حجتالاسلام حامد ابوالحسنی، پژوهشگر و مستندساز در مورد ضرورت معرفی امام در قالب های هنری به خبرنگار شبستان گفت: حرکت امام خمینی (ره) جهت کلی مملکت ما را عوض کرد و این حرکت جزو مهم تاریخ ایران اسلامی شد. بر همه واجب است که تاریخ مملکت خود را بدانند و امام خمینی(ره)را نیز که جزوی از تاریخ هستند از نظر سیره و افکار بشناسند. این یک مسئله عمومی است و مختص یک قشر خاص نیست.
حجت الاسلام ابوالحسنی با بیان اینکه حرکت امام خمینی (ره) یک حرکت جهانی شد، عنوان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در جای جای دنیا در کشورهای اسلامی حرکت های این گونه شکل گرفت و امام خمینی (ره) را الگو قرار دادند. در چنین شرایطی علاوه بر اینکه امام خمینی را باید در داخل کشور معرفی کنیم باید ایشان را برای جهانیان معرفی کنیم تا حرکت امام (ره) ادامه یابد و به نوعی انقلاب اسلامی به جهان صادر شود.
وی تصریح کرد: امام (ره) راهی را شروع کردند. مسئولان و مردم باید امام خمینی (ره)، سیره و تفکرات ایشان را بهتر بشناسند چون همگی ما داریم راه امام را ادامه می دهیم. متاسفانه مسئولان یا راه امام را درست نشناختند و یا راه ایشان را فراموش کردند. پدیده هایی همچون حقوق های نجومی، قاچاق کالا، رانت خواری، فساد سیستمی، امضای قراردادهایی که با فرهنگ و دین اسلام زاویه دارد، نشان می دهد که مسئولان راه امام(ره) را نشناختند و یا فراموش کردند. در چنین شرایطی وظیفه نیروهای انقلابی دوچندان می شود. نیروهای انقلابی باید شخصیت امام خمینی (ره) و راه ایشان را به خصوص برای نسلی که امام را ندیدند، تبیین کنند.
این مستندساز و پژوهشگر با اشاره به اینکه برای شناخت امام خمینی (ره) باید روی دو جنبه کار کنیم، بیان کرد: باید سیره و تفکر امام را بشناسیم. سیره امام (ره) یعنی اینکه بدانیم امام (ره) در موقعیت های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی چه عمل و عکس العملی داشتند. این سیره را باید برای جوانان و مسئولان تبیین کنیم. تفکر امام(ره) نیز باید شناخته و شناسانده شود تا بتوانیم راه امام(ره) را ادامه دهیم و به بیراهه نرویم.
حجت الاسلام ابوالحسنی صحیفه امام(ره) را یکی از راه های شناخت ایشان دانست و افزود: صحیفه امام(ره) الگوی سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و منبع عظیم تفکرات و سیره امام(ره) است. باید از این صحیفه برای معرفی امام(ره) و شناساندن ایشان به خوبی استفاده کنیم. کتاب های زیادی در مورد امام (ره) نوشته شده است اما خوب است با توجه به وضعیت کتابخوانی در کشور به فکر روش های دیگر بیفتیم و از طریق فیلم، سریال و مستند امام خمینی(ره)را معرفی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: فیلم ها و سریال هایی زیادی همچون سریال آفتاب و زمین، فیلم صنوبر، مستند روح الله، سریال سال های حادثه و سریال روح الله در حوزه معرفی امام خمینی (ره) ساخته شده است. به نظرم فیلم هایی که در این حوزه ساخته شده است، کم هستند.
حجت الاسلام ابوالحسنی اظهار داشت: کارگردانان می توانند با هر بهانه ای در فیلم ها و سریال های خود به یکی از ابعاد شخصیتی امام (ره) گریزی بزنند. در خارج از کشور فیلمسازان به هر عنوان گریزی به شخصیت های فرهنگی و مذهبی خود می زنند تا آنها را معرفی کنند. ما این حرکت را در کشور خود نداریم. فیلم ها و سریال های ما موضوعی ساخته می شود. به عنوان مثال اگر فیلمی در مورد امام(ره) ساخته شود به معرفی ایشان می پردازد اما در سایر فیلم ها گریزی به شخصیت ایشانزده نمی شود. این مسئله باعث می شود که اگر کسی در حوزه امام خمینی شناسی نباشد چیزی از امام (ره) نمی بیند . اگر در فیلم ها و سریال ها گریزی به شخصیت امام (ره) شود، معرفی امام (ره) همه گیر می شود و همه جامعه شناختی از ایشان پیدا می کنند.
سازنده فیلم های مستند " اعتکاف "، " چشم ها را باید شست " و "سینمای سلطه" تصریح کرد بیان کرد: اخیرا جریانی راه افتاده است که سعی در تحریف شخصیت امام (ره) دارد. این جریان می کوشد که شخصیت امام (ره) را اشرافی نشان دهد. وظیفه انقلابیون در این شرایط دو چندان است. آنها باید شخصیت و ویژگی های امام را به خوبی تبیین کنند تا این سودجویان به مقاصد شوم خود نرسند.
وی با اشاره به مصادف شدن ماه رمضان امسال با سالروز ارتحال امام خمینی (ره) گفت: در چنین شرایطی خوب است که بیشتر به بعد معنوی شخصیت امام (ره) بپردازیم. توصیه ام به شهرداری و کسانی که فضاسازی شهری را انجام می دهند این است که فقط به عکس امام(ره) و یکی دو جمله از سخنان ایشان اکتفا نکنند، بلکه بار محتوایی فضاسازی شهری را افزایش دهند. به عنوان مثال در کنار عکس امام (ره) خاطره ای کوتاه و کلامی از ایشان استفاده شود تا همه با ابعاد مختلف شخصیت امام(ره) آشنا شوند.
گفتگو از مریم داوری
نظر شما