خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کنیا کشوری است در شرق آفریقا. پایتخت آن نایروبی است و مومباسا، کیسومو و ناکورو شهرهای مهم آن محسوب میگردند. پس از استقلال، کنیا بواسطه سرمایهگذاری عمومی، تشویق تولیدات کشاورزی و توسعه سرمایهگذاری صنعتی بخش خصوصی، شاهد رشد اقتصادی بود. تولید ناخالص ملی (GDP) در سالهای ۱۹۶۳ تا ۱۹۷۳ به 6/6 درصد افزایش پیدا کرد. تولید کشاورزی به 4/7 درصد افزایش یافت که عوامل مؤثر بر آن توزیع در میان استانها و افتتاح مناطق جدید زراسمت بود. رشد اقتصادی کنیا بین سالهای ۱۹۷۴ تا ۱۹۹۰ کاهش پیدا کرد. سیاستهای نامناسب کشاورزی، نبود بودجه لازم و ضعف در قوانین تجاری بینالمللی باعث کاهش محصولات کشاورزی گردید. دولت شروع به واگذاری به بخش خصوصی نمود. نبود انگیزه صادرات، کنترل شدید واردات و کنترل ارزهای خارجی باعث کاهش تمایل به سرمایهگذاری داخلی گردید.
بنابراین گزارش، رشد واقعی تولید ناخالص داخلی کینا به طور متوسط در 7 سال گذشته، بیش از 5 درصد بوده و کشاورزی با سهمی حدود 25 از تولید ناخالص داخلی ستون اقتصاد این کشور است، به طوری که حدود 75 درصد از جمعیت کنیا حداقل به صورت پاره وقت در بخش کشاورزی از جمله دام و فعالیتهای مرتبط به آن در حال فعالیت هستند. این کشور در تلاش برای توسعه مناسبات اقتصادی خود با ایران است تا جایی که میزان صادرات ایران به کنیا به 200 میلیون دلار برسد و در حال حاضر این کشور پانزدهمین مقصد صادراتی ایران در فروردین ماه 96 بوده است.
این گزارش می افزاید: سازمان توسعه تجارت ایران در این زمینه به نقل از مرتضی دیلان، رایزن بازرگانی ایران در نایروبی نوشته است: "با توجه به عضویت کشور کنیا در برخی سازمانهای مهم اقتصادی بینالمللی و منطقهای از قبیل سازمان تجارت جهانی، بانک جهانی، فائو، بازار مشترک شرق و جنوب آفریقا (COMESA) و اتحادیه گمرکی شرق آفریقا (EAC)، این کشور بهعنوان دروازه ورود بازار شرق آفریقا شناخته شده است. این کشور در تلاش است تا برای هموار کردن اجرای سیاستهای توسعهای (اجتماعی و فرهنگی) خود، زیرساختهای لازم از قبیل جادهسازی، نیروگاهی و ...را تا سال 2018 فراهم کند از این رو، ترویج همکاریهای اقتصادی، تجارت بینالمللی و سرمایهگذاری را در دستور کار خود قرار داده که هر کدام میتواند فرصتهای تجاری مناسبی برای ایران ایجاد کند.
براساس برنامهریزیها و تلاشهای صورت گرفته در دفتر رایزنی بازرگانی سفارت جمهوری اسلامی ایران در نایروبی و حمایتهای مستمر سفیر جمهوری اسلامی ایران و همچنین پشتیبانی دفتر بازرگانی عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران در یک سال گذشته، تعداد شرکتهای ایرانی در کشور کنیا از 10 شرکت به 30 شرکت فعال در حوزههای کالایی و خدماتی رسیده است. این رشد سه برابری موجب قرار گرفتن کشور کنیا در ردیف پانزدهم فهرست کشورهای صادرکننده جمهوری اسلامی ایران به جهان با بیشترین تراز تجاری مثبت با تنوع محصولات صادراتی در فرودین ماه سال 1396 شده است."
یادآور می شود: حجم روابط تجاری بین ٢ کشور ایران و کنیا ٤٧ میلیون دلار در سال ٩٤ بود که از این میزان ٤٢ میلیون دلار ارزش صادرات کالاهای ایرانی به کنیا و ٥ میلیون دلار ارزش صادرات کالا از کنیا به ایران بوده است. قیر نفت، خمیرهای غذایی پخته نشده، موم پارافین، چای سیاه تخمیر شده، روغن صنعتی و اوره مهمترین اقلام صادراتی ایران به کنیا و آب آناناس، درختچه های گل رز، نوشابه های غیرالکلی و وسایل نقلیه با موتور پیستونی، مهمترین اقلام وارداتی ایران از این کشور آفریقایی در سال های گذشته بودند.
نظر شما