آثار فرهنگی هنری ما نیاز به حمایت جهانی دارد

خبرگزاری شبستان: ملکشاهی با بیان اینکه دارایی های فکری به محض انتشار در معرض خطر قرار می گیرند، گفت: باید قوانینی برای حمایت از خالق اثر تنظیم کنیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، الله یار ملکشاهی، رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس امروز در هفتمین همایش مالکیت ادبی و هنری که در کتابخانه ملی برگزار شد، گفت: امروز دارایی های فکری از مهمترین عناصر رشد و توسعه جوامع بشری محسوب می شوند لذا ضرورت حمایت از این دارایی ها به عنوان مولفه های اصلی رشد و توسعه کشورها بر کسی پوشیده نیست. در این رابطه با توجه به اهمیت دارایی های فکری و عنایت بر تنوع و پیچیدگی آنها سعی شده که دارایی های مربوط در هر سه مورد، مورد حمایت نظام حقوقی قرار گیرند. یکی از این لوایحی که در همایش به آن اشاره شد لایحه حمایت از مالکیت صنعتی است.

 

ملکشاهی ادامه داد: در دوره نهم سعی باطلی شد که بتوانیم این طرح و لایحه را به سرمنزل مقصود برسانیم، 140 ماده تنظیم شده بود و کارهای مقدماتی آن خاتمه یافت و به صحن مجلس ارایه شد. متاسفانه با خاتمه عمر مجلس تمامی لوایح در دستور مجلس قبل به زمین می ماند و مجلس جدید باید دوباره آنها را بررسی کند. یکی دیگر از دلایلی که این لایحه به تاخیر افتاد اختلاف موضوعی بود. در مورد مرجع ملی این موضوع که مرجع دولت باشد یا قوه قضاییه. یکی از نظام های حقوقی حمایت از مالکیت صنعتی است که می تواند مرتبط با این همایش باشد.

 

رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه ما قوانینی در مورد مالکیت ادبی و هنری داریم، اظهار داشت: لایحه ای که دولت تنظیم کرده با محوریت وزارت ارشاد تقدیم مجلس شد و در دستور کار قرار گرفته است و دارد با فوریت بررسی می شود. لازم به ذکر است فرهنگ های عامه اهمیت زیادی دارند و ما باید آنها را تثبیت کنیم زیرا ممکن است کسان دیگر آنها را به اسم خود ثبت کنند. یک ویژگی که دارای های فکری دارند این است که به محض انتشار در معرض خطر قرار می گیرند. اگر کار هنری منتشر شود از مالکیت صاحب اثر خارج می شود. ما می خواهیم قوانینی را تنظیم کنیم که از خالق اثر و مالک آن حمایت کند. دغدغه های قانونگذاری در این خصوص دوچندان می شود.

 

وی با اشاره به اینکه ما در یک جامعه جهانی زندگی می کنیم، گفت: قوانین ما در بعد جغرافیای ایران است اما حمایت از آثار فرهنگی و هنری نیاز به حمایت جهانی دارد، باید با منابع حقوقی دنیا یک رابطه دوطرفه و بین المللی داشته باشیم تا بتوانیم از آثار خود حمایت ویژه کنیم. جمهوری اسلامی ایران از سال 83 به بعد به کنوانسیون های مختلف در این خصوص ملحق شد. الحاق به این کنوانسیون ها مسلما تکالیفی ایجاد می کند اما از طرفی باعث ایجاد حمایت هایی می شود. 

 

ملکشاهی خاطرنشان کرد: قوانین مالکیت ادبی و هنری با توجه به قدمت ماهیتی این موضوع نسبت به مالکیت صنعتی قدمت بیشتری دارد. حمایت از فرهنگ عامه موضوع هفتمین همایش مالکیت ادبی و هنری است. این همایش را به فال نیک می‌گیریم ما در آستانه تصویب یک قانون مهم هستیم و آن قانون مالکیت ادبی و هنری است، نتیجه این همایش می تواند مساعدت خوبی باشد در تصمیم‌گیری‌های صحیح و تسهیل کار ما. این همایش می تواند مقدمه ای باشد برای یک لایحه و طرح مجللی در خصوص فرهنگ عامه که فعلا در قوانین ما مغفول است.

کد خبر 630745

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha