لایه‌های پنهان ماه رمضان را نشان دهیم

خبرگزاری شبستان: امین زندگانی با بیان اینكه رسانه‌های فرهنگی‌ ما در ارائه آثار مناسبتی غلط عمل كرده‌اند،گفت: بزرگ‌ترین معضل ما در ساخت آثار مناسبتی من‌الجمله ماه مبارك رمضان این است كه همه چیز ناگهانی اتفاق می‌افتد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، امین زندگانی هم‌زمان با فرارسیدن ماه مبارك رمضان به ضعف‌های آثار مناسبتی در تلویزیون اشاره كرد و گفت: متاسفانه در ساخت مجموعه‌های مناسبتی محرم، ماه رمضان، عید نوروز و ... همه چیز یكدفعه بیست روز مانده به آن مناسبت اتفاق می‌افتد و ما هنوز به این باور نرسیدیم كه می‌خواهیم به مخاطب فست فود بدهیم یا خوراك فرهنگی برایش تهیه كنیم. شتابزدگی در آثار مناسبتی، خستگی عوامل و فشار كاری كارگردان همه این‌ها به معنی افت كیفیت آثار است. ما همیشه بیست روز مانده به ماه مبارك رمضان یادمان می‌افتد سریال نداریم.  

 

وی در همین راستا عنوان كرد: از طرفی ما در مناسبت ماه مبارك رمضان به شدت اصرار داریم یا سریال طنز بسازیم و یا داستان‌های معناگرا برای مخاطبانمان تهیه كنیم. ما هیچ گاه نمی‌آییم لایه پنهانی این مناسبت مهم را در آثارمان جای بدهیم و یاد گرفته‌ایم همه چیز را در ویترین قرار بدهیم. در این زمینه مناسبت نوروز را مثال می‌زنم تا خدای ناكرده سوءتفاهمی به وجود نیاید. مجموعه طنز «علی‌البدل» كاری از سیروس مقدم در ایام نوروز از تلویزیون پخش شد؛ به نظرم اثری بود كه مدت ها برایش زمان گذاشته شده بود و بازیگران و نویسندگان حرفه‌ای داشت اما چرا جایگاه خاصی پیدا نكرد. این مجموعه در یك زمان و تاریخ مناسبی و بدون هیچ عجله‌ای ساخته و پخش شد و به نظرم واقعا یك كار پخته و بومی بود كه ایرادی هم نداشت و یك طنز درست و فاخر بود كه در كنار یك طنز بی‌مایه از تعداد آرا عقب افتاد؛ در حالی كه كارگردانی كه خودش را نشان داده و در زمان مناسب كارش را كلید زده قطعا شاهد یك كار استخوان دار از آن خواهیم بود تا كاری كه شتابزده و ظرف یك ماه ساخته شده است. متاسفانه هرسال این اتفاق می‌افتد و وضعیت همین است.

 

او سپس در رابطه با نشان دادن جنبه‌های باارزش مناسبتی مثل ماه مبارك رمضان و دوری از شعارزدگی در كارها و همچنین نگاه كلیشه‌ای به این مناسبت مذهبی كشورمان، اظهار كرد: ماه رمضان در حقیقت بهانه‌ای شده برای كار كردن یك طیف خاص در تلویزیون. ما رمضان را فقط به خوردن طعام در وقت افطار و سحر تعریف كرده‌ایم، آیا واقعا فلسفه رمضان این بود؟ اینكه تا زمان افطار سعی كنیم خوب باشیم اما بعد از افطار شروع به قضاوت، دروغ و غیبت كنیم؟ یا به عنوان مثال، مناسبت محرم ما به یك شوی اقتصادی تبدیل شده است كه مثلا هرچه تعداد نذری‌های فلان حاجی بالاتر برود بهتر است. آیا ما شهرهای مرزی نداریم، آیا سبد كالاهای ما به جای دادن غذا به افراد بی نیاز نمی‌تواند به نقاط محروم برسد، ما كارتن‌خواب نداریم تا به آن ها در طول سال كمك كنیم. این اتفاقات یعنی رسانه‌های فرهنگی ما غلط عمل كرده‌اند و در طول این سال ها مناسبت‌هایمان را بد جا انداخته‌اند كه محرم یعنی چه، ماه رمضان چیست و ...

 

زندگانی در ادامه در پاسخ به اینكه سینما چقدر می‌تواند در زمینه ارائه ارزش‌های ماه مبارك رمضان و مناسب‌های دینی مذهبی‌ ما ایرانی‌ها موثر باشد و چقدر این ارزش‌ها را می‌توانیم به نسل آینده منتقل كنیم، اظهار كرد: به نظر من این مقوله در سینما یك رویكرد كارشناسی شده می‌خواهد؛ چون ما نمی‌دانیم یك فیلم به زمانی كه قرار است برسد، می رسد یا خیر و اصلا ممكن است مجوز نگیرد. امیدوارم واقعا روزی برسد كه ما به این سمت حركت كنیم. اگر رویكرد موضوعات خوب كارشناسی شود و در عین حال سینما مختص به باند خاصی نباشد قطعا می‌تواند تاثیرگذار باشد.

 

این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون همچنین درباره اینكه چرا سینماهای ما برای مناسبتی مثل ماه رمضان آثاری ندارند، گفت: سینمایی كه راجع به امام حسین (ع) فیلم می‌سازد و آن اتفاق مقابل در سینما می‌افتد خیلی سخت است كه فیلم ساز سرمایه‌گذاری كند روی كاری و مطمئن نباشد كه آیا حتما كارش پخش می شود یا خیر. بنابراین خیلی نمی‌شود روی مجوزها و پروانه‌ها حساب باز كرد. به نظر من این پروسه در سینما نیاز به یك ثبات، قدرت و برنامه نظام مندی دارد كه متاسفانه فعلا ما این توانایی را نداریم و راجع به یك اثر همه تصمیم‌گیرنده می‌شوند.

 

زندگانی در پایان اعلام كرد: همچنان مشغول بازی در سریال «پرستاران» هستم كه فكر می‌كنم تا پایان خردادماه به پایان برسد و بعد از ماه مبارك رمضان به پخش برسد. طی این سال ها هیچ پیشنهادی برای بازی در كارهای مناسبتی نداشتم.
 

کد خبر 631981

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha