ابراز خوش بینی مقام اروپایی به رویکرد همکاری با ایران/ مکرون بر اجرای توافقنامه هسته ای ایران تاکید کرد

خبرگزاری شبستان: ترامپ:‌ باید ایران را منزوی کنیم، ابراز خوش بینی مقام اروپایی به رویکرد همکاری با ایران، مکرون بر اجرای توافقنامه هسته ای ایران تاکید کرد برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، ترامپ:‌ باید ایران را منزوی کنیم، ابراز خوش بینی مقام اروپایی به رویکرد همکاری با ایران، مکرون بر اجرای توافقنامه هسته ای ایران تاکید کرد برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

امارات: ایران فرصت بهبود روابط با کشورهای عربی را از دست ندهد

یک مقام ارشد اماراتی با اشاره به انتخاب مجدد حسن روحانی به ریاست جمهوری ایران اظهار داشت که تهران از این فرصت میتواند برای احیای روابط تیره خود با کشورهای همسایه استفاده کند.

 این گزارش مدعی شد که روابط ایران با کشورهای عربی خلیج فارس تحت تاثیر دخالتهای ایران در امور انها دچار مشکل است.

 انور قرقاش وزیر امارات در امور روابط خارجی در خساب توتیتری خود نوشت؛ با انتخاب مجدد روحانی، امیدواریم که تهران روابط خود را با همسایگان بهبود ببخشد. ایران نباید این فرصت را دوباره از دست بدهد.

با این حال این وزیر اماراتی مشخص نکرده است که آیا سیاستهای کشورهای عربی به ویژه امارات نیز درباره ایران تغییری خواهد کرد یا نه. تهران هرگونه مداخله در امور کشورهای همسایه را بارها و بارها رد کرده است

حسن روحانی در انتخاباتی که روز جمعه برگزار شد با 57 درصد آرا پیروز شد.

ترامپ:‌ باید ایران را منزوی کنیم/ ایران مسئول بی ثباتی در منطقه است

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در نشست آمریکایی-اسلامی در حضور «ملک سلمان» پادشاه عربستان سخن گفت.

زبان قاصر است از توصیف میهمان‌نوازی سعودی‌ها

ترامپ ابتدا از میهمان‌نوازی سعودی‌ها تعریف کرد و گفت که زبان از توصیف این میهمان‌نوازی قاصر است. وی همچنین گفت که قول داده شیوه زندگی آمریکایی را به کشورهای منطقه تحمیل نکند.

ترامپ فرصت را مغتنم شمرد و گزارشی از عملکرد 4 ماهه خود داد؛ رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که از زمان روی کار آمدن، یک میلیون شغل ایجاد کرده است؛ ترامپ به انعقاد توافقات تجاری 400 میلیارد دلاری با پادشاه عربستان هم اشاره کرد و آن را برای خود یک دستاورد دانست.

ترامپ در ادامه وارد بحث اصلی این اجلاس شد یعنی ایجاد صلح و ثبات در منطقه از طریق مبارزه با تروریسم و افراطی‌گرایی.

مسلمانان قربانی اصلی تروریسم هستند

رئیس‌جمهور آمریکا به حملات تروریستی 11 سپتامبر، شیکاگو، سن برناردینو و اورلاندو اشاره کرد و گفت که هم آمریکا و هم اروپا، قربانیان تروریسم هستند.

وی افزود: « ... اما برخی گمانه‌زنی‌ها نشان می‌دهد که حدود 95 درصد از قربانیان تروریسم، خود مسلمانان هستند.»

دونالد ترامپ از حماس، حزب‌الله، القاعده و داعش به عنوان گروه‌های تروریستی یاد کرد و گفت که بحران امنیتی موجود در خاورمیانه در حال گسترش به همه نقاط دنیاست.

پناهجوها نباید از خاورمیانه بگریزند

رئیس‌جمهور آمریکا که از زمان کارزار انتخاباتی مخالف ورود مهاجران به خصوص مهاجران مسلمان به کشورش بود، در این سخنرانی هم با زبانی دیپلماتیک این نظر را بازگو کرد.

ترامپ گفت: «خاورمیانه زیباست و گنج‌های تاریخی و فرهنگی غنی دارد؛ اینجا نباید منطقه‌ای باشد که پناهجویان از آن فرار می‌کنند بلکه باید جایی باشد که تازه‌واردها دسته دسته به سمت آن هجوم می‌آورند.»

دونالد ترامپ از عربستان به عنوان مقصد حج، از منطقه گردشگری «پترا» در اردن و از عراق به عنوان گهواره تمدن و سرزمین زیبایی‌های طبیعی تعریف کرد.

ابراز خوش بینی مقام اروپایی به رویکرد همکاری با ایران

«کارل بیلدت» رئیس مشترک شورای اروپا در امور روابط خارجی گفت: با وجود درخواست ترامپ مبنی بر منزوی کردن ایران، اروپایی ها به احتمال زیاد از رویکرد همکاری با ایران حمایت خواهند کرد.

متن پیام توئیتری کارل بیلدت به این شرح است: ایران رأی داد تا با دنیا رابطه ای باز داشته باشد، اما ترامپ خواستار منزوی کردن ایران از دنیا شده است. اروپایی ها به احتمال زیاد از رویکرد مشارکت با ایران حمایت خواهند کرد.

انتخابات آزاد در ایران دیکتاتورهای سعودی را به وحشت می اندازد

«رابرت فیسک» نویسنده و روزنامه نگار در حوزه مسائل خاورمیانه در مقاله ای که روز شنبه در روزنامه انگلیسی زبان «ایندیپندنت» انتشار یافت، می نویسد: «مقامات سعودی از اینکه یک ایرانی خردمند در یک انتخابات آزاد به پیروزی رسیده است، به وحشت خواهند افتاد؛ انتخاباتی که تقریباً هیچ یک از ۵۰ دیکتاتوری که برای دیدار با ترامپ در ریاض گردهم آمده اند، جرأت برگزاری آن را نخواهند داشت».

وی در ادامه می نویسد: «بنابراین، این یک پیروزی خوب برای دولت ایران- و جمعیت عظیم جوانان آن- است و یک پیروزی بد برای دولت ترامپ. زیرا مردی که توافق هسته ای ایران با آمریکا را امضاء کرده است و به برقراری جامعه مدنی در کشور خود باور دارد، ۵۷ درصد آراء (۲۳.۵ میلیون رأی از مجموع ۴۱ میلیون رأی) را از آن خود ساخت».

این خبرنگار و کارشناس مسائل خاورمیانه در ادامه مقاله خود متذکر شد که «به محض اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران، ما شاهد بروز تضادی آشکار میان این انتخابات با دیکتاتورها و مستبدانی هستیم که برای ادای احترام به ترامپ در ریاض گردهم آمده اند. به استثنای لبنان، تونس و پاکستان؛ تقریباً هر رهبر مسلمانی که در عربستان سعودی حضور یافته است، دموکراسی را یک شوخی یا یک کار بیهوده و نامربوط قلمداد می کند. آنها در ریاض گرد هم آمده اند تا عطش و اشتیاق عربستان سعودی برای راه اندازی یک جنگ علیه ایران و متحدانش را تشدید نمایند. به همین دلیل است که سعودیها از اینکه یک ایرانی خردمند در انتخاباتی آزاد به پیروزی رسیده است، به وحشت خواهند افتاد؛ انتخاباتی که هیچ کدام از این ۵۰ دیکتاتوری که برای دیدار با ترامپ در ریاض گرد آمده اند، جرأت برگزاری آن را نخواهند داشت».

رابرت فیسک در بخشی دیگر از مقاله خود با اشاره به نرخ مشارکت ۷۰ درصدی مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ (در مقایسه با مشارکت اسفبار ۵۸ درصدی مردم آمریکا در انتخابات ۲۰۱۶)، ایرانیان را مردمی آگاه به امور سیاسی و علاقمند و مصمم در انتخابات ریاست جمهوری معرفی می کند.

مکرون بر اجرای توافقنامه هسته ای ایران تاکید کرد

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه روز شنبه پیروزی حسن روحانی را در انتخابات ریاست جمهوری ایران تبریک گفت و اعلام کرد پاریس بر اجرای توافقنامه هسته ای با تهران تاکید دارد.

روز گذشته شماری از مقامات جهان پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران را تبریک گفتند. 

در همین راستا نارندرا مودی نخست وزیر هند در توییتر خود، به زبان فارسی، پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران را تبریک گفت.

وی در این پیام توییتری نوشت: "مطمئنا ايران براي دستيابي به موفقيت هاي جديد در سايه مديريت فعال و سازنده جنابعالي تلاش هاي خود را ادامه خواهد داد.

تقاضای مداخله جویانه تیلرسون از ایران

رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در کشورمان گفت: روحانی از دور دوم ریاست جمهوری خود برای پایان دادن به برنامه موشکی بالستیک تهران استفاده کند.

تیلرسون در کنفرانس خبری مشترک با عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان گفت واشنگتن قصد دارد تلاش های خود را برای جلوگیری از نفوذ تهران در سوریه و یمن افزایش دهد.

تیلرسون تصریح کرد:« من قصد ندارم در مورد انتظار خودم چیزی بگویم. اما اگر روحانی قصد دارد روابط ایران را با سایر جهان تغییر دهد، اینها کارهایی است که می تواند انجام دهد.

رکس تیلرسون افزود: هیچ برنامه ای برای تماس با همتای ایرانی خود ندارد اما ممکن است در زمان مناسب این کار انجام شود.

وی افزود: محتاطانه به دنبال بازنگری در توافق هسته ای با ایران هستیم.

وی تاکید کرد :به دنبال تقویت توان دفاعی کشورهای عرب خلیج فارس برای مقابله با نفوذ ایران هستیم.

رویترز: روحانی گفت که ایران تعامل با جهان را می خواهد

خبرگزاری رویترز گزارش داد، حسن روحانی روز شنبه گفت : انتخابات ریاست جمهوری نشان داد که جمهوری اسلامی خواهان تعامل با جامعه بین المللی است.

خبرگزاری رویترز در ادامه بازتاب خبری نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران، به سخنرانی حسن روحانی پس از اعلام نتایج انتخابات در صداوسیما اشاره کرد و نوشت: روحانی گفت که انتخابات روز جمعه نشان داد که ایرانیان به توقف اصلاحات رای منفی دادند.

رویترز افزود: روحانی در تلویزیون ملی ایران از محمد خاتمی رئیس جمهوری پیشین ایران تشکر کرد.

شگفت‌زدگی رسانه‌های غربی از مشارکت بالای مردم ایران در انتخابات

رسانه‌های غربی روز جمعه حضور گسترده مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری را پوشش داده‌اند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس، نوشته میلیون‌ها ایرانی تا آخرین ساعات روز جمعه در رأی‌گیری برای انتخاب رئیس‌جمهور کشورشان شرکت کردند.

این رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه این رأی‌گیری اولین انتخابات از زمان حصول توافق هسته‌ای ایران با گروه 1+5 بوده نوشته که این انتخابات عده زیادی از مردم را به پای صندوق‌های رأی کشاند.

آسوشیتدپرس می‌نویسد: «این رأی‌گیری که اولین انتخابات از زمان توافق هسته‌ای سال 2015 به شمار می‌رود شمار حیرت‌آوری از رأی‌دهندگان ر به پای صندوق‌های رأی‌ کشاند به نحوی که برخی گزارش داده‌اند برای رأی دادن ساعت‌ها در صف ایستاده‌اند.»

رسانه آمریکایی اضافه کرده مقام‌های ایران دست کم 3 بار رأی‌گیری را در بیش از 63000 مراکز اخذ رأی تمدید کردند.

خبرگزاری رویترز نوشته که مسئولان ایرانی بعد از مشارکت بالای مردم در انتخاباتی با رقابت تنگاتنگ، شمارش آرا را آغاز کردند.

این رسانه انگلیسی نوشته که روزنامه‌های ایرانی از مشارکت مردم تقدیر کرده و تیترهایی مانند «پیروزی تاریخی برای ایرانیان» را انتخاب کردند.

شبکه خبری الجزیره نیز مانند دیگر رسانه‌ها به صف طولانی مردم برای رأی دادن اشاره کرده است

روزنامه یواس‌ای تودی نوشته است: «در بیرون اماکن اخذ رأی در شمال و غرب تهران صف‌های طولانی در بیرون مراکز اخذ رأی تشکیل شد.»

روزنامه نیویورک‌تایمز مدعی شده که مشارکت بالای مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری، مزیتی برای روحانی دانسته می‌شود. این روزنامه نوشته است: «ایرانی‌ها روز جمعه به اندازه‌ای در مراکز رأی‌گیری حاضر شدند که مقام‌های انتخاباتی، سه بار رأی‌گیری را تمدید کرند.»

کد خبر 630998

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha