به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزارى شبستان، حجتالسلام و المسلمين قائمى استاد اخلاق شنبه (ششم خرداد) مصادف با اول ماه رمضان در مراسمي که به همین مناسب روز اول ماه رمضان برگزار شد با اشاره به اینکه روزه از نظر اهلبیت(ع) به سه بخش تقسیم میشود اظهار داشت: از منظر اهلبیت(ع) روزه در سه بخش روزه شکمی، لسانی و قلبی خلاصه میشود.
وی ادامه داد: در همین راستا امام علی(ع) میفرمایند" " روزهى قلب بهتر و با فضيلتتر از روزهى زبان است، همانطور كه روزه لسان با فضيلتتر از روزهى شكم است "، مرحله ابتدایی روزه همان مرحلهای است که همه مردم آن را رعایت میکنند همان روزه شکمی که انسان خود را از خوردن و آشامیدن در آن منع میکند.
استاد اخلاق یادآور شد: روزه در مرحله دوم خود به بخش لسانی میرسد، این بخش در حالتی اجرایی میشود که آن را به بخش عملی برسانیم، در واقع از آنجایی که زبان یکی از مهمترین بخشهای بدن است چنانچه کنترل شود سایر اعضا نیز قابل کنترل میشود، بنابراین زبان نقش مهمی در روزه دارد.
قائمی تاکید کرد: کسی که روزهاش شکمی باشد ممکن است دچار گناه شود زیرا روزهاش فقط در حد گشنگی کشیدن است، اما کسی که روزهاش از حالت گشنگی فراتر برود قطعا روزهاش رنگ و بوی ملکوتی به خود میگیرد.
وی افزود: روزه شکمی را تنها میتوان در بدن دنبال کرد، اما اثر روزه عملی را باید در عالم ملکوت سیر کرد، در این میان کسی که روزه شکمی و لسانی را رعایت کند به روزه قلبی هم قطعا میرسد، در این بخش انسان هرآنچه خدا دوست دارد یا ندارد را رعایت میکند، در اصل با رعایت این موارد به روزه قلب میرسیم.
استاد اخلاق با بیان اینکه روزه قلبي ايمان قلبي را به همراه دارد خاطرنشان کرد: در ماه رمضان توصیه بر این است که به قلبمان دائما سر بزنیم و بیشتر به دنبال رضایت خدا در همه مسائل باشیم، امام صادق(ع) میفرمایند "هر كسى به اندازه سر سوزنى محبت دشمنان ما در دلش باشد حق دارد كه خدا او را وارد جهنم كند".
قائمى ابراز داشت: قلب به عمل انسان روح میبخشد و اگر در این میان کسی تمام مراتب روزه را رعایت کند قطعا پرواز میکند زیرا در ظاهر و باطن به یکسانسازی رسیده است.
وی در پایان گفت: ما باید در خود تمام تلاش را بکنیم تا بتوانیم مراتب روزه را به عمل برسانیم، پیامبر اکرم(ص) میفرمایند" هرکس بتواند مراتب روزه را به خوبی چهل روز پشت سر بگذارد خداوند چشمههاى حكمت را از قلب بر زبانش جارى مىكند."
نظر شما