وظایف جوان و دانشجوی منتظر از زبان امام مهدی علیه السلام

خبرگزاری شبستان: دومین گروهی که تاثیر شگرفی در هدایت امت اسلامی دارند دانشجویان به ویژه طالبان علوم و معارف وحیانی اند این گروه که زمینه ساز نهادینه شدن فرهنگ انتظار و اصلاح زمینه ظهورند وظایفی دارند...

به گزارش خبرگزاری شبستان: آیت الله جوادی آملی از مراجع عظام تقلید در کتاب ارزشمند «امام مهدی علیه السلام، موجود موعود» در بخش وظایف گروه های مختلف جامعه با توجه به دعای امام مهدی علیه السلام و بیانات حضرت(عج) در فرازهای مختلف این دعا، چنین می نویسد:

 

دومین گروهی که تاثیر شگرفی در هدایت امت اسلامی دارند دانشجویان به ویژه طالبان علوم و معارف وحیانی اند این گروه که زمینه ساز نهادینه شدن فرهنگ انتظار و اصلاح زمینه ظهورند وظایفی دارند:

 

1. تلاش در راه علم اندوزی: «جهد» یعنی به کار بستن تمام توان و کوشش انسان در مسیر رسیدن به مقصود. طالب دانش باید تمام کوشش خویش را در راه علم اندوزی به کار گیرد. فرد یا جامعه جاهل، به مراتب حقیقی انتظار دست نمی یابد و نمی تواند زمینه ساز ظهور امامی باشد که خود خزانه علم الهی است.

 

2. رغبت در کسب علم: «رغبت» تمایل اکید و میل شدید است. از دیگر صفات دانشجوی منتظر داشتن میل شدید به اندوختن علم و تجهیز به آخرین دستاوردهای علمی و فکری و نیز تولید دانش و اندیشه است. از این بخش دانسته می شود که وظیفه بایسته دانشجویان و طلاب منتظر، تلاش برای فراگیری از سر میل و رغبت قلبی است، چون تلاش بی رغبت، به سردی و سستی می گراید و متوقف و خاموش می شود.

 

وظایف جوانان

جوانان از سویی سرمایه های اساسی هر اجتماع و از طرفی آینده سازان آن هستند و در اندیشه دینی از اهمیت والایی برخوردارند. این اهمیت و جایگاه خاص اقتضا می کند از آنان در برابر آفات روحی و دام وساوس شیطانی با حساسیتی ویژه محافظت شود.

طبیعت پرانرژی جوان که بهترین ابزار صعود او به درجات والای مادی و معنوی است اگر به فرمان عقل در نیاید، خود سرچشمه فسادگری می شود که نیروی جوانی را به بیراهه می برد و ضایع می کند.

ارتباط دائمی با خدای بزرگ و مراقبت همیشگی، بهترین را ه صیانت از نعمت جوانی است. آنچه در فقراتی از دعای امام زمان(عج) در وصف جوانان منتظر آمده است ابزار والای صیانت از این نعمت بزرگ الهی است؛

 

1. إنابه: «انابه» روی گرداندن از غیر خدا و توجه تام به خدای سبحان است. جوانان منتظر باید با تهذیب و تزکیه نفس، ساحت اندیشه و انگیزه شان را از هرچه غیرخداست منزه کنند و با إعراض از هر مقصد و مقصودی جز خدا، چهره جان خویش را به سوی خدای بزرگ معطوف دارند و برای او خالص شوند.

 

2. توبه: طبیعت پرشور جوان، احتمال راهزنی شیطان و افتادن به دام گناه را در این دوران افزایش می دهد، از این رو، بایسته است که جوانان منتظر نظارت دائم و مراقبت مستمر بر اعمال و افکار خویش داشته باشند و اگر خدای ناخواسته بر اثر غفلت گناهی مرتکب شدند، با توبه و بازگشت به سوی خدا جان خویش را به دریای بی کران الهی سپرده و به آب توبه شست و شو دهند و خویش را از دام تلبیسات ابلیس برهانند.

 

گفتنی است، انابه و توبه برای هر کس و در هر جایگاه سنی و اجتماعی ضروری است؛ اما شرایط دوران جوانی بیشتر مقتضی آن است.                

 

  

کد خبر 632418

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha