کنفرانس تحقیقات بازی‌های دیجیتال هر سال برگزار می‌شود

خبرگزاری شبستان: دبیر کنفرانس تحقیقات بازی‌های دیجیتال با بیان اینکه این کنفرانس هر سال در یک دانشگاه برگزار می‌شود، گفت: از سال‌های آتی این کنفرانس به طور بین‌المللی برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد سیدحسینی، امروز در نشست خبری اولین دوره کنفرانس " تحقیقات بازی‌های دیجیتال، گرایش‌ها، فناوری‌ها و کاربردها " که در بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای برگزار شد، گفت: ما بخشی را به عنوان دایرک زیر نظر بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای تاسیس کردیم. این بخش ماموریت رونق بخشی به پژوهش و توسعه ادبیات نظری و تهیه آمارها در حوزه بازار بازی های رایانه ای را بر عهده دارد. محصولات متنوعی در این مدت داشتیم. اطلاعاتی در مورد مصرف بازی ها در کل کشور با پیمایش های انجام شده جمع آوری کردیم.

 

حسینی اظهار داشت: در بخش رونق بخشی به پژوهش و توسعه ادبیات نظری چندین کار از جمله حمایت از پژوهش های دانشگاهی، رساله ها و پژوهش های صورت گرفته در سطح آکادمیک، تالیف و ترجمه کتاب انجام دادیم. ماهنامه مطالعات بازی را درآوردیم. تاکنون 8 شماره از این ماهنامه منتشر شده است که هر شماره به یک موضوع خاص اختصاص دارد.

 

وی با بیان اینکه از ابتدای تاسیس بنیاد بازی های رایانه ای سه پیمایش در سطح ملی انجام دادیم، عنوان کرد: در حیطه تعداد بازیکن ها از 16 میلیون نفر در سال 89 به 18 میلیون نفر در سال 92 و 23 میلیون نفر در سال 94 رسیدیم. متوسط سن بازیکن ها در سال 89 سیزده سال بود که در سال 92 به 16 سال رسید و در سال 94 این رقم به 21 سال رسید.

 

دبیر کنفرانس تحقیقات، بازی‌های دیجیتال، گرایش ها، فناوری ها و کاربردها تصریح کرد: در سال 92، 63 درصد بازیکن ها بازی ها را روی گوشی هوشمند نصب کردند. این رقم در سال 94، 77 درصد شد یعنی ما طی دو سال رشد 14 درصدی داشتیم. بازی هایی که روی تبلت نصب شده بودند در سال 92، 15 درصد بودند که در سال 94 به 21 درصد رسیدند. تعداد بازیکن های آنلاین در سال 89، 14 درصد بودند و در سال 92، 30 درصد که در سال 94 به 39 درصد رسیدند. متوسط بازی کردن در روز در بین بازیکن ها در سال 92، 54 دقیقه در روز بود که در سال 94 به 79 دقیقه در روز رسید.

 

سیدحسینی یادآور شد: سهم بازیکنانی که روزانه بازی می کنند در سال 89، 37 درصد بود که به 54 درصد در سال 94 رسید. تعداد شرکت های ثبت شده بازیسازی هر سال با رشد مواجه بوده است. بازی هایی که توانستیم صادر کنیم هم به خصوص بعد از سال 89 رشد داشته است. تعداد پژوهشگران در محافل آکادمیک در حوزه بازی های رایانه ای در سال 89، 17 نفر و در سال های 92 و 94 به ترتیب 132 و 335 نفر بودند. تعداد مقالاتی که در این حوزه نمایه شد در سال های 89، 92 و 94 به ترتیب 4، 46 و 145 مقاله بودند.

 

وی با اشاره به برگزاری کنفرانس تحقیقات بازی های دیجیتال بیان کرد: تصمیم گرفتیم یک کنفرانس با توجه به رشد در پژوهش ها برگزار کنیم که بتوانیم بین پژوهشگران که در حال حاضر جزیره ای در دانشگاه ها هستند، شبکه سازی کنیم. هدف ما این است که این پژوهشگران به وسیله حلقه هایی به هم متصل شوند. ما قرار است این کنفرانس را سالانه برگزار کنیم.

 

سیدحسینی اظهار داشت: همکاران مختلفی از دانشگاه های مطرح کشور همچون شریف، تهران، علم و صنعت، شهید بهشتی، علامه و آزاد از طریق شورای سیاستگذاری به ما کمک کردند. تصمیم گرفتیم که این کنفرانس را هر سال در یکی از دانشگاه ها برگزار کنیم. امسال به پیشنهاد دکتر مینایی و با توجه به سابقه ای که ایشان در دانشگاه علم و صنعت دارند، کنفرانس را در دانشگاه علم و صنعت برگزار می کنیم. یک جایی هم باید می بود که دبیرخانه مستقر و دایمی داشته باشیم. دایرک به عنوان دبیرخانه دایمی این کنفرانس انتخاب شد. برگزاری کارگاه های جانبی این کنفرانس نیز بر عهده انستیتو ملی بازیسازی قرار گرفت. این انستیتو در بخش آموزش هنر بازیسازی از بقیه ارگان های آموزشی جلوتر است.

 

سیدحسینی با بیان اینکه اولین کنفرانس تحقیقات بازی های دیجیتال دوم آذر امسال برگزار می شود، گفت: این کنفرانس امسال ملی برگزار می شود اما از سال های آتی آن را بین المللی برگزار می کنیم. علاوه بر سایت کنفرانس، کانال تلگرام دایرک نیز اخبار را پوشش می دهد.

 

دبیر کنفرانس تحقیقات بازی های دیجیتال هوش مصنوعی، جنبه های فنی و معماری، گرافیک رایانه ای، پردازش بازی ها، بازی های جدی و بازیوارسازی، ابعاد رفتار اجتماعی بازی ها، تعامل پژوهشی در بازی ها، هنر و طراحی بازی ها، اقتصاد و مدیریت و کسب و کار در بازی های دیجیتال را 9 محور اصلی این کنفرانس دانست و افزود: اعضای کمیته علمی این کنفرانس نماینده رشته هایی همچون علوم کامپیوتر، ارتباطات، اعصاب، علوم شناختی، روانشناسی، علوم پزشکی، مدیریت، انیمیشن و سینما، علوم تربیتی و ریاضی هستند.

 

 

کد خبر 631938

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha