خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در سالهای اخیر با توجه به این که منابع انرژی تجدید ناپذیر رو به اتمام هستند انرژی های تجدیدپذیر مورد توجه قرار گرفتهاند. در سال ۲۰۰۶ حدود ۱۸ درصد از انرژی مصرفی جهانی از راه انرژیهای تجدید پذیر بدست آمد. سهم زیستتوده بهطور سنتی حدود 13 درصد، که بیشتر جهت حرارت دهی و 3 درصد انرژی آبی بود.۲/۴ درصد باقیمانده شامل نیروگاهای آبی کوچک، زیست توده مدرن، انرژی بادی، انرژی خورشیدی، انرژی زمینگرمایی و سوختهای زیستی میباشد که به سرعت در حال گسترش هستند.
بنابراین گزارش، انرژیهای نو را میتوان در مقیاسهای کوچک (نیروگاه کوچک خارج مدار یا نیروگاه کوچک مدار بسته) استفاده کرد. به این دلیل که منابع انرژیهای تجدیدپذیر در تمام نقاط کره زمین در دسترس میباشند، در حواشی و در جاهای دور افتاده، نقش انرژیهای نو بهخوبی نمایان میشود، در حالی که منابع سوختهای فسیلی (نفت، گاز، و زغالسنگ) فقط در کشورهای خاصی یافت میشود. کنیا دارای بالاترین نرخ سالانه فروش سیستمهای کوچک خورشیدی (۲۰-۱۰۰ وات) به میزان ۳۰۰۰۰ سیستم در سال میباشد. در کشورمان هم چند سالی است که استفاده از انرژی های تجدیپذیر بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است و در حال حاضر نیز سیاست های تشویقی برای بومیسازی تجهیزات و فناوریهای تجدیدپذیر مورد استفاده قرار می گیرد تا زمینه برای سرمایهگذاری شرکتهای خارجی در بخش تولید قطعات انرژیهای تجدیدپذیر فراهم شود.
این گزارش می افزاید: وزارت نیرو در این زمینه به نقل از سیدمحمد صادقزاده، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق جمهوری اسلامی ایران (ساتبا) نوشته است: "وزارت نیرو برای تشویق سرمایهگذاران بخش خصوصی (داخلی و خارجی) و افزایش انگیزه آنها برای سرمایهگذاری در نیروگاههای تجدیدپذیر و از دیگر سوی ایجاد بستر مناسب در خصوص تنوع بخشی هر چه بیشتر به سبد انرژی و توسعه ظرفیت برق تولیدی از منابع انرژی تجدیدپذیر و پاک از طریق خرید تضمینی برق و جلب مشارکت بخش خصوصی اقدام کرده است. به این ترتیب فرصتی مناسب برای حضور سرمایهگذاران خصوصی برای ورود به این عرصه در کشور فراهم شده که رویکرد اقتصادی و انتفاع مالی برای آنها را نیز به همراه داشته است. جمهوری اسلامی ایران برای حمایت هر چه بیشتر از این بخش، سیاست تشویقی برای بومیسازی تجهیزات و فناوریهای تجدیدپذیر دارد که زمینه را برای سرمایهگذاری شرکتهای خارجی در بخش تولید قطعات انرژیهای تجدیدپذیر فراهم کرده است."
یادآور می شود: بیش از ۱۴۸ کشور و اتحادیه اروپا اساسنامه آژانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر را امضا کرده و ۶۶ کشور اساسنامه آژانس را در مجلس خود به تصویب رساندهاند. شورای آیرینا یکی از سه رکن اصلی آژانس به حساب می آید که 2 بار در هر سال برای مشاوره و همکاری اعضا و همچنین تهیه پیش نویس برنامه کاری، بودجه و گزارش دهی درباره پیشرفت امور نشست دارد. شورای آیرینا 21 عضو دارد که توسط مجمع انتخاب شده اند و در آن درباره راهبردهای رو به جلو آژانس و فعالیت های آینده آن گفت و گو می شود.
نظر شما