداشته باشیم این امر میتواند انجام گیرد.
وی در مورد خبر واگذاری نهضت سوادآموزی به بخش خصوصی گفت: این موضوع به این شکل نیست، تعریف آن این است که مدارس در سراسر کشور اعم از دولتی، غیر دولتی و بخش خصوصی میتوانند با ما قرارداد ببندند و بگویند این تعداد افراد را باسواد میکنیم و در ازای آن این مبلغ دریافت میکنیم. این موضوع ابتدا شامل مدارس خودمان و بعد مدارس غیردولتی و از راه دور میشود.
حاجیبابایی اظهار کرد: به فرض مثال با زندانها قرارداد میبندیم که به صورت مشترک تعداد 20 هزار نفر از زندانیان را باسواد کنیم، با تمام ارگانها و نهادهای حقیقی و حقوقی سعی میکنیم این قرارداد را ببندیم.
پایان پیام/
نظر شما