حجت الاسلام محمدعلی قوام آبادی، کارشناس آموزش و پژوهش دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان درباره اجرای طرح «ربیع القرآن» طی مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: این طرح در استقبال از ماه مبارک رمضان است که بر اساس آن، مساجد با اجرای برنامه های متنوع قرآنی در آخرین روز شعبان المعظم به استقبال ماه مبارک رمضان می روند.
وی با اشاره به اینکه پوستر و بروشور این طرح به مساجد استان ارسال و درباره اجرای آن اطلاع رسانی شده است؛ افزود: قرار است این طرح روز جمعه(5 خرداد)قبل و یا بعد از نماز مغرب و عشاء با محفلی قرآنی در هر بخشی که مسجد آمادگی داشته باشد؛ برگزار شود.
حجت الاسلام قوام آبادی با بیان اینکه برنامه های جنبی از قبیل تکریم از خادمان و علما و کسانی که کارهای قرآنی انجام دادند، تشویق روزه اولی ها و... در این طرح پیش بینی شده است؛ هدف اصلی اجرای این طرح را انس با قرآن در طول سال دانست و افزود: پس از ماه مبارک رمضان نباید محافل قرآنی تعطیل شود بلکه هر روز ولو به اندازه یک حزب و یا کمتر باید خوانده شود.
وی از آغاز همزمان طرح قرآنی 1451 نیز خبر داد و محوریت طرح امسال را سوره های مبارکه ملک و واقعه ذکر کرد و گفت: گرچه مدت اجرای این طرح 9 ماه است؛ اما در ماه مبارک رمضان هر روز یک آیه از سوره 30 آیه ای ملک تفسیر و حفظ شود.
گفتنی است، طرح ربیع القرآن در 4 محور از سوی ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور پیشنهاد شده که شامل برنامه های مراسم روز آخر شعبان، برنامه های ایام ماه مبارک رمضان، برنامه های جنبی و برنامه های سالیانه است؛ در بخش نخست اجرای تلاوت قرآن توسط قاریان ممتاز استان یا محله، تکریم چهره های موفق قرآنی مساجد، تشویق و معرفی روزه اولی ها، تواشیح، مسابقه قرآنی و قرعه کشی و سفره ساده افطار پیشنهاد شده است.
تلاوت قرآن بعد از نماز، تفسیر قرآن کریم(موضوعی و ترتیبی)حفظ قرآن کریم، محفل انس با قرآن، جزءخوانی قرآن کریم توسط قاریان و حافظان مساجد، تجلیل و دیدار با خانواده ها و چهره های قرآنی هم برای برای ایام ماه مبارک رمضان پیشنهاد شده است.
از برنامه های جنبی نیز به قرائت همزمان یک سوره در ساعت یا زمان مشخص(سوره ملک، واقعه و..)برگزاری نمایشگاه تولیدات و دستاوردهای قرآنی کانون های مساجد و سایر نهادهای قرآنی، اجرای شعرخوانی، تئاتر مسجدی با موضوع ماه مبارک رمضان و تهیه و توزیع نشریه قرآنی اشاره شده است.
برنامه های سالیانه نیز در قالب تلاوت نور(تلاوت قرآن بعد از نماز)حداقل هفته ای یک بار، تفسیر قرآن، جلسات سنتی آموزش قرآن، جلسه استماع قرآن و نهج البلاغه خوانی حداقل هفته ای یک بار پیشنهاد داده شده است.
نظر شما