دوست دارم در هر کجا که هستم بتوانم به جامعه و به ویژه معلولان خدمت کنم

خبرگزاری شبستان: عبدالرضا جوکار که ۲۳ سال است در تیم ملی دو و میدانی فعالیت می کند، می گوید: دوست دارم در هر کجا که هستم بتوانم به جامعه و به ویژه معلولان خدمت کنم.

خبرگزاری شبستان _ اهواز

جنگ هشت ساله دفاع مقدس، یکی از فاجعه های تاریخ بشری بود که با حمله رژیم بعث عراق به ایران در 31 شهریور 1359 آغاز شد و تا مرداد 1367 ادامه داشت؛ در این جنگ بیشترین آسیب های آن متوجه مردم خوزستان شد.

 

در این دوران حملات دشمن از مرزها به داخل شهرها کشیده شد و علاوه بر رزمندگان که برای دفاع از کشور و ناموس خود جانشان را در طبق اخلاص گذاشتند، بسیاری از مردم بی گناه اعم از کودکان که دخالتی در جنگ نداشتند نیز شهید شدند و یا به درجه رفیع جانبازی نائل آمدند.

 

امروز آن یادگاران دوران دفاع مقدس در عرصه های مختلف در کشور و حتی دنیا افتخارات بسیار ارزشمندی کسب کردند.

 

یکی از کسانی که در آن دوران کودکی 11 ساله بود و در اثر حملات دشمن بعثی قطع نخاعی شد، امروز یکی از قهرمانان نام آشنای کشورمان و عضو تیم ملی پارالمپیک در رشته دوومیدانی است.

 

عبدالرضا جوکار از جانبازان قهرمان کشورمان است که در رشته دو و میدانی فعالیت داشته و سابقه حضور در تیم ملی کشورمان را در کارنامه دارد و تاکنون به افتخارات فراوانی در این رشته دست یافته و در مسابقات پاراالمپیک 2012 پرچمدار کاروان ورزشی کشورمان بود.

 

جوکار رکورددار پرتاب نیزه تیم ملی ایران است و در مسابقات پارالمپیک تابستانی 2008 پکن چین موفق به کسب نشان طلای بازی ها شد ولی در پارالمپیک تابستانی 2012 لندن با حد نساب 20 متر و 72 سانتی متر پس از ورزشکار جامایکا دوم شد و به مدال نقره رسید.

 

چند دقیقه ای با این افتخار آفرین عرصه ورزش جانبازان به گفتگو نشستم.

 

وی خود را متولد یکم بهمن 1348 از شهرستان دزفول و عضو تیم ملی دو و میدانی در ماده پرتاب دیسک و نیزه جانبازان و معلولان جمهوری اسلامی ایران معرفی می کند و می گوید: جانباز 70 درصد نخاعی هستم و در سال 1359 در شهر دزفول در اثر اصابت ترکش توپ از ناحیه کمر مجروح و دچار ضایعه نخاعی شدم.

 

وی در حالی که امید از چهره اش موج می زند، می افزاید: 23 سال است که در تیم ملی دو و میدانی جانبازان و معلولان جمهوری اسلامی فعالیت می کنم و در مسابقات جهانی پارالمپیک، پاراآسیایی و مسابقات مختلف موفق شدم بیش از 35 مدال طلا، نقره و برنز را از میادین جهانی کسب کنم.

 

 

از او درباره انگیزه حضورش در عرصه ورزشی می پرسم و تصریح می کند: از سال 59 که مجروح شدم زندگی جدید خود را روی ویلچر آغاز کردم، دو سه سال اول به خاطر کارهای درمانی به صورت مقطعی مرتب در حال رفت و آمد به تهران و شهرستان ها بودم.

 

جوکار، ادامه می دهد: سال 69 با تشویق یکی از دوستانم به نام محمدحسین نوذری فر که او نیز از جانبازان قطع نخاعی هشت سال دفاع مقدس دزفول و هم از افتخارآفرینان تیم ملی ورزش جانبازان و معلولان کشور بود به ورزش روی آوردم.

 

وی اضافه می کند: در ابتدا در جشنواره فرهنگی ورزشی جانبازان و معلولان که در اهواز برگزار شد شرکت کردم و آن زمان تصمیم گرفتم به صورت حرفه ای به پرتاب دیسک و نیزه روی بیاورم و امروز با تلاش خودم و کمک مسئولان به مقام های خوبی در سطح جهان و پارالمپیک دست یابم.

 

دارنده مدال نقره پارالمپیک 2012 لندن، ابراز می دارد: دوست دارم در هر کجا که هستم بتوانم به جامعه و به ویژه معلولان خدمت کنم چرا که فکر می کنم هنوز کارهای بسیاری برای انجام دادن وجود دارد که باید در راستای آن اهداف حرکت کرد.

 

از او می خواهم در مورد مشکلات جانبازان و معلولان برایم بگوید، با کمی تامل می گوید: مهم ترین مشکل ما مناسب سازی در سطح شهرهاست، جانبازان هم همچون سایر افراد مالیات و عوارض پرداخت می کنند اما متاسفانه هیچ گونه خدماتی نسبت به افراد سالم از اماکن عمومی نمی توانیم ببریم.

 

این جانباز دفاع مقدس، خاطر نشان می کند: رفع این مسئله یک عزم ملی می خواهد که امیدواریم مسئولان دست به دست هم بدهند و بتوانند این مشکلات را به حداقل برسانند.

 

وی با ناراحتی اظهار می کند: ما با این همه مشکلات نمی توانیم از این مراکز عمومی استفاده کنیم، مجوز ساخت و ساز می دهند، کلینیک های مجهز ساخته می شود ولی شرایط یک فرد ویلچری را در نظر نمی گیرند.

 

 

جوکار، کمبود آسانسور، نداشتن رمپ استاندارد، وضعیت نامناسب پیاده رو، ساختمان ادارات دولتی و بانک ها، پارک ها و ... را از جمله مشکلات جانبازان و معلولان عنوان می کند و می افزاید: در پیاده روها برای افراد عادی هم مناسب نیست چه برسد به معلولان.

 

از او می خواهم از حمایت ها و خدمات بنیاد شهید و امور ایثارگران استان بگوید و اظهار می دارد: هر دستگاهی می تواند مشکلات خاص خود را داشته باشد که بنیاد شهید هم علی رغم خدمات بسیار خوبی که ارائه می دهد، از این امر مستثنی نیست، خصوصا در حوزه درمانی و ویژه تر در شهرستان ها نسبت به مراکز استان ها.

 

وی اضافه می کند: شهرستان ها برای تهیه دارو و پزشک متخصص مشکل دارند و باید برای این منظور به مراکز استان و یا مرکز کشور مراجعه کنند که با توجه به وضعیت جسمانی که دارند مشکلات آنها دوچندان می شود که اگر مسئولان همت کنند می توانند آنها را به حداقل برسانند.

 

عبدالرضا فرجیان، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان، در این خصوص بیان می کند: 100 جانباز قطع نخاعی در خوزستان داریم که پنج نفر آنها از ناحیه گردن و مابقی از ناحیه کمر قطع نخاع هستند؛ همچنین این استان دارای 35 هزار جانباز، 16 هزار شهید و 2 هزار و 750 آزاده است.

 

به گفته وی با روی کار آمدن دولت یازدهم به خصوص در بخش درمان و ورزش جانبازان و ایثارگران اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است که امیدواریم این اقدامات در سایر بخش ها به ویژه مناسب سازی اماکن عمومی هم تحقق یابد.

 

آری، جانبازان که دیروز خواسته یا ناخواسته عضوی از بدن خود را در راه دفاع از میهن تقدیم کردند امروز خواسته هایی دارند که محقق کردن آنها با کمی همت مسئولان کاری سهل و آسان است و باید هر چه زودتر بتوان نیازهای این بخش از جامعه را پاسخ گفت.

 

کد خبر 631867

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha