حجت الاسلام مجتبی کلباسی، مدیر مرکز تخصصی مهدویت در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان اظهار کرد: ماه مبارک رمضان که ماه قرآن و ماه تقرب به خداوند است عرصه های مختلفی برای توجه به امام عصرعجل الله تعالی فرجه و ولی خدا دارد. یکی از مهمترین این عرصه ها بحث «لیله القدر» است.
وی افزود: می دانیم که عظمت ماه مبارک رمضان به نزول قرآن است و قرآن در سوره مبارکه بقره می فرماید: «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذي أُنْزِلَ فيهِ الْقُرْآنُ هُديً لِلنَّاسِ؛ ماه رمضان ماهی است که قرآن در آن فرو فرستاده شده که راهنمای مردم و دلایلی روشن از هدایت و جدایی (بین حق و باطل) است. ماه رمضان به واسطه نزول قرآن اینچنین اهمیت دارد و نزول قرآن نیز در شب قدر بوده است؛«إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ.»
مدیر مرکز تخصصی مهدویت خاطرنشان کرد: در رابطه با شب قدر نیز قرآن می فرماید:« تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ » یعنی شب قدر هر سال تکرار می شود و ملائکه الهی و روح (که اعظم ملائکه است) بر زمین نازل می شوند. روشن است که ملائکه و روح به محضر ولی خدا یعنی آن کسی که خلیفه خدا در روی زمین و رابط میان آسمان و زمین است، نازل می شوند. بنابراین شب قدر شبی است که نزول ملائکه بر وجود مقدس امام عصر عجل الله تعالی فرجه اتفاق می افتد و اگر این همه برکات وعنایات در ماه رمضان وجود دارد و آن را با عنوان «ماه مبارک» می نامیم به واسطه نزول قرآن و نزول ملائکه به محضر خلیفه الهی بر روی زمین است.
حجت الاسلام کلباسی تصریح کرد: محور برکات ماه مبارک رمضان این دو مسئله است و اصولا برکات و عنایت های این ماه، از این دو مسئله ناشی می شود. نکته دیگر این که در اعمال و برنامه های این ماه نیز توجه به امام عصر عجل الله تعالی فرجه گنجانده شده است از جمله در دعای افتتاح که اصولا این دعا منقول از ناحیه مقدسه است و بحث انتظار و غیبت و آرمان های حکومت الهی در آن مطرح شده که مخاطبان عزیز حتما در این شب های مبارک به آن مراجعه می کنند.
وی افزود: علاوه بر این در سایر ادعیه ماه مبارک رمضان نیز جلوه هایی از این ارتباط را می توان مشاهده کرد از جمله دعای معروفی که هر روز بعد از نمازها سفارش شده است یعنی دعای «اللَّهُمَّ أَدْخِلْ عَلَى أَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ؛ اللَّهُمَّ أَغْنِ كُلَّ فَقِيرٍ اللَّهُمَّ أَشْبِعْ كُلَّ جَائِعٍ؛ اللَّهُمَّ أَغْنِ كُلَّ فَقِيرٍ اللَّهُمَّ أَشْبِعْ كُلَّ جَائِعٍ؛ اللَّهُمَّ فَرِّجْ عَنْ كُلِّ مَكْرُوبٍ اللَّهُمَّ رُدَّ كُلَّ غَرِيبٍ اللَّهُمَّ فُكَّ كُلَّ أَسِيرٍ...؛ خدایا بر اهل قبور نشاط و سرور عطا كن؛ خدايا هر فقير را بى نياز گردان، خدايا هر گرسنه را سير گردان، خدايا هر برهنه را لباس پوشان، خدايا دين هر مديونى را ادا فرما؛ خدايا هر غمگينى را دلشاد ساز؛ خدايا هر غريبى را به وطن باز رسان؛ خدايا هر اسيرى را آزاد گردان؛...» همه این موارد آرمان هایی است که در حکومت امام عصر عجل الله تعالی فرجه محقق می شود چنانکه روایت شده است که وقتی حضرت ظهور می کنند اهل قبور نیز شادمان می شوند.
حجت الاسلام کلباسی تاکید کرد: بنابراین هم به لحاظ وجود لیله القدر و هم به لحاظ ادعیه ای که در این ماه وارد شده و نسبت به قرائت آنها سفارش شده معبرها و نقاط مهم فراوانی در این ماه تعبیه شده است برای اینکه ما نسبت به وجود مبارک حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه توجه داشته و حضرت را در برنامه ها، دعاها و اعمال خود در این ماه به یاد داشته باشیم.
نظر شما