امام خمینی (ره) به مساجد، نگاهی جامع داشتند

خبرگزاری شبستان: یک استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) مساجد را به جایگاه آن‌ها در صدر اسلام بازگرداند، گفت: ایشان به مساجد نگاه جامعیت بخش در همه ابعاد داشتند.

آیت الله سید محمد قائم مقامی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به  جایگاه مساجد در اندیشه و نهضت امام خمینی (ره) گفت: ایشان در عصر معاصر که عصر پسامدرن به شمار می‌آید، اقدامی شبیه به اقدامات انبیای الهی در اعصار گذشته انجام دادند.

 

وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) با پشتوانه مساجد، معنویت و خداپرستی را به جهان برگرداندند، اظهار کرد: معتقدم که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، فاتحه دین و حق‌خواهی در دنیا خوانده شده بود و ذکر خداوند با پیروزی انقلاب اسلامی ایران به جهان بازگشت.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به سخن کلیدی امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه «مسجدها سنگرند، سنگرها را حفظ کنید» افزود: در فرایند قیام برای حاکمیت الله و عدالت، تاکید ایشان بر ایجاد قسط  و عدالت بود، به همین جهت تاکید داشتند که هر مسجد، یک سنگر است برای ایجاد این عرصه و می‌فرمودند که سنگر مساجد را رها نکنید.

 

قائم مقامی، اظهار کرد: انقلاب امام خمینی (ره) که با محوریت مساجد شکل گرفت، متفاوت از فعالیت احزاب و تشکل‌ها بود زیرا حرکت ایشان مبتنی بر فطرت و دین بود، آن هم نه بر اساس تفسیری از دین، بلکه، مبتنی بر خود دین  و مسجد هم همواره در متن دین وجود داشته است، زیرا ما معتقدیم که دین دارای سه رکن مکان (مسجد)، علم (قرآن کریم)  و انسان (عترت) است، بر همین اساس ایشان با لحاظ این سه رکن، جایگاه مساجد را بسیار پر اهمیت می‌دانستند.

 

وی با اشاره به اهمیت جایگاه مساجد، گفت: قبله مسلمانان جهان، مسجدالحرام است و این جایگاه به قدری پر اهمیت است که امروز، دعوای جهانی بین حق و باطل و ظلم و نور بر سر تسلط و  تصرف مساجد است، که البته امروزه به آن کمتر اشاره می شود، در حالی که در حال حاضر در منطقه خاورمیانه دعوا بر سر آن است که چه جریانی تولیت مساجد و مراکز مقدسه را بر عهده بگیرد.

 

 

 

 

این استاد حوزه و دانشگاه، اظهار کرد: کفر جهانی، مسجدالحرام و مسجدالاقصی را به تصرف خود درآورده است و به کمک وهابیت، برای تسلط بر مساجد دنیا تلاش می‌کند، چون می‌دانند مساجد چه تاثیرگذاری دارند و به همین خاطر هم امام خمینی (ره) مساجد را سنگر نامیدند و در سیاست‌های کلان خود نیز تاکید کردند که باید مسجدالاقصی را آزاد کنیم و در جایی دیگر نیز فرمودند که راه قدس از کربلا می گذرد.

 

قائم مقامی با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) تلاش کردند که مساجد به کارکرد صدر اسلام خود بازگردند، ادامه داد: برخلاف برداشت برخی در مورد مساجد صدر اسلام، این پایگاه دینی، مرکز عبادی و سکولار نبود، امروز نیز کفر جهانی در میان مردم این گونه تلقین می‌کند که مساجد تنها مراکز عبادی و معنویت هستند و مساجد محل سیاست و مدیریت بر جامعه اسلامی نیستند، در حالی که بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران، چنین برداشتی از جایگاه مساجد نداشتند و تلاش می‌کردند تا نگاه جامعیت‌بخش در همه ابعاد را به مساجد بازگردانند.

 

وی به دیگر دیدگاه‌های بنیانگذار انقلاب اسلامی در رابطه با جایگاه مساجد اشاره کرد و گفت: از نگاه امام خمینی (ره) مساجد مکانی برای دین و دنیا، البته با سلطه معنویت برمادیات و  کانونی اثربخش در حوزه سیاست هستند و همان طور که شاهد بودیم نیز در پیروزی انقلاب اسلامی، کانون‌های شکل‌دهنده به انقلاب، سخنرانی‌ها و حضور انقلابیون در همین مراکز بود، زیرا که امام بر خلاف برخی که معتقد بودند اگر سیاست در مساجد پررنگ شود، معنویت کمرنگ می‌شود، معتقد بودند که اتفاقا  سیاست اگر در مساجد باشد، دین کامل و سیاست حفظ می‌شود.

 

این استاد حوزه و دانشگاه، ادامه داد: امام خمینی (ره) با بهره‌گیری از آیه قرآنی «لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا؛ خداوند هیچ کس را تکلیف نمی‌کند، مگر بر اساس توانایی‌اش» قیام‌ خود را برای حاکمیت خداوند بر زمین دانستند و بر این اساس به علما، متدینین و جهانیان گوشزد کردند که در جایی که بحث حاکمیت خداوند و نقض حاکمیت طاغوت در میان باشد حتی اگر توانایی هم نداشته باشیم، در حد توان‌مان تکلیف مقابله با آن از ما ساقط نمی‌شود.

 

قائم مقامی گفت: امام خمینی (ره) معتقد بودند که ما تکلیف داریم که عدالت را در کل جهان حاکم کنیم، هر چند که به غیر از امام زمان (عج) کس دیگری نمی‌تواند این کار را انجام دهد اما لازم است ما برای ایجاد زمینه آن، قیام کنیم .

 

 

 

کد خبر 632991

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha