به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، افتتاحیه بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم عصر امروز با حضور سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد و رئیس نمایشگاه قرآن و جمعی از جامعه قرآنی در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.
صالحی امیری در ادامه این نشست با اشاره به رویکرد قرآن و زندگی اخلاقی قرآن کریم گفت: قرآن آینه تمام نمای فضائل و اخلاق عملی است، با اخلاق عملی و استعانت از آموزه های قرآنی و اهل بیت اخلاق در جامعه رواج پیدا می کند.
وی با بیان اینکه انس با قرآن و با بکار گیری مفاهیم اخلاقی سبب جاری شدن اخلاق در جامعه می شود، اظهار کرد: جلوه های به کارگیری اخلاق عملی عبارتند از صدافت و راستگویی، وفای به عهد، هم نوایی و توجه به فقرا و مستمندان.
صالحی امیری با بیان اینکه اخلاق گمشده جامعه امروزی ایران است، تصریح کرد: در واقع ضروری ترین نیاز جامعه ایران اخلاق مداری است چراکه اخلاق بزرگترین سرمایه جامعه و دولتمردان است و جوهر فرهنگ و فرهنگ زیرساخت توسعه جامعه است.
وزیر ارشاد ادامه داد: اگر بنا باشد در جامعه ای امن و با ثبات زندگ کنیم باید اخلاق را توسعه دهیم، اگر می خواهیم از آسیب های اجتماعی به دور باشیم اخلاق اکسیر نجات بخش جامعه ایران است.
وی افزود: چرا در جامعه رویکرد اخلاقی انچنان که مورد انتظار است مشاهده نمی شود، چرا در عرصه سیاسی تخریب رواج پیدا کرده است، چرا یکدیگر را متهم می کنیم، چرا در عرصه اقتصادی گران فروشی رشد کرده، همه یک دلیل دارد و آن افول اخلاق در جامعه است و ما وظیفه داریم بر این کاستی فائق آییم.
صالحی امیری با بیان اینکه باید جامعه ای پایبند به اخلاق قرآنی پایه ریزی کنیم، گفت: برای جامعه اخلاقی صداقت، شفافیت، پرهیز از تهمت و وعده های دروغین و گفتگو و تعامل لازم می باشد.
وزیر ارشاد ادامه داد: در جامعه دارای اخلاق شاهد انسجام و همنوایی افراد خواهیم بود در جامعه اخلاقی خشونت جایی ندارد و گفتگو نقش محوری دارد، عامل اصلی منازعه و مناقشه دوری از اخلاق است و گفتگو به دلیل نیاز جامعه امروز باید در محور فعالیت های فرهنگی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه قرآن بر ضرورت گفتگوی منصفانه تاکید دارد، گفت: گفتکو می تواند وسیله ارزش های مشترک باشد لازمه گفتگوی مثبت دینی قبول حق تساوی فرهنگ هاست هدف گفتگو باید فهم دیگران مبتنی بر ارزش های دینی و قرآنی باشد باید عادلانه باشد.
صالحی امیری با بیان اینکه گفتگو باید با احترام به تفکر و اندیشه و آداب و رسوم باشد، خاطرنشان کرد: اما گفتگو مستلزم شنیدن نیز است گفتگو ابزار مهم و کلید تنها محصول عقل جمعی انسان ها بوده است و جامعه می تواند با استعانت از قرآن به این هدف مهم دست یابد.
وزیر ارشاد با بیان اینکه با گسترش مبانی اخلاقی می توانیم به کاهش آسیب های اجتماعی بیندیشیم، اظهار کرد: باید در این راستا به قرآن متوسل شویم؛ زیرا سبک زندگی ایرانی اسلامی را می توان در شاخص های الگوی مصرف فرهنگی، اوقاف فراغت، علایق فرهنگی هنری و وزرشی و غیره جستجو کرد.
وی با بیان اینکه باید گفتمان سازی در سبک زندگی ایرانی اسلامی با استعانت از قرآن شکل گیرد، گفت: این گفتمان باید از سطح به عمق حرکت کند از احساس به عقلانیت و از سطح دولت به سطح جامعه حرکت کند، در چنین جامعه ای است که ما شاهد اصلاح الگوی مصرف در جامعه و ارتقای ارزش های جامعه در سطح ملی خواهیم بود.
صالحی امیری مسئولیت پذیری و توجه به مصالح ملی را از آثار سبک زندگی اسلامی و قرآنی دانست و بیان داشت: کاهش آسیب های اجتماعی، اعتیاد، مشاجرات، طلاق بی هویتی نتیجه دوری از سبک زندگی است و افزایش سرمایه های اجتماعی، نشاط و شادابی، اعتماد عمومی، رضایت اجتماعی، سلامت فرهنگ، اتحاد و انسجام محصول سبک زندگی ایرانی اسلامی است از این منظر برای ترویج اخلاق عملی باید آموزه های قرآنی در جامعه ساری و جاری باشد.
وزیر ارشاد گفت: در چنین شرایطی اخلاق در رفتار مردم متجلی می شود برای تولید اخلاق نیازمند تلاش حداکثر حوزه های علمیه، حضور فعالین و نخبگان دینی، رسانه ها و آموزش پرورش نهادهای قرآنی هستیم چراکه آنها کانون هایی برای توسعه اخلاق و سبک زندگی قرآنی در جامعه هستند.
وی ادامه داد: باید تلاش کنیم با ایجاد نماد سازی در جامعه اخلاق عملی را ترویج کنیم، وجود شخصیت های بزرگ در انقلاب که نماد اخلاق هستند سرمشق خوبی برای توسعه اخلاقی هستند.
صالحی امیری با بیان اینکه پیام نمایشگاه قرآن را باید پیام ملی و به گفتمان ملی تبدیل کنیم، گفت: این پیام اصلی قرآن است همان پیامی که خدا در بیان نزول قرآن به آن اشاره دارد آیات الهی و رشد حکمت بشر است باید برای رسیدن به سعادت به قرآن متوسل شویم.
نظر شما