پیام وزیر خارجه کشورمان به رقبای منطقه‌ای/انتقال ۲۷ زندانی ایرانی از ترکمنستان به ایران

خبرگزاری شبستان: پیام وزیر خارجه کشورمان به رقبای منطقه‌ای، انتقال ۲۷ زندانی ایرانی از ترکمنستان به ایران، پیام تقدیر ظریف به مناسبت مشارکت بالای مردم ایران در انتخابات برخی از سرتیترهای اخبار سیاست خارجی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، پیام وزیر خارجه کشورمان به رقبای منطقه‌ای، انتقال ۲۷ زندانی ایرانی از ترکمنستان به ایران، پیام تقدیر ظریف به مناسبت مشارکت بالای مردم ایران در انتخابات برخی از سرتیترهای اخبار سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

محکومیت صدور حکم علیه آیت الله شیخ عیسی قاسم از رهبران دینی در بحرین

سخنگوی وزارت امور خارجه صدور حکم علیه آیت الله شیخ عیسی قاسم از رهبران دینی در بحرین را محکوم و از تشدید رویکردهای امنیتی در این کشور شدیداً ابراز نگرانی کرد

بهرام قاسمی اظهار داشت: دولت بحرین با در پیش گرفتن رویکرد طایفه ای و مذهبی و با ایراد اتهام های ناروا به ایشان و دو نفر از نزدیکانش به جای محاکمه آنان، به دنبال این است که احکام قطعی دینی و مذهبی را به محاکمه بکشاند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان بار دیگر از مقام های بحرینی خواست به جای مقابله و به بند کشیدن آزادی های اساسی مردم بحرین، به گفتگو و تعامل با مردم روی آورده و با انجام اینگونه اقدامات، وضعیت را در آن کشور پیچیده تر نکنند.

بهرام قاسمی با تأکید بر اهمیت جایگاه دینی، مذهبی و سیاسی آیت الله شیخ عیسی قاسم در بین مسلمانان، نسبت به هرگونه تعرض به ایشان هشدار داده و اضافه کرد: تا کنون مردم بحرین با الگو قرار دادن رفتار مسالمت جویانه ایشان، اعتراضات خود را ادامه داده و خواهان رفع محدودیت ها از رهبر دینی خود بوده اند. انتظار می رود دولت بحرین شأن، جایگاه و نفوذ معنوی ایشان را مورد توجه جدی قرار داده و با احترام به خواست مردم، از استمرار فشارها بر علمای بحرینی خودداری کند.

مقاله ظریف در روزنامۀ"العربی الجدید"/ پیام وزیر خارجه کشورمان به رقبای منطقه‌ای

وزیر امورخارجه ایران در مقاله‌‌‌‌‌‌ای که در روزنامه «العربی الجدید» منتشر شد، گفت: آمادگی داریم صلح را به همه هدیه کنیم. به نقل از ایرنا در مقاله محمد جواد ظریف آمده است:

منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا شرائط حساس و خطیری را سپری می کند. طولانی شدن بحرانهای سوریه، یمن و بحرین، در حالی که هنوز بی ثباتی حاصل از دخالتهای خارجی در افغانستان، عراق و لیبی به پایان نرسیده است، تصویری هولناک از درد و رنج مردم و «هلاک نسل و حرث» مسلمانان پیش چشم جهانیان ترسیم می کند. در چنین شرائطی خبر شرکت تعدادی از مقامات کشورهای منطقه در دیدار رییس جمهور آمریکا از عربستان، توجه ها را به خود جلب کرده است.

برخی حکومتهای عربی در سالیان اخیر ، با تشدید سیاست ها و اقدامات مخرب خود، منطقه پیرامون ما را به بی ثباتی کشاندهاند. ترویج و حمایت از اندیشه های افراطی و معرفی چهره ای خشن و غیر واقعی از اسلام از یک سو و فدا کردن منافع ملتهای منطقه از طریق ترویج بی ثباتی و خونریزی و برادرکشی خلاصه این سیاست ها و اقدامات است. مجموعه این اقدامات تنش زا در نهایت، نتیجه ای جز خدمت به بزرگترین دشمنان امت اسلامی و عربی در پی ندارد.

یکی از جلوه های این سیاست، کمک کردن به پروژه ایران هراسی است که سالها توسط رژیم صهیونیستی ابداع و ترویج شده است. ایران با اطمینان به توخالی بودن ادعاهای جنگ طلبان و با ایمان به قدرت گفت و گو و دیپلماسی، با ورود به مذاکرات موفق هسته ای با ۱+۵ ساختار هراس افکنانه توهمی به نام «بمب هسته ای ایران» را فروریخت و از این که آن تهدید ساختگی، جنگ فرسایشی جدیدی را به منطقه تحمیل کند جلوگیری کرد. موفقیت این شیوه که امروزه با سندی محکم و بین المللی به نام «برجام» ثبت شده است و حمایت همه اعضای مسئول جامعه بین المللی را با خود دارد راهی روشن برای حل سایر مشکلات منطقه به همگان نشان می دهد.

در چنین شرایطی، ایران از همه کشورهای متعهد به صلح و همکاری بین المللی و نیز دولتهای منطقه و همسایگانش انتظار دارد با سناریوسازی های خطرناکی که موفقیتشان عمق فجایع انسانی در منطقه را عمیق تر و دیوار بی اعتمادی بین همسایگان را بلندتر می کند، مقابله کنند. امروزه ایران با ثبات، خواستار ثبات در همه منطقه است، چون می داند کسب امنیت در خانه به قیمت عدم امنیت همسایگان اصولا ممکن نیست.

جمهوری اسلامی ایران همواره آماده گفتگوی سازنده است. دولت رئیس جمهور روحانی که پیش از این در سطح جهانی طرح «جهان عاری از خشونت» و در سطح منطقه ای «طرح چهار ماده ای برای حل بحران سوریه» و ایدههایی مانند «تشکیل مجمع گفتگوی منطقه ای» را ارائه کرده است، همچنان خود را متعهد به پیگیری این طرح ها و ایده ها می داند و عملاً نیز در راه تحقق آنها گام برداشته است.

مردم و دولتهای عراق و افغانستان شاهد نمونه های زیادی از همکاری ایران برای تامین صلح و امنیت و کمک به بازسازی و بهبود شرایط زندگی خود بوده اند. حتی دولتمردان آمریکا که مسبب بسیاری از مشکلات امروز این دو کشور هستند، بارها به نقش مثبت ایران در مبارزه با تروریسم، بازسازی زیرساخت ها، برقراری مسیرهای ترانزیت کالا و کمک به رشد و توسعه کشورهای همسایه اعتراف کرده اند.

ایران به عنوان یک کشور مسئول و یک قدرت تاثیرگذار منطقه ای هیچگاه در دام جنگ طلبان و متجاوزان نیفتاده است. هنگامی که عراق صدام حسین که مسئول از دست رفتن جان دهها هزار زن و مرد و کودک ایرانی بود در سال ۱۹۹۱ به کویت حمله کرد، ایران چشم خود را بر حمایتهای کشورهای منطقه از صدام حسین در جنگ علیه ایران بست و بر اساس سیاست اصولی خود، نه تنها در جنگ به یاری کویت شتافت، بلکه به بازسازی پس از جنگ، از جمله مهار آتش سوزی های گسترده میادین نفتی کمک کرد. پافشاری ما بر سیاستهای اصولی خود به رغم اشتباهات بعضی از حکومتهای همسایه ادامه دارد. اخیراً یکی از مسئولان سعودی تهدید کرده که «جنگ را به داخل ایران» می کشاند. من امروز رسماً و به نام دولت ایران اعلام می کنم ما آمادگی داریم صلح را به همه منطقه و پیش از همه به کشور عربستان سعودی، هدیه کنیم.

تحقق این امر البته منوط به آن است که حکومت سعودی به جنگ بیهوده و حملات مرگبار علیه مردم یمن پایان دهد و از سرکوب اکثریت دمکراسی خواه در کشورهای همسایه دست بردارد. اگر رییس جمهور آمریکا خود را دوست حکومت ریاض می داند و به شعارهای انتخاباتی خود وفادار است، باید درباره راههایی که از ادامه آتش افروزی تروریست های تکفیری در منطقه و تکرار یازده سپتامبرهای دیگر در کشورهای غربی توسط اتباع سعودی جلوگیری می کند با دولت این کشور گفت و گو کند.

ایران آمادگی کامل دارد در مبارزه با تروریسم و افراطی گرایی و اعاده ثبات و آرامش در سوریه با قدرتهای منطقهای و فرامنطقه ای همکاری نماید. رفتار ایران در چنین همکاری از اصل همیشگی سیاست خارجی اش یعنی نفی سلطه و سلطه پذیری پیروی خواهد کرد. ما ضمن احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت مستقل همه کشورهای منطقه، منافع بلند مدت ملت ایران و دیگر ملتهای منطقه و جهان را در مبارزه با افراطی گری و تروریسم، به ویژه به نام دین می دانیم و در این راه از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه حمله جنگنده های آمریکایی به کاروان نیروهای سوری را محکوم کرد

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ضمن محکومیت حمله جنگنده های آمریکایی به کاروان نیروهای سوریه در منطقه جنوب، آن را تجاوز و نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه به عنوان یک کشور مستقل عضو جامعه بین الملل و نیز یکجانبه گرایی آمریکا در نظام بین الملل و نادیده گرفتن موازین به رسمیت شناخته شده بین المللی دانست.

بهرام قاسمی با تأکید بر این که این اقدام با هدف تغییر موازنه در صحنه میدانی و خرید زمان برای تروریست ها صورت گرفته گفت: این حمله به بهانه‌ای واهی و با هدف سرپوش گذاشتن بر مشکلات دولتمردان آمریکایی در عرصه داخلی و بین المللی انجام شده و نمونه ای آشکار از مداخلات خرابکارانه دولت آمریکا در منطقه است که در بزنگاه های مشخص و در جهت تغییر معادلات به آن روی می آورد.

قاسمی در ادامه با اشاره به نتایج مخربی که این قبیل اقدامات می تواند بر روند تحولات در سوریه و مبارزه با تروریسم داشته باشد، خاطر نشان کرد: در شرایطی که دولت سوریه و معارضه معتدل این کشور و همه طرف های تاثیر گذار در سوریه تلاش می کنند با ایجاد مناطق کاهش تنش، بستر مناسب را برای گفتگو های سازنده سوری ـ سوری فراهم کنند و با تشویق طرفین، به روند آستانه و مذاکرات ژنو شدت بیشتری بدهند، تجاوزات مکرر آمریکا نه تنها با هدف تخریب این روند سازنده تعقیب می شود بلکه دستاوردی جز تقویت مواضع گروه های تروریستی در خاک سوریه نخواهد داشت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان تأکید کرد: این اقدام در صورت تکرار و سکوت و بی تفاوتی جامعه جهانی، به ساختارها و موازین شناخته شده جهانی و بین المللی آسیب جبران ناپذیری وارد خواهد کرد.

قشقاوی: ۲۷ زندانی ایرانی امروز از ترکمنستان به ایران منتقل شدند

معاون کنسولی،مجلس و امور ایرانیان وزیر امور خارجه گفت : ۲۷ زندانی ایرانی امروز از ترکمنستان به کشور منتقل شدند.

حسن قشقاوی روز شنبه گفت: پیرو ملاقات وزیر امور خارجه با مقامات عالی کشور ترکمنستان وهمچنین رایزنی فشرده هیأت اعزامی از وزارت امور خارجه با مقامات این کشور نخستین گروه از زندانیان ایرانی شامل ۲۷ نفر از محکومان در ترکمنستان تحویل مقامات قضایی کشورمان شدند.

وی یادآور شد: این انتقال در راستای اجرای پروتکل انتقال محکومان بین دو کشور، امروز شنبه مورخ ۳۰ اردیبهشت از طریق مرز باجگیران صورت گرفته است.

پیام تقدیر ظریف به مناسبت مشارکت بالای مردم ایران در انتخابات

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان طی پیامی از همه ایرانیان به مناسبت مشارکت بالا و هوشمندانه در انتخابات ریاست جمهوری قدردانی کرد. در پیام وزیر امور خارجه آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

خداوند منان را شاکریم که یک بار دیگر ایران و ایرانی را در جهان پر تلاطم امروز سربلند کرد. اینجانب در برابر عظمت و هوشمندی مردم ایران که حماسه ای سترگ و بی بدیل از مردم سالاری دینی خلق کردند سر تعظیم فرود می آورم؛ مردمی که با حضور گسترده و پر شور و شعور خود، بدخواهان این مرز و بوم  را ناامید و دوستان این ملت بزرگ را خوشحال کردند.

مردم ایران نشان دادند که تک تک شان برای سرنوشت و آینده میهن خود احساس مسئولیت می کنند و رای خیره کننده آنان و انتخاب مجدد راهی که برگزیده بودند، حجت را بر ما خدمتگزاران و خادمان کوچک این ملت بزرگ تمام می کند تا به کمک آنان در راهی که با هم در پیش گرفته ایم ثابت قدم و استوار بمانیم.

لازم می دانم از حضور پرشکوه و بی سابقه هموطنان عزیز مقیم خارج که فعالانه و مسئولانه در تعیین سرنوشت خود و فرزندان و عزیزانشان مشارکت کردند قدردانی نمایم.

بار دیگر به همه مردم ایران در جای جای ایران و جهان درود می فرستم.

محمد جواد ظریف

وزیر امور خارجه

تلاش ریاض و واشنگتن برای سرکوبی تهران/تقابل آمریکا و اروپا در رویارویی با ایران

چند روزی است که ترامپ با سفر به عربستان در حال انجام توطئه علیه تهران است و توانسته باز هم مانند قبل عرب ها را به عروسک خیمه شب بازی آمریکا تبدیل کند.

بنابراین گزارش، روز گذشته نشست سران کشورهای عربی با حضور ترامپ در ریاض برگزار شد که محوریت این اجلاس توطئه علیه ایران بود.

بنابر ترجمه ایسنا از اسکای نیوز، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در آغاز نشست سران عربی و اسلامی و آمریکایی اظهار کرد: ما امروز فصل جدیدی از روابط میان آمریکا و عربستان را گشودیم.

وی که کشورش قراردادهای تسلیحاتی سنگینی را با عربستانی‌ها منعقد کرده است، گفت: کلمات برای بیان عظمت عربستان کافی نیست.

همچنین در این نشست پادشاه عربستان سعودی مدعی شد نظام ایران و گروه‌های مقاومت وابسته به آن مانند حزب‌الله و انصارالله از تروریسم حمایت می‌کنند.

طبق گزارش العربیه، سلمان بن عبدالعزیز آل سعود شاه عربستان سعودی در سخنرانی خود در اجلاس مشترک سران تعدادی از کشورهای عربی و اسلامی و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ریاض مدعی شد: نظام ایران و گروه‌های وابسته به آن مانند حزب‌الله و حوثی‌ها از تروریسم حمایت می‌کنند. نظام ایران از زمان انقلاب (امام) خمینی (ره) 1979 نوک پیکان تروریسم جهانی است.

وی در ادامه سخنانش، ادعا کرد: اقدامات ایران، حزب‌الله، القاعده، داعش و حوثی‌ها نماد تروریسم است.

وی افزود: به توافق تاریخی با آمریکا برای پیگرد و از بین بردن منابع تامین مالی تروریسم دست پیدا کردیم. بر تصمیم خود برای نابود کردن همه گروه‌های تروریستی از جمله داعش تاکید می‌کنیم. ملت ایران را مسئول جنایت‌های نظام این کشور نمی‌دانیم.

واکنش ها به یاوه گویی های ترامپ در عربستان

محمد جواد ظریف به اظهارات اخیر ترامپ علیه ایران در عربستان واکنش داد .

این دیپلمات ارشد کشورمان در صفحه توییتر خود نوشت: ایران - که تازه یک انتخابات واقعی را پشت سرگذاشته است - توسط رییس جمهور آمریکا در آن "مهد دمکراسی و میانه روی" مورد حمله قرار می‌گیرد.  آیا این سیاست خارجی است یا صرفا دوشیدن ۴۸۰ میلیارد دلار از عربستان سعودی؟

علاوه براین، کارل بیلدت، رییس شورای روابط خارجی اروپا و وزیر امور خارجه پیشین سوئد با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود به اظهارات ضد ایرانی رییس‌جمهور آمریکا علیه ایران در جریان سفرش به عربستان واکنش نشان داد.

وی در پیام خود نوشت: ایران به گسترش روابط با جهان رای داد، اما ترامپ خواهان منزوی کردن ایران در جهان است. اروپایی‌ها بیش‌تر خواهان روابط با ایران هستند.

کد خبر 631004

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha