به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، اصغر محمدی فاضل، استاد دانشگاه و یک عضو گروه تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از تنوع زیستی در برنامه تنوع روز جهانی تنوع زیستی با اشاره به روند تهیه دومین برنامه راهبرد حفاظت از تنوع زیستی در جمهوری اسلامی ایران گفت: سازمان ها و نهادهایی که در این کار دست اندکار بودند به ویژه سازمان میراث فرهنگی، جنگل ها و محیط زیست در خصوص اهداف و راهبردهای تنوع زیستی در ایران بازنگری انجام داده است.
وی افزود: از 4 راهبرد و 25 سرفصل این برنامه راهبردی حدود 18 درصد از فعالیت ها اجرا نشده بود و بیش از 70 درصد اقدامات به صورت بخشی و یا کاملا اجرا شده است.
فاضل با اشاره به ارزیابی های انجام شده در خصوص برنامه راهبرد حفاظت از تنوع زیستی گفت: سیاست های محیط زیست ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و تمام برنامه های بالادستی محیط زیست تحلیل شد و 4 هدف راهبردی برای تهیه دوره برنامه راهبرد حفاظت از تنوع زیستی در جمهوری اسلامی ایران تهیه و به سازمان ملل اعلام شد.
یک عضو گروه تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از تنوع زیستی با اشاره به اهداف این برنامه راهبردی گفت: الزام به حفاظت از تنوع زیستی در دولت و جامعه، هماهنگ بودن حفاظت تنوع زیستی، پایش، ارزیابی و گزارش دهی، کاهش فشار بر تنوع زیستی و حفاظت از تنوع زیستی 4 هدف این برنامه راهبردی است.
وی با بیان اینکه ذیل این 4 هدف راهبردی 24 هدف تعیین شد که به معرفی 99 اقدام در راستای حفاظت از تنوع زیستی ایران منتج شد و سهم هر کدام از نهادها در آن مشخص شد، افزود: تقریبا مشکل قانون و برنامه برای حفاظت از محیط زیست و تنوع زیستی نداریم و جمهوری اسلامی ایران جزو معدود کشورهایی است که برای حفاظت از تنوع زیستی به قانون، برنامه و سازوکار جدید نیازی ندارد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: مانیفیست سازمان ملل در حفظ محیط زیست احترام به مذهب، احترام به طبیعت و احترام به فرهنگ، اصول و ارزش های کشورها است.
نظر شما