مرکز رسیدگی به امور مساجد به رویکرد نظارتی، بسنده نکند

خبرگزاری شبستان: تولیت حوزه علمیه نبی اکرم (ص) گفت: مرکز رسیدگی به امور مساجد، به کارکرد نظارتی خود بسنده نکند، بلکه حمایت‌های لازم مالی از مساجد داشته باشد.

آیت‌الله ضیاءالدین نجفی تهرانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به جایگاه و تاریخچه مساجد که ریشه در تاریخِ پیش از اسلام دارند «إِنَّ أَوَّلَ بَيْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذي بِبَکَّةَ مُبارَکاً وَ هُديً لِلْعالَمينَ» (سوره آل عمران، آیه 96)، گفت: مساجد، همیشه پایگاه توحید و نشر معارف دینی بوده‌اند.

 

وی مسجد را محور تمام فعالیت‌ها و برنامه‌های دینی، علمی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی صدر اسلام و دوران حضرت محمد مصطفی (ص) دانست و افزود: امروزه نیز تمام خوبی‌ها و خیرات جامعه در مساجد شکل می‌گیرند و همچنین عالمان، مبارزان، فرهیختگان و شخصیت‌های ممتاز کشور، از مساجد برخاسته‌اند.

 

امام جماعت مسجد جامع نبی اکرم (ص) با اشاره به نقش برجسته مساجد در بیان و تفسیر قرآن در زمان پیامبر اسلام، خاطرنشان کرد: مساجد در طول تاریخ، جایگاه و مکان اصلی قرائت، تفسیر و آموزش قرآن کریم هستند بنابراین ائمه جماعات برای نشر معارف این کتاب الهی، برنامه‌ریزی کنند.

 

نجفی تهرانی اضافه کرد: جلسات قرآن در مساجد با پیروزی انقلاب اسلامی گسترش یافته است همانطور که مسجد جامع نبی اکرم (ص) میزبان جلسات جزءخوانی قرآن کریم برای خواهران، برداران و نوجوانان و جوانان است. تربیت قرآنی جوانان، سنت حسنه و همیشگی مساجد بوده است.

 

وی با اشاره به نقش مساجد در شکل گیری نهضت امام خمینی (ره)، مبارزه با طاغوت زمان و زمینه‌سازی پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: مساجد در تمام صحنه‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی مانند دفاع مقدس، انتخابات و حمایت و ترویج اندیشه‌های امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، نقش ممتاز و بی‌نظیری داشته‌اند. همانطور که اخیرا چندین هزار نفر با حضور در مسجد جامع نبی اکرم (ص) تهران (خیابان نبرد، بلوار نبی اکرم)، رای خود را به صندوق‌های رای ریختند.

 

سازمانی قرآنی، مسجدی و فرهنگی، حمایت‌های اساسی و جدی از مساجد داشته باشند

امام جماعت مسجد جامع نبی اکرم (ص) با تشکر از فعالیت‌ها و تلاش‌های مسئولان و سازمان متولی و پشتیبان مسجدی، ادامه داد: سازمان و نهادهای قرآنی، مسجدی و فرهنگی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی و مرکز رسیدگی به امور مساجد، از رویکرد نظارتی، فراتر رفته و حمایت‌های اساسی و جدی از مساجد و برنامه‌های آنان داشته باشند. آیا وزارت ارشاد به عنوان یکی از متولیان اصلی اشاعه فرهنگ دینی در جامعه، به وظیفه خود در برابر مساجد، عمل کرده است؟ آیا سازمان اوقاف و امور خیریه با استفاده از موقوفات عام، برای گسترش و تجهیز و نوسازی مساجد، گامی برداشته است؟ شواهد نشان می‌دهد این سازمان و نهادها در زمینه مساجد، کم‌کاری داشته‌اند.

 

 

 

نجفی تهرانی گفت: مساجد، کانون و مرکز تبلیغات دینی در کشور هستند درحالی که اقدام ویژه‌ای از سوی سازمان تبلیغات اسلامی برای حمایت از مساجد مشاهده نمی‌شود. همین وضعیت درباره عملکرد مرکز رسیدگی به امور مساجد، صدق می‌کند زیرا تنها به نظارت بسنده کرده و حمایت‌های لازم مالی و تامین نیروی انسانی را انجام نمی‌دهد. مدیران و کارشناسان مرکز رسیدگی به امور مساجد باید حضور مستمر در مساجد داشته باشند، درحالی که بیشتر آنان، حضور کم‌رنگی در این خانه‌های خدا دارند.

 

وی مساجد را پایگاه انقلاب و رهبری و تقویت‌کننده بنیان‌های نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و افزد: مساجد، شعبه‌ای از قوه قضاییه، سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و سایر سازمان‌ها و نهادهای قرآنی، فرهنگی و اجتماعی است، اما این سازمان‌ها در حمایت اساسی از این خانه‌های خدا کم کاری کرده‌اند.

 

دولت و مجلس به مساجد کمک نمی‌کنند

امام جماعت مسجد جامع نبی اکرم (ص) با تشکر از تمام مدیران و مسئولانی که حمایت‌های لازم را از فعالیت‌های مساجد دارند، خاطرنشان کرد: دولت و مجلس، موظف به حمایت و اختصاص بودجه‌های لازم برای مساجد هستند درحالی که با دستاویز «حفظ استقلال مساجد»، از تصویب کمک‌های لازم دوری می‌کنند. حفظ استقلال مساجد، ضروری و مهم است اما این موضوع نباید، بهانه‌ای برای کمک نکردن دولت و مجلس نشود.

 

نجفی تهرانی در جمع‌بندی این بخش از سخنان خود گفت: مساجد، مروج آموزه‌های قرآن و عترت (ع) و پایگاه رهبری و انقلاب هستند، دولت، مجلس و سازمان‌ها و نهادهای قرآنی، فرهنگی و اجتماعی که از نیروهای تربیت‌شده مسجدی، استفاده می‌کنند، گام‌های اساسی برای حمایت از مساجد بردارند.

 

پیشنهادِ طراحی معماری واحد مسجدی

وی در مورد نقش مساجد در ایجاد سلامت روانی و بهداشت ذهنی افراد، گفت: معماری مساجد باید آرامش‌بخش و معنویت‌افزا باشند. در همین راستا به مسئولان مربوطه پیشنهاد دادم که سبک معماری واحد، مشخص و کارشناسی‌شده به معماران و خیرین، هنگامِ ساخت یا تجدیدبنای مساجد ارایه کنند تا این خانه‌های خدا الهام‌بخش معنویت و فرهنگ اسلامی شوند. من هنگام ساخت مسجد جامع نبی اکرم (ص) با مهندسین بسیاری برای طراحی معماری آرام بخش و معنویت‌افزا مشورت کردم. افراد بسیاری به من گفته‌اند اگر انسان، 24 ساعت در این مسجد، حاضر باشد به دلیل طراحی دقیق معماری آن، احساس خستگی نمی‌کند.

 

امام جماعت مسجد جامع نبی اکرم (ص) در مورد حضور فرهیختگان و جوانان در مساجد بیان داشت: بسیاری از شخصیت‌های برجسته سیاسی، علمی و فرهنگی و همچنین بسیاری از استادان ممتاز دانشگاه‌ها و پژوهشگران مشهور کشور، تربیت‌شده مساجد هستند که در نماز جماعت و مناسبت‌های مذهبی و ملی در مساجد حضور می‌یابند. البته این افراد به دلیل مشغله‌های فراوان به اندازه سایر افراد نمی‌توانند در برنامه‌های مساجد شرکت کنند، با این وجود حضور این شخصیت‌های فرهنگی، سیاسی و علمی در مساجد، مطلوب و پررنگ است. برخی از مدیران برجسته و فرهیختگان کشور که از دوران کودکی در مسجد جامع نبی اکرم (ص) حضور می‌یافتند، امروزه نیز با وجود گرفتارهای کاری بسیار، در نماز جماعت و برنامه‌های این مسجد شرکت می‌کنند که من از همه آنان تشکر می‌کنم.

 

 

 

کد خبر 632441

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha