حجتالاسلام روحالله صاحبی، مشاور دبیر ستاد عالی کانونهای مساجد کشور و سرپرست دبیرخانه کانونهای مساجد استان تهران به خبرنگار شبستان گفت: نزدیک به پنج ماه است که فعالیت خود را در دبیرخانه کانونهای مساجد استان تهران آغاز کردهام و با دیگر همکاران در این مدت سعی کردهایم بر کیفیت و کمیت فعالیت کانونهای مساجد استان تهران بیفزاییم.
وی افزود: تعداد کانونها را در مدت این پنج ماه از 600 مورد به 800 کانون افزایش دادهایم که از شاخصی که برای استان تهران معرفی شده است، بالاتر است.
حجتالاسلام صاحبی با اعلام ایجاد 60 درصد از کانونهای استان تهران در مناطق روستاها تصریح کرد: هماکنون نسبت فعالیت کانونهای روستایی به شهری 30 به 70 است که با این رویکرد جدید می توان آن را به 40 و 60 تغییر داد.
سرپرست دبیرخانه کانونهای مساجد استان تهران با اشاره به خلأ فرهنگی در روستاها بیان کرد: درست است که جمعیت شهرها نسبت به روستاها به مراتب بیشتر است، اما روستاها از هیچ یک از مراکز فرهنگی شهرها بهره برخوردار نیستند، بنابراین ما موظفایم با ایجاد کانونهای مساجد این خلأ را جبران کنیم.
وی ادامه داد: شاید کسی رفته باشد در یک روستا، یک مؤسسه قرآنی راه انداخته باشد اما اینگونه فعالیت ها سازمانیافته نیست و به نظر ما مهمترین جایی که میتوان یک مرکز فرهنگی ایجاد کرد کانونهای مساجد است، زیرا مساجد در روستاها وجود دارند و باید با جدیت در این حوزه فعالیت کرد تا رشد و تعالی فرهنگی مساجد روستایی محقق شود.
حجتالاسلام صاحبی با اشاره به سختیهای کار فرهنگی در روستاها ابراز کرد: طبیعتا باید در روستاها نحوه استعدادیابی و فرهنگ آن منطقه مطالعه شود، زیرا اگرچه کسانی که در آنجا کانون تشکیل داده اند، کار فرهنگی میکنند، اما آنچه باعث سختی کار در روستاها میشود نیازهای فراوان است و ممکن است فردی بتواند بخشی از کار فرهنگی را تأمین کند، اما باید مطالعات فرهنگی فراوانی انجام شود تا بتوان برنامه ای همه جانبه را برای روستاها طراحی کرد.
مشاور دبیر ستاد عالی کانونهای مساجد کشور، وظیفه کانونهای روستایی را تأمین یکصد درصدی نیازهای فرهنگی روستا دانست و افزود: این مسئله به نیروهای زبده، امکانات مطلوب و توجه مسئولان احتیاج دارد. باید این چند شاخصه در کنار هم قرار گیرد تا بحث فرهنگی روستاها سامان یابد.
وی با اشاره به لزوم استعدادیابی در روستاها گفت: باید از میان اهالی روستا استعدادیابی کنیم تا این چهره ها در کانونهای مساجد فعال شوند اما این کار باید به سرعت انجام شود تا زودتر به نتیجه برسیم.
حجتالاسلام صاحبی نبودن ائمه جماعات در اکثر مساجد روستاهای کشور را از دیگر مشکلات ایجاد کانونهای فرهنگی مساجد روستایی دانست و خاطرنشان کرد: این مشکل وقتی جدیتر میشود که بدانیم دبیر کانون مسجد باید امام جماعت آن مسجد باشد البته این مشکلات با همت مسئولان دبیرخانه کانون های استان تهران قابل حل است.
پایان پیام/
نظر شما