خبرگزاری شبستان_ خرم آباد،
ریزگردهای خاکی مهمان ناخوانده ای است که در سال های اخیر در فاصله های زمانی مختلف در استان لرستان و دیگر مناطق غربی کشور برفراز آسمان جولان می رود و چتری از خاک می گستراند.
این مهمان ناخوانده نفس انسان را می گیرد و با رسوب در ریه ها بستر بسیاری از بیماری های تنفسی است.
سلامت، آسایش، اقتصاد و محیط زیست مردم در پس این مهمان ناخوانده به خطر افتاده است.
این مهمان ناخوانده کم کم برای مردم عادی شده است و در شرایط بحرانی هجوم ریزگردها نیز زندگی عادی مردم ادامه دارد.
کودکان در خیابان ها و بوستاها بازی می کنند و کهنسالان و جوانان فعالیت های عادی روزمره را ادامه می دهند.
مهمان ناخوانده ای که با هر سفر حجمی از بیماری ها را برای مردم به ارمغان می آرود.
در سال های گذشته برخی از زنان و کودکان و بیماران و بخش عظیمی از نیروهای فعال جامعه از ترس به خطر افتادن سلامتشان خانه نشین می شدند، اما این روزها زندگی به روال عادلی ادامه دارد و گویا کسی از خطر این معضل آگاهی ندارد.
هرهجوم باران ریزگردها، خسارات فراوانی مالی، محیط زیستی و از همه مهم تر جانی برای جامعه به همراه دارد، در حالی که به رغم تصویب اعتبارها، برنامه ریزی ها و... گویا درمانی برای این درد یافت نمی شود.
آلودگی هوای لرستان چهار برابر میزان استاندارد است
مهرداد فتحی بیرانوند، مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان در این خصوص گفت: هم اکنون کیفیت هوای این هوا چهار برابر حد مجاز است.
وی با بیان اینکه هوای لرستان در وضعیت ناسالم قرار دارد، افزود:به بیماران خاص، کودکان، زنان باردار و سالمندان سفارش می شود در این هوا از منازل خود خارج نشوند.
فتحی بیرانوند، با اشاره به اینکه استان لرستان ۱۹ روز آلودگی هوا در سال جاری را می گذراند، خاطرنشان کرد: میزان ذرات ریز و درشت آلاینده هوای استان به دلیل بروز پدیده گرد و غبار که منشا خارج از استان دارد به ترتیب 120 و 87 میکروگرم بر متر مکعب است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: در سال گذشته هوای استان در 83 روز آلوده بود که میزان آلودگی هوا در برخی روزها تا 30 برابر حد مجاز نیز به ثبت رسید.
شیوع انواع بیماری در کودکان معصوم، تشدید بیماری در کهنسالان زنگ خطر را به صدا در آورده و اگر تدبیری برای رفع آن نشود هزینه های سلامت را به شدت افزایش داده و خسارت های جبران ناپذیری را در بخش های مختلف به دنبال دارد.
نظر شما