دانشنامه دفاع مقدس خوزستان تدوین می شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان، بر تدوین دانشنامه دفاع مقدس در استان تاکید کرد و اظهار داشت: این اقدام توسط دانشگاه شهید چمران اهواز در حال انجام بوده و کاری علمی، واحد و دانشگاهی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، سردار محمد علیپور، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان، امروز (13 خرداد) در جلسه ستاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان که در استانداری برگزار شد، با تسلیت سالروز ارتحال امام (ره) و قیام 15 خرداد، گفت: امام خمینی (ره) با حرکت خود یک نگاه نو را مبتنی بر خودباوری به دنیا ارائه داد و کسی باور نمی کرد یک روحانی بتواند با دست خالی بر ابرقدرت منطقه ای پیروز شود.

 

وی تصریح کرد: حرکت امام (ره) بعد از 40 سال همچنان پرشور و پرتوان نه تنها در کشور بلکه در سطح منطقه و دنیا پیش می رود و کسی نمی تواند جلوی آن را بگیرد و روز به روز این تفکر در دنیا و منطقه خودنمایی می کند.

 

وی افزود: بسیاری تلاش کردند این تفکر را محو کنند و توطئه ها و درگیری های وسیع سخت افزاری و نرم افزاری در این زمینه برنامه ریزی شد و ملت ایران را با مشکلات متعددی از بدو انقلاب تا کنون درگیر کرده که خوشبختانه با هوشیاری مردم این توطئه ها یکی پس از دیگری خنثی شده است.

 

سردار علیپور، اظهار کرد: اگر امروز عزت، قدرت و یا حرفی برای گفتن در دنیا داریم و ایران را به عنوان یک کشور اثرگذار در موضوعات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی نظامی می دانند جز به برکت امام (ره)، پشتیبانی مردم و خون شهدا محقق نشده است.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به شورای هماهنگی حفظ و آثار دفاع مقدس استان اشاره کرد و ادامه داد: این شورا دارای هفت کمیته دانشگاه ها، راهیان نور، نیروهای مسلح و فرهنگی است که سه کمیته بر عهده فرماندهان و دو کمیته بر عهده معاونان استاندار است.

 

وی ابراز امیدواری کرد بتوانیم با همیاری و هم افزایی، انتظاری که مردم خوزستان در حوزه دفاع مقدس دارند را پاسخ دهیم و اذعان داشت: در طول تاریخ سابقه ندارد که ایران درگیر جنگ هشت ساله باشد و یک استان فرماندهی و پشتیبانی میدان رزم را به مدت هشت سال داشته و روز به روز بر قدرت آن افزوده شود.

 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان، اضافه کرد: در طول تاریخ نداریم که محل و مرکزیت جنگ را یک عده فرزندانی که هیچ دوره نظامی و پادگانی طی نکرده اند بگیرند اما از استان خوزستان جوانانی بلند شدند که امروز طلایه دار حرکت های نظامی در سطح دنیا هستند.

 

وی بیان کرد: طی دو سال اخیر حرکت بزرگی را در رابطه با دفاع مقدس آغاز کردیم که یکی از آنها ایجاد باغ موزه دفاع مقدس در شان استان و ملت ایران است که زمین آن تامین و طراح و مشاور آن انتخاب شده و سال 96 کل طراحی باغ موزه به اتمام می رسد و به زودی جلسه ای با طراحان خواهیم داشت.

 

وی تاکید کرد: موضوع دوم بحث دانشنامه دفاع مقدس است؛ بعد از سی و چند سال از پایان جنگ هنوز نتوانسته ایم به شکلی واحد، علمی و دانشگاهی موضوعات جنگ را در استان جمع آوری و نگهداری کنیم که امروز با حمایت های استانداری بالاتر از 2 هزار و 500 مدخل در رابطه با دفاع مقدس احصا شده و بحث مقالات و منابع را در نیمه دوم سال 9 آغاز می کنیم.

 

سردار علیپور، خاطر نشان کرد: موضوع سوم بحث مصاحبه با رزمندگان و تاریخ شفاهی خوزستان است که در این راستا سه شهر سوسنگرد، خرمشهر و آبادان را به عنوان پایلوت انتخاب کردیم و هر آنچه در این شهرها اتفاق افتاده از طریق مصاحبه با رزمندگان، مردم و خانواده ها جمع آوری می کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه قصد داریم این کار را در تمام شهرهای استان دنبال کنیم، یاد آور شد: خوزستان در طول دوران دفاع مقدس مورد هجوم دشمن و درگیر جنگ بوده و برای اینکه بتوانیم این آثار را تعریف و تبیین کنیم باید مرکز فرهنگی دفاع مقدس داشته باشیم.

 

وی توضیح داد: سال 94 و 95 توانستیم مرکز فرهنگی سوسنگرد و آبادان را فعال کنیم، مرکز فرهنگی دزفول هم با اختصاص یک میلیارد فعال شد، مرکز فرهنگی خرمشهر به عنوان ثقل دفاع مقدس فعال بوده اما محدود به یک ساختمان است و دنبال این هستیم آنچه در این دوران اتفاق افتاده را تجمیع کنیم.

 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان، ابراز کرد: مرکز فرهنگی دفاع مقدس اهواز فعال شده ولی یکی از مشکلاتی که در این رابطه وجود دارد بحث کمبود جا و نبود مکان مناسب است که از سوی سپاه ولیعصر (ع) خوزستان فضایی در اختیار ما قرار گرفته اما نیازمند فضای بیشتری هستیم.

 

کد خبر 633364

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha