آداب و رسوم کردستانی ها در عید سعید فطر

مردم مسلمان کردستان پس از یک ماه عبادت الهی و در یک فضای سرشار از وحدت و تقریب بین مذاهب اسلامی با آداب و رسوم منحصر به فرد خویش بزرگ ترین عید مسلمانان را جشن می گیرند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کردستان، مردم متدین و مسلمان کردستان با مذاهب مختلف اسلامی در ماه مبارک رمضان به ویژه عید سعید فطر با حضور مشترک در مساجد، آداب و سنت‌های والایی را با نذورات فراوان و اعمال نیکی انجام می‌ دهند که موجب تقویت روحیه همدلی و اتحاد در فضای استان می شود.


کردستانی ها در طول ایام ماه مبارک رمضان با تشکیل مجامع مردمی اقدام به فعالیت ‌های منسجم نیکوکاری و اطعام ایتام و مستضعفان می کنند و در روزهای نزدیک به عید سعید فطر نیز با تمام تلاش و شوق فراوان زکات فطریه خود و افراد وابسته به خانواده را در بین فقرا توزیع می ‌کنند.


با توجه به اینکه استان کردستان از لحاظ تعداد مساجد نسبت به جمعیت غالب در سطح جهان اسلام رتبه نخست را دارد و در هر محله و هر روستای استان حداقل یک مسجد برپا شده‌ است در این خطه از میهن اسلامی در روز عید سعید فطر و با طلوع آفتاب مردم در یک اجتماع گسترده و با در برگیری مذاهب مختلف اسلامی وحدت و انسجام خویش را به منصه ظهور می‌ رسانند.


در زمان برپایی نماز عید و به منظور تقدیر و تشکر از خدمات امام جماعت و خادم مسجد از طرف همه نمازگزاران هرکس به وسع خویش هدایایی برای این دو نفر نیز در نظر گرفته می‌ شود.


از دیگر سنت‌ های حسنه مردم کردستان در روز عید فطر زیارت اهل قبور و پخش نذورات و غذاهای محلی در این فضای معنوی در بین افراد حاضر در مزار افراد متوفی است که در این مکان ها بار دیگر افراد مستضف و ایتام اطعام می ‌شوند و با این عمل حسنه تمامی افراد با خوشحالی و خوشنودی روز عید را سپری می کنند.


عیادت از بیماران، پخت غذاهای سنتی و شیرینی‌ های محلی به مناسبت نخستین سالگرد فرد متوفی خانواده و توزیع آن در بین افراد مستمند را می توان از دیگر آداب و رسوم مردم مسلمان کردستان در روز عید سعید فطر عنوان کرد.


مسلمانان اهل سنت کردستان نماز عید سعید فطر را سنت مؤکده رسول الله(ص) دانسته و خواندن نماز عیدین به صورت جماعت یک عمل شرعی است.


نماز عید دو رکعت است به اجماع امت اسلامی که در رکعت اول به جز تکبیر تحریم، هفت تکبیر و در رکعت دوم بجز تکبیر انتقال قیام، پنج تکبیر گفته می شود و سنت است که بین تکبیرها یعنی بین هر دو تکبیر به اندازه خواندن یک آیه معتدل توقف کرد و تهلیل و تکبیر و تحمید گفت.


تسبیح و تحمیدی که قرائت می شود عبارت است از«سبحان الله والحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر» و پس از ادای نماز دو خطبه نیز خوانده می شود.

 


پایان پیام/
 

کد خبر 63168

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha