برگزاری  ویژه برنامه های وفات حضرت خدیجه(س) در هرمزگان

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان از برگزاری برنامه های محتوایی ویژه سالروز وفات حضرت خدیجه کبری(س) در کانون های فرهنگی هنری این استان خبرداد.

حجت الاسلام احمد پهلوانی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرعباس اظهار کرد: به مناسبت درپیش بودن سالروز وفات حضرت خدیجه کبری(س)، برنامه های متنوع محتوایی ویژه این روز در کانون های فرهنگی هنری مساجد هرمزگان برگزار می شود.

 

وی در ادامه با اشاره به سبک زندگی حضرت خدیجه(س)، یادآورشد: مطالعه تاریخ زندگی آن حضرت بیانگر آن است که آن بانوی بزرگوار هم در دوران جاهلیت و هم پس از بعثت، دارای فضائل اخلاقی و کمالات معنوی بوده است.

 

حجت الاسلام پهلوانی از سخاوت، کرامت، ایثار و فداکاری، عفت و پاکدامنی، دوراندیشی و درایت و توجه به مستمندان، عطوفت و مهربانی و صبر و استقامت را به عنوان فضیلت های حضرت خدیجه(س) نام برد و بیان کرد: این بانوی گرانقدر الگویی برای زن مسلمان است.

 

وی بخش دیگری از سخنان خود به معرفی برنامه های محتوایی کانون های فرهنگی هنری مساجد هرمزگان ویژه سالروز وفات حضرت خدیجه(س) پرداخت و گفت: برگزاری کارگاه های آموزشی و نشست های بصیرتی تربیتی با موضوع معرفی سیره ام المومنین حضرت خدیجه(س) از شاخص ترین برنامه های کانون های مساجد است.

 

این مقام مسئول؛ برگزاری کارگاه آموزشی «بررسی ابعاد شخصیت حضرت خدیجه(س)» و نشست بصیرتی تربیتی حضرت خدیجه(س) در کانون فرهنگی هنری حضرت معصومه(س) بندرعباس، سومین همایش «خدیجه(س) الگویی از معرفت» کانون فرقان، نشست معرفتی «حضرت خدیجه(س) مادر امت اسلامی» در کانون ابوالفضل(ع) روستای گودو، کارگاه آموزشی «خدیجه(س)، بانوی فضیلت، حامی رسالت» در کانون علی بن الحسین(ع) شهرستان میناب را از شاخص ترین برنامه ها برشمرد.

 

وی افزود: برپایی نمایشگاه های ثابت و سیار عفاف و حجاب و کمپین «تکریم ام المومنین حضرت خدیجه(س)» و کمپین «من حجابم را دوست دارم» در کانون فرهنگی هنری حضرت قائم(عج) کوی خلیج فارس بندرعباس، نشست بصیرتی « خدیجه(س)، مادر امت» در کانون فرهنگی هنری روستای دهو، گفتمان دینی «خدیجه(س) شناسی» ویژه کودکان در کانون امام زین العابدین(ع) محله نایبند جنوبی از دیگر برنامه هاست.

 

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان، کارگاه نقاشی ویژه کودک و نوجوان با موضوع «آشنایی با سیره ام المومنین حضرت خدیجه(س)» در کانون فرهنگی هنری سید احمد(س) شهر فین، سخنرانی با موضوع معرفی شخصیت حضرت خدیجه(س) و نقش آن حضرت در ترویج دین اسلام در کانون کوثر روستای کم باران دهستان ناصرآباد بخش جغین را بخش دیگری از برنامه ها ذکر کرد.

 

وی، از کانون های شهید اسحق پایان، شهید اکبری زاده، انقلاب رسول الله(ص) بندرعباس، امام موسی بن جعفر(ع)، نبی اکرم(ص)، سادات، عبدصالح، انصارالحسین، منتظران ظهور، انصار، بقیه الله، الغدیر میناب، نینوا، نبی اکرم(ص)، راهیان معرفت، علی ولی الله، بلال حبشی، امام رضا(ع) و اباصالح رودان، منتظران ظهور، سبحان، شهید فرهاد عسکری و لایت عشق حاجی آباد و اباعبدالله(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) جاسک و امام جعفر صادق(ع) به عنوان دیگر برگزار کنندگان برنامه های محتوایی سالروز وفات حضرت خدیجه(س) معرفی کرد.

 

خَدیجَه دختر خُوَیلِد مشهور به خدیجه کبری(س)، ام المؤمنین، نخستین همسر پیامبر اکرم (ص) و مادر حضرت زهرا (س) قبل از بعثت با حضرت محمد(ص) ازدواج کرد و اولین زن و به عقیده برخی اولین کسی است که به وی ایمان آورد؛ آن حضرت همه ثروت خود را در راه نشر اسلام به کار گرفت؛ پیامبر (ص) در طول حیات او همسری دیگر برنگزید و پس از درگذشت وی همواره از او با نیکی بسیار یاد می‌کرد.

 

پیامبر از خدیجه دو پسر به نام‌های قاسم و عبدالله و چهار دختر به نام‌های زینب، رقیه، ام کلثوم و فاطمه (س) داشت، با این وصف همه فرزندان پیامبر اسلام(ص) به جز ابراهیم، از خدیجه (س) بودند.

 

خدیجه (س) در سن 65 سالگی در ماه رمضان سال دهم بعثت در خارج از شعب ابوطالب جان به جان آفرین تسلیم کرد. پیغمبر خدا (ص) شخصا خدیجه را غسل داد، حنوط کرد و با همان پارچه  ای که جبرئیل  از طرف خداوند عزوجل برای خدیجه آورده بود، کفن کرد. رسول  خدا (ص) شخصا درون قبر رفت، سپس خدیجه را در خاک نهاد و آنگاه سنگ لحد را در جای خویش استوار ساخت. او بر خدیجه اشک می ریخت، دعا می کرد و برایش آمرزش می طلبید. آرامگاه خدیجه درگورستان مکه در «حجون » واقع است.

 

 

کد خبر 633334

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha