به گزارش خبرگزاری شبستان از چهارمحال و بختیاری، زهرا بیگدلی، مسئول امور خواهران ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور امروز (2 خرداد) با حضور در برنامه زنده تلوزیونی «نقش و جایگاه زن در خانواده» در صداوسیمای مرکز استان با اشاره به جایگاه زن در خانواده افزود: گرچه حضور فیزیکی زنان در صحنه های مهم کشور از جمله دوران هشت سال دفاع مقدس مهم و ارزشمند بوده اما حضور معنوی زنان از حضور فیزیکی آنها مهمتر و تعیین کننده تر است.
وی در ادامه افزود: حضور معنوی زنان در نقش های مادر، همسر، خواهر و دختر خانواده نقش بی بدیل و بسیار مهمی است که باید این نقش بیش از پیش در جامعه تبیین شود.
بیگدلی با اشاره به اهمیت نقش زنان در بستر خانواده، تصریح کرد: آنچه ما در غرب مشاهده می کنیم نبود بستر خانواده و رنگ باختن نقش مادر و همسر است که این امر به حضور فیزیکی و ابزاری زن در بیرون از خانه منجر شده و در نهایت زن از جایگاه و کرامت خود فاصله زیادی گرفته است.
مسئول امور خواهران ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور بابیان اینکه زن و مرد در دین اسلام جایگاه برابری دارند، افزود: در حالی که خداوند در مسیر تکامل بشریت برای هریک از زن و مردم تکالیف و حقوقی تعریف کرده اما این تکالیف و حقوق متفاوت موجب نشده که مرد نسبت به زن و یا زن نسبت به مردم برتری داشته باشد.
این مقام مسئول بابیان اینکه زن در اسلام از جایگاه و کرامت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: اسلام در راستای حفظ حرمت زن و پیشبرد اهداف آفرینش برای زن نقش مهمی در خانواده قائل شده که اگر این موضوع بخوبی برای آنها تبیین شود دیگر زن از خانه داری و بچه داری نه تنها احساس ناراحتی نمی کند بلکه این مسئولیت خطیر را مایه مباهات و فخر خود می داند.
وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که تغییر ارزش گذاری ها در جامعه سبب شده تا زنان بیشتر دنبال اموری خارج از خانه بروند و به دلیل عدم شناخت کافی از وظایف و مسئولیت های خود، اشتغال بیرون از خانه را مغایر اهداف مادری و همسری خود تلقی کنند.
بیگدلی با تاکید بر الگوسازی برای زنان جامعه، تصریح کرد: در بیانیه مقام معظم رهبری به کنگره زنان شهید، الگوی کاملی از زن مسلمان در این بیانیه ارائه شد که در آن الگوی سومی با عنوان نه زن غربی و نه زن شرقی بلکه زن مجاهد انقلابی ترسیم شده است.
مسئول امور خواهران ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: در این الگو تاکید بر این شده که در کنار اینکه زن مجاهد اسلامی در خانه و خانواده برای خانواده یک حمایت گر و مربی است در ساحت اجتماعی هم بروز و ظهور پیدا می کند و فعالیت چشمگیری در عرصه های اجتماعی، سیاسی و حتی اقتصادی دارد.
بیگدلی خاطرنشان کرد: آنچه باید به عنوان الگو ارائه داد، زنی است که ضمن اینکه باید هم بتواند خانواده را به تعالی برساند و هم در فعالیت های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی فعال باشد بلکه باید به امور فردی و معنوی خود نیز بپردازد.
وی، گفتمان سازی را لازمه ارائه الگوی عملی به زنان جامعه دانست و گفت: برای استخراج و عملیاتی کردن شاخص های الگوی یک زن اسلامی نیاز به گفتمان سازی داریم که این گفتمان نیز خود به تولید، اقناع و تثبیت ادبیات نیاز دارد و باید ریل گذاری قانونی صورت گیرد.
بیگدلی بابیان اینکه زنان در چهار نقش مختلف فعالیت دارند، افزود: ایفای نقش همسری یکی از مهمترین این نقش ها است که بر اساس آن وظیفه ایجاد آرامش در خانواده را دارد که اگر بتواند نقش همسری خود را به خوبی ایفا کند می تواند سایر نقش ها را نیز به درستی انجام دهد.
مسئول امور خواهران ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: ایفای درست نقش همسری نقش تعیین کننده ای در ایجاد یک زندگی موفق و تربیت فرزندان صالح و سالمی را در جامعه دارد.
نظر شما