به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه شب چهارشنبه 10 خرداد در مسجد امام صادق(ع) به سخنرانی پرداخته و گفت: نشاط به معنای عمیق کلمه را بسیاری از مومنان هم ندارند.
وی افزود: برخی از افراد به برخی بیماریها عادت میکنند، شاد نبودن نوعی بیماری است.
حجتالاسلام پناهیان با بیان اینکه شادی و نشاط عمیق عامل سلامت روحی انسان است که میتواند استرس و غمها را رد کند، عنوان کرد: حضرت عیسی(ع) میفرماید: همانگونه که یک مریض از غذا خوردن لذت نبرده و به آن میل ندارد کسانی که اهل دنیا هستند لذت عبادت را نمیتوانند درک کنند.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: امروز جریان آموزش دینداری در کشور نقص دارد در برخی کتب درسی مدرسه شبهاتی وجود دارد که باید برطرف شود.
وی با بیان اینکه اگر کسی بخواهد به شیرینی و لذت بندگی دست پیدا کند باید سلامت روحی داشته باشد، گفت: برخی افراد دچار بیماریهایی نظیر فکر کردن بیهوده، نگرانی، غصه، حسادت، عصبانیت، حسرت خوری، ترس و کینهتوزی هستند که مانع شادی و لذت بردن آنها از بندگی خداوند میشود.
حجتالاسلام پناهیان افزود: برخی از مادران راحت احساسات منفی خود را بروز داده و آن را به فرزندان خود منتقل میکنند یکی از این احساسات ترس است این مساله آنقدر مهم است که امیرمومنان امام علی(ع) هنگام انتخاب همسر میخواهند که از شجاعان باشد چراکه میدانند افزون بر پدر مادر نیز در تاثیرگذاری بر فرزند نقش مهمی دارند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به صفات دیگری که مانع شادی روح انسان است، عنوان کرد: عیبجویی، مقصرسازی هنگام گرفتاری، فحش دادن، نفرین از دیگر عاداتی است که هر کس آنها را داشته باشد نمیتواند به لذت شادی روح دست یابد.
وی با اشاره به روایتی از امیرمومنان امام علی(ع) مبنی بر اینکه هر کس سرورش کم باشد علاج او مرگ است، ابراز کرد: کسانی که میخواهند سرور داشته باشند باید بیماریهای روحی خود را ریشه کن کنند.
حجتالاسلام پناهیان گفت: انسانی که روح سالم دارد و مثبت اندیش است شاید یک صفت بد بر روی او اثر بدی بگذارد اما با یک حرکت ساده آنها را ریشه کن میکند، هر کدام از ما اگر به صورت عمیق شاد نیستیم باید بدانیم که بیماری روحی داریم.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: به عنوان مثال کسی که دچار بیماری حسادت یا نگرانی است با چیزی شاد نمیشود که بخواهد با بندگی خداوند شاد شود.
وی با اشاره به اینکه صرف انجام ندادن ناهنجاری در جامعه کافی نیست، بیان داشت: عادت به بدی آنقدر مهم است که در روایات سفارشهای زیادی درباره غلبه بر آن آمده است، کسی بتواند بر عادت بد خود غلبه پیدا کند برجسته میشود.
نظر شما