فشار ضد ایرانی تل آویو به برلین/ تشدید جنگ لفظی تهران و واشنگتن

خبرگزاری شبستان: تشدید جنگ لفظی تهران و واشنگتن، ایران بالگرد های سبک روسی مونتاژ می کند، فشار ضد ایرانی تل آویو به برلین، "بدون ایران"حل بحران یمن غیر ممکن است برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، تشدید جنگ لفظی تهران و واشنگتن، ایران بالگرد های سبک روسی مونتاژ می کند، فشار ضد ایرانی تل آویو به برلین، "بدون ایران"حل بحران یمن غیر ممکن است برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

قطر باید بین ایران و اعراب یکی را انتخاب کند

روزنامه اماراتی «نشنال» در سرمقاله روز یکشنبه خود با عنوان «قطر باید بین ایران و کشور‌های عرب خلیج فارس یکی را انتخاب کند» نوشته است: سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس چند روز گذشته را با آزردگی از قطر بابت گزارش‌هایی مبنی بر اظهارت امیر این کشور در قبال ایران گذراندند و حتی متوجه شدند «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر با «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران در رویدادی که به طور گسترده‌ انعکاس یافت، تماس تلفنی گرفت.

این روزنامه با طرح سئوال‌هایی مبنی بر نوع پیام‌های رد و بدل شده و سیاست‌های اتخاذ شده در این مکالمه تلفنی نوشت: در حقیقت امیر قطر مدتی است که در حال ارسال پیام بی‌طرفی، یعنی باقی ماندن در جناح اعراب و  ایران است.

روزنامه نشنال نوشته است: پذیرش تماس تلفنی با روحانی قطر را بیش از پیش در آن سو جلوه می‌دهد. این امر یا نشانگر بی‌میلی‌ای تکان‌دهنده برای درک همسایگان خلیج [فارس] قطر است یا یک ساده لوحی خطرناک که اجازه داده است شیخ تمیم برای مقاصد تبلیغاتی ایران مورد استفاده قرار گیرد.

روزنامه یادشده با ادعای بهره‌برداری ایران از وجود اختلاف و عدم اتحاد بین کشورهای عرب همسایه، خطاب به امیر قطر نوشت: نقش ایران در بحرین و سلطه بر خلیج فارس را در نظر بگیرید و از خود سئوال کنید آیا توسعه طلبی‌های ایران در مرزهای قطر متوقف می‌شود؟ آیا فکر می‌کنید که قطر به تنهایی در میان کشورهای خلیج [فارس] می تواند ولع قدرت ایران را فرونشاند؟

نشنال در خاتمه مدعی شد: آیا محتمل نیست که ایران با فرصت بدست آورده در بی‌ثبات سازی منطقه، حتی در پی هرج و مرج در کاخ امیر قطر در دوحه باشد؟

فاکس نیوز: فرمانده‌هان ارشد ایران سخنان جسورانه‌ای بیان کردند/ تشدید جنگ لفظی تهران و واشنگتن

شبکه خبری «فاکس نیوز» در وبگاه خود با پرداختن به خبر ساخته شدن سومین شهرک زیر زمینی موشکی ایران که هفته گذشته  از سوی «سردار حاجی زاده» رییس نیروی هوای فضای سپاه اعلام شد، نوشت: یک فرمانده ایرانی از افزایش برنامه موشکی کشورش خبر داد.

بر اساس این گزارش، در حالی‌که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نخستین سفر خارجی خود را پایان داد، فرمانده‌هان ارشد نظامی ایران سخنان جسورانه‌ای که نشان از جنگ لفظی بین تهران و واشنگتن است را بیان کردند.

به نوشته فاکس نیوز، اعلام ساخت سومین شهرک موشکی زیرزمینی ایران در حالی بیان شده است که برخی سخنان و تحریم‌ها نیز برای محدود کردن این نوع فعالیت‌های ایران در نظر گرفته شده است.

رییس جمهور آمریکا حتی هفته گذشته در سخنانی ایران را کشور «حامی تروریسم» و «مسبب رواج ناآرامی در منطقه» نام نهاد.

«رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا نیز از حسن روحانی رییس جمهور منتخب در خواست کرده تا به آزمایش‌های موشکی کشورش پایان داده شود.

نشریه انگلیسی «اکسپرس»  نیز خبر ساخت سومین شهرک موشکی ایران از سوی یکی از فرمانده‌هان ارشد سپاه پاسداران را «تکان دهنده» نامید.

به نوشته اکسپرس، این فعل و انفعال به طور محتمل بر تنش بین آمریکا  و «دونالد ترامپ» رییس جمهور این کشور که در این هفته در اولین سفر خارجی خود  ایران را حامی خرابکاران غرب آسیا معرفی کرد، خواهد افزود.

این رسانه به نقل سخنان سردار حاجی زاده فرمانده هوا فضای سپاه ایران و تداوم این مسیر از سوی ایران پرداخت.

اکسپرس نوشت: همسایگان عرب ایران در خلیج فارس و اسرائیل، دشمن دیرینه این کشور نگرانی خود را از برنامه موشکی بالستیک ایران بیان داشته و آن‌را به مثابه تهدیدی بر امنیت منطقه(!) بر میشمارند.

تلویزیون دولتی ایران در سال 2015 نیز تونل‌های زیر زمینی آماده پرتاب موشک را به نمایش گذاشت و اعلام کرد که این شهرک یکی از صدها پایگاه موشکی زیر زمینی ایران است.

این در حالی است که سردار حاجی زاده گفته است، نگرانی دشمنان ایران اعم از آمریکا و رژیم صهیونیستی در قبال برنامه موشکی ایران طبیعی است زیرا  آن‌ها خواهان دیدن ایران  در موضع ضعف هستند.

خبرگزاری «رویترز» نیز در مطلبی با همین مضمون به نقل سخنان رییس جمهور منتخب ایران در این زمینه و در نشست خبری هفته جاری پرداخت.

حسن روحانی در این نشست به وضوح اعلام کرد که ایران برای آزمایش موشکی خود نیازی به کسب مجوز از آمریکا ندارد.

ایران بالگرد های سبک روسی مونتاژ می کند

جمهوری اسلامی ایران و روسیه در حاشیه نمایشگاه بالگرد های ۲۰۱۷ که در مسکو برگزار می شد توافقی برای مونتاژ بالگرد های روسی در ایران را امضا کردند.

گفته می شود این بالگرد ها روسی سبک و دارای استفاده چند منظوره از جمله استفاده نظامی و ترابری هستند.پیش از انقلاب اسلامی ایران بالگرد های شرک بل را که اصالتی آمریکایی داشت مونتاژ می کرد. جمهوری اسلامی ایران در حدود ۴۰ سال است که سامانه های بالگرد خود را به روز رسانی نکرده است و پس از برجام این امکان وجود دارد که اکنون این کشور بتواند با همکاری روسیه نه تنهای سامانه های تعمیر و نوسازی بالگرد های خود را به روز رسانی کند بلکه نیاز های جدید خود را که بالگرد های نظامی و سبک است تامین کند.

توافق میان ایران و روسیه جمعه گذشته در مسکو و در حاشیه نمایشگاه بالگرد ۲۰۱۷ به امضا رسید.

فشار ضد ایرانی تل آویو به برلین/ آلمان: همبستگی با اسرائیل جزو سیاست خارجی برلین است

به دنبال دیدار هفته گذشته (دوشنبه) «زیگمار گابرئیل» وزیر خارجه آلمان با «حمید رضا ترابی» رایزن فرهگی ایران که نام برده از جمله حاضران در راهپیمایی روز جهانی قدس سال گذشته در برلین پایتخت آلمان بود و خواهان محو اسرائیل شده بود، به شدت انتقاد کرد.

سفارت رژیم اسرائیل در آلمان به روزنامه «جرزوالم پست» در این زمینه گفت: «هر فردی که تحریک به خشونت می‌کند، جایی در گفت وگوهای صلح ندارد.»

«افرائیم زوروف» رئیس یک موسسه حامی صهیونیست ها نیز به این روزنامه گفت که دعوت وزارت خارجه آلمان از فردی که خواهان نابودی اسرائیل است قابل درک نیست.

این روزنامه در وصف حمید رضا ترابی با ارائه نشانی‌های دقیق از وی که در راهپیمایی سال گذشته علائم ضد صهیونیست در دست خود داشت، نوشت: ترابی سازمان دهنده اصلی این رویداد در برلین است.

وزارت خارجه آلمان اما با ارسال رایانامه‌ای به این روزنامه ضمن دفاع از اقدام  خود در راستای برپایی نشستی بین‌المللی با شرکت نمایندگان صد کشور جهان از جمله ایران عنوان کرده است: «موضع گابریل در قبال مواضع ایران در قبال اسرائیل همراه ثابت بوده و  برپایی یک رابطه صمیمی و معمول با ایران تنها هنگامی ممکن است که این کشور حق زیستن اسرائیل را به رسمیت بشناسد. همبستگی با اسرائیل از اصول سیاست خارجی آلمان است.»

امریکن انتر پرایز: مشارکت بالا در انتخابات اشتیاق مردم ایران به نظام را نشان داد

اندیشکده «امریکن انتر پرایز» در مطلبی پیرامون «آخرین تحولات سیاست خارجی ایران با انتخاب مجدد حسن روحانی» نوشت: با پیروزی روحانی نباید انتظار تغییرات اساسی را در اقدام‌های ایران در منطقه چون حمایت از «بشار اسد» رییس جمهور سوریه، نفوذ در عراق، حمایت از حزب الله لبنان  و حوثی‌های یمن یا تغییر در رویکردهای نظامی متعارف یا غیر متعارف این کشور  داشت.

این اندیشکده پیرامون روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا که قریب به سی و اندی سال قطع شده است، نوشت: پیش بینی بهبود روابط بین ایران و آمریکا به این زودی‌ها  حتی با وجود وعده‌های روحانی را نباید داشت. او در این راه با عوامل قدرتمندی در داخل مواجه است.

این اندیشکده در خاتمه با ادعای این‌که در ایران هنوز دموکراسی واقعی مشاهده نمی‌شود، نوشت: شرکت گسترده ایرانیان در انتخابات تمایل آن‌ها به فعالیت در چارچوب نظام ایران را نشان داد.

روحانی به آسانی در انتخابات پیروز شد تا اقتصاد کشور را سروسامانی دهد و با احتیاط اصلاحات را آغاز کند اما سئوال این است که آیا او این کار را اجرا خواهد کرد؟ در پاسخ به این سئوال باید منتظر ادامه تحولات بود.

"بدون ایران"حل بحران یمن غیر ممکن است

جمهوری اسلامی ایران با چالش جدیدی رو به رو است و آن ترامپ و نوع رفتار زمام داران جدید آمریکاست که در اروپا و آسیا و حتی داخل آمریکا نیز مخالفانی دارد. جان کری وزیر خارجه سابق آمریکا در خصوص تحریم های جدیدی که قرار است آمریکایی ها علیه برنامه موشکی ایران تصویب کنند در تویتر شخصی اش خطاب به همکاران سابقش در کنگره آمریکا گفته است دوستان من شرایط بسیار خاص و پیچیده است و اشتباه نکنید.

ترامپ در حالی به عربستان سعودی سفر کرد که در ایران انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر برگزار می شد . ایران کشوری دموکراتیک در کنار سعودی که در آن نه تنها حقوق بشر رعایت نمی شود بلکه حقوق زنان و اقلیت ها هم عملا صفر است نشان از تفاوت میان دو کشور دارد.

ترامپ در سخن رانی ها خود در میان کشورهای اسلامی منطقه گفت ایران یک تهدید است در حالی که بدون در نظر گرفتن ایران امریکا و عربستان قادر نیستند مسائل منطقه ای را حل کنند. در حال حاضر حتی نباید از نظر دور داشت که وزیر خارجه ترامپ در دیدار با همتای سعودی خود اظهار داشت ترامپ و روحانی ممکن است گفتگو کنند و تاکید کرد ما تلفن رو بر روی هیچ کس قطع نمی کنیم .

خطوط هوایی اسکایندیناوی به ایران می آیند

جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اروپایی پس از انتخاب مجدد حسن روحانی با حدود ۲۴ میلیون رای فصل جدیدی از مناسبات دو جانبه را آغاز کرده اند. در همین حال هیاتی از وزارت ترابری نروژ و دانمارک برای آغاز پرواز های خطوط هوایی ملی این کشورها به ایران عازم جمهوری اسلامی ایران خواهند شد.

گفته می شود پس از برجام شرکت های هوایی بین المللی اروپایی از جمله بریتیش ایرویز و ایرفرانس پرواز های خود را به تهران از سر گرفته اند. این مساله منجر به خشم شرکت های هوایی ترکیه ایی و شرکت های عربی می شود زیرا ایرانیان برای انجام سفرهای بین المللی خود عموما از این خطوط استفاده می کرد اند.

در حال حاضر آنطور که گفته می شود شرکت هواییSAS سوئد و شرکت هوایی ملی نروژ و دانمارک قرار است پرواز های خود را به تهران آغاز کنند.

۲۰۱۸ سال بهره برداری نفتی ایران

جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۸ در حدود ۵۰ میلیارد دلار از پروژه های نفتی خود را وارد فضای عملیاتی می کند. گفته می شود پس از ریاست جمهوری حسن روحانی اکنون شرکت های متعددی از جمله چند شرکت اتریشی علاقه مندی خود را برای ورود به بازار انرژی ایران اعلام کرده اند.

نباید از نظر دور داشت که ایران در حال حاضر سومین تولید کننده نفت در اوپک به شمار می رود و در حدود ۳ میلیون بشکه نفت در روز استخراج می کند که به گفته مقامات این کشور تهران تا سال ۲۰۲۱ تولید نفت خود را به ۵ میلیون بشکه خواهد رساند.

آنطور که وزیر نفت ایران گفته است توتال ، لوک اویل و مرسک از اصلی ترین همکاران انرژی جمهوری اسلامی ایران به شمار می روند. همانطور که رسانه های اعلام کردند انتخابات ایران نشان داد مردم این کشور به تغییرات و همکاری های بین المللی "‌بله " گفته اند.

ابراز نگرانی فرانسه از ساخت سومین کارخانه موشک بالستیک ایران

«رومان نادال» سخنگوی وزارت خارجه فرانسه از ساخت سومین کارخانه موشک‌های بالستیک ایران ابراز نگرانی کرد.

بنابر گزارش شبکه خبری النشره، نادال از ایرانی‌ها خواسته است تا به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل احترام بگذارند و از اقدامات تنش‌آفرین در منطقه خودداری کنند. هر اقدامی در راستای موشک‌هایی که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارند بنا بر قطعنامه 2231 شورای امنیت ممنوع است.

روز گذشته «امیر علی حاجی‌زاده» فرمانده نیروی هوا و فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از ساخت سومین کارخانه زیر زمینی موشک‌های بالستیک خبر داد.

این موضع‌گیری فرانسه در شرایطی است که مقامات ایرانی همواره بر لزوم تداوم برنامه موشکی این کشور تاکید داشته‌اند.

جدیدترین موضع گیری وزیر خارجه مصر درباره رابطه تهران-قاهره

سامح شکری وزیر خارجه مصر اعلام کرد: آنچه در سوریه و یمن و لیبی می گذرد به سبب  دخالتهای خارجی است. خط مشی مصر، تشویق به راهکار نظامی در درگیری های منطقه ای نیست زیرا این راهکار ظرف هفت سال جواب نداده است.

وی افزود: راهکار سیاسی ابزار عصر است و و با راه حل های قرون ۱۷ نمی توان کاری از پیش برد زیرا ما در قرن ۲۱ هستیم.

وزیر خارجه مصر درباره رابطه با ایران نیز گفت: رابطه با ایران از ۲۵ سال قبل قطع شده و همچنان بر همین منوال است و ما به دیدگاه مشترکی برای از بین بردن عللی که سبب قطعی روابط شده است، نرسیده ایم.

شکری درباره جزایر تیران و صنافیر نیز اعلام کرد: این موضوع مرتبط به توافق ترسیم مرزهای دریایی است که با عربستان به امضا رسیده است و بر پایه های قانونی و سیاسی استوار است.

وی در ادامه گفت: مقابله با تروریسم باید با صدافت و اراده واقعی باشد. گروههای تروریستی ممکن است امروز با منافع برخی طرفها همخوانی داشته باشند اما فردا بر آنها خواهند شورید.

وزیر خارجه مصر روابط کشورش با آمریکا را عمیق دانست.

شکری افزود: دیدگاه امیر قطر با اراده ملت مصر  و موضوع داخلی آن هماهنگی ندارد ما درباره دیگران اظهار نظری نمی کنیم و هر که درباره امور داخلی ما حرف می زند خارج از روابط بین الملل و اصول حاکم است. ما در زمان مناسب برای حمایت از منافع خود آنچه مناسبت باشد انجام می دهیم. مصر به رغم مشکلاتی که با آن دست و پنجه نرم می کند، قوی است. ما اخلال در امنیت ملی خود را نمی پذیریم و دستگاه های امنیتی ما توان حمایت را دارند. دیپلماسی مصر قوی و حکیمانه عمل می کند و همه باید بدانند که صبر هم حدی دارد.

وی درباره رابطه مصر و سودان نیز گفت: کسانی که به دنبال ایجاد فتنه میان مصر و سودان هستند، هدف شر دارند.

 

 

کد خبر 632618

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha