به گزارش خبرنگار شبستان، امیرحسین شفیعی، امروز نهم خرداد در نشست خبری چهارمین همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد که در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد، گفت: چهارمین همایش تئاتر مردمی خرداد از 13 تا 17 خرداد کار خود را آغاز میکند. اختتامیه این همایش ساعت 20 روز 17 خرداد در کنار مزار شهدای غواص در حوزه هنری برگزار میشود. این همایش با حمایت حوزه هنری و ستاد بزرگداشت ارتحال امام (ره) برگزار میشود. گلزار شهدا، مرقد امام خمینی (ره) و مجموعه تئاتر شهر سه مکان در نظر گرفته شده برای اجرای نمایشها در تهران است. 67 اثر به دبیرخانه همایش رسید که پس از ارزیابی 20 اثر به مرحله نهایی راه یافت. با توجه به اینکه میخواستیم آثار این همایش را حمایت کنیم رقابت را حذف کردیم و حمایت برای اجرای عمومی را مدنظر قرار دادیم. علاوه بر این ما تاکید جدی داشتیم که موضوع آثار با موضوع همایش همخوانی داشته باشد.
وی با بیان اینکه ما تمرکززدایی کردیم، عنوان کرد: همایش تئاتر مردمی خرداد امسال همزمان با تهران در 12 استان کشور نیز اجرا میشود. در حقیقت این همایش امسال سراسری شده است. این همایش از 13 تا 16 خرداد در 12 استان شامل ایلام، اصفهان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، کرمانشاه، گیلان، خوزستان، مازندران، همدان و هرمزگان برگزار میشود. هر گروه به طور میانگین 3 تا 6 اجرا خواهد داشت، در تهران 8 اثر اجرا میشود.
دبیر چهارمین همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد با اشاره به دفتر تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: دفتر تئاتر خیابانی یکی از فعالترین دفاتر مرکز هنرهای نمایشی محسوب میشود، سال گذشته سال پرکاری برای ما بود، ما به جشنواره سوره ماه، بخش خیابانی را اضافه کردیم، پارسال برای نخستین بار جشنواره نقالان علوی را برگزار کردیم، اسفند سال گذشته برای نخستین بار همایش نمایش ترافیک را در چهارراهها برگزار کردیم.
شفیعی با اشاره به اینکه بیش از دو دهه هنرمندان تئاتر خیابانی در کشور ما فعالیت دارند، اظهار داشت: جشنوارهزدگی آفت تئاتر خیابانی شده است. متاسفانه این هنر با همایشها و جشنوارهها زنده است، به شدت مخالف مسابقه برای تئاتر هستم، تئاتر مسابقه دو نیست. بیش از 50 جشنواره تئاتر خیابانی در استانها و شهرهای مختلف وجود دارد که چند دوره برگزار میشود و سپس حذف میشود. ما باید به اجرای عمومی کمک کنیم در این صورت شاهد اتفاقات خوبی در تئاتر خیابانی خواهیم بود.
وی در مورد کیفیت آثار چهارمین همایش تئاتر مردمی خرداد تصریح کرد: آثار گوناگون است و چند اثر دانشجویی داشتیم، حضور دانشجویان تئاتر در عرصه تئاتر خیابانی باعث رشد و تعالی این حوزه میشود. آثار همایش تئاتر مردمی خرداد با دو محوریت قیام 15 خرداد و امام (ره) تولید شده است. گروهها با حوزه هنری وارد قرارداد میشوند تا مورد حمایت برای اجرای عمومی قرار گیرند. در روز اختتامیه همه کارگردانهای نمایشها به تهران میآیند و مورد تقدیر قرار میگیرند. این همایش سال گذشته در روزهای 13 و 14 خرداد مورد استقبال زایران مرقد امام واقع شد و کسانی که حتی پایشان به سالنهای تئاتر نرسیده بود، اجراها را دیدند. با هر دیدگاه سیاسی میشود در مورد شخصیت امام (ره) کار کرد و آثار زیادی در مورد ایشان تولید کرد.
نظر شما