خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران نخستین کشور دنیاست که در آن کشاورزی و زراعت آغاز شده است. ایران در زمینه کشاورزی و باغداری، در خصوص برخی تولیدات دارای رتبههای بالایی است. بنابر آمار سال ۲۰۰۷، این کشور در تولید خیار در جهان دارای مقام دوم، بادام مقام چهارم، سیب مقام پنجم گیلاس سوم، انجیر مقام سوم، پسته مقام اول، طالبی مقام چهارم، گردو مقام چهارم، زردآلو مقام دوم، خرما مقام دوم، نخود مقام چهارم، هندوانه مقام پنجم میباشد.
بنابراین گزارش، براساس اطلاعات فائو، ایران در تولید یک سوم از تعداد محصولات اصلی دنیا دارای رتبه های اول تا دهم جهان بوده که سهم محصولات باغی 15 و محصولات زراعی 7 محصول می باشد. ایران با داشتن 15 محصول باغی مهم دارای مقام جهانی، از نظر تنوع تولید محصولات باغی، بعد از کشورهای چین، امریکا. مشترکاً با ترکیه رتبه سوم دنیا را از آن خود کرده است. از نظر صادرات محصولات کشاورزی ایرآن نیز در صادرات 10 محصول دارای رتبه های اول تا دهم جهان است با این توضیح که براساس منابع فائو، تجارت جهانی محصولات کشاورزی دنیا متکی بر صادرات و واردات 35 محصول اصلی بوده و از بین کشورهای جهان 64 کشور صادر کننده محصولات زراعی و 55 کشور صادر کننده محصولات باغی می باشند.
این گزارش می افزاید: توانمندی های کشورمان در حوزه کشاورزی باعث شده است بسیاری از کشورها خواهان همکاری با ایران در این زمینه باشند و به تازگی نیز بستر توسعه همکاری های کشاورزی بین ایران و فرانسه فراهم شده است.
ایرنا در این زمینه به نقل از علی آهنی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاریس نوشته است: "نظر به تحولات و تحرکات چشمگیر در روابط دوکشور پس از برجام و رفت و آمدهای سطح بالا به ویژه سفر رئیس جمهوری کشورمان به پاریس، بستر توسعه همکاری ها در این بخش به خوبی فراهم شده است. ایران از زیر ساخت های اقتصادی خوبی در زمینه صنعت، کشاورزی و حمل و نقل برخوردار است و این ظرفیت ها می تواند عاملی در توسعه پایدار روابط دو کشور باشد. نظر به تحولات و تحرکات چشمگیر در روابط بین دو کشور بعد از توافق هسته ای و رفت و آمدهای سطح بالا به ویژه سفر رئیس جمهوری کشورمان به فرانسه و همچنین سفرهای متقابل وزیر جهاد کشاورزی ایران و وزیر کشاورزی فرانسه و امضای یادداشت تفاهم های مشترک در زمینه کشاورزی، بستر توسعه همکاری ها در این بخش به خوبی فراهم شده است."
یادآور می شود: میزان تولیدات کشاورزی در دولت یازدهم از حدود 97 ملیون تن سال 1392 با 15.4 درصد رشد در سال 94 به 112 ملیون تن به ارزش بیش از 3.5 میلیارد دلار رسید.
نظر شما