درهای مناطق حفاظت شده به روی مردم باز است/سهم ۲درصدی ایران از اکوتوریسم

خبرگزاری شبستان: مدیر کل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه برای بیش از ۱۳۰ منطقه حفاظت شده برنامه داریم، گفت: درهای مناطق حفاظت شده به روی مردم باز است.

به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، حمید گشتاسب، مدیر کل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست در برنامه روز جهانی تنوع زیستی گفت: ایجاد اشتغال، درآمدزایی، تولید و مصرف پایدار، حفظ و استفاده پایدار از دریاها، تالاب ها از جمله نتایج گردشگری پایدار با رویکرد حفاظت از تنوع زیستی است.

 

وی با بیان اینکه پایداری واژه دهه آخر قرن بیستم است، خاطرنشان کرد: توسعه پایدار شامل سه لایه حفاظت، برابری و مساوات، حفاظت از محیط زیست و پایداری است.

 

گشتاسب خاطرنشان کرد: سازمان جهانی گردشگری در سال 1988 وقتی گردشگری را پایدار می کند در واقع اصل مهم راهبری به سمت مدیریت کامل منابع تجدیدشونده را مطرح می کند.

 

مدیر کل دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان محیط زیست اظهار داشت: برای اینکه ارزش های زیباشناختی طبیعت در گردشگری پایدار حفظ شود باید تنوع زیستی، فرهنگی و اکولوژیکی حفظ شود بنابراین این بستر باید تداوم داشته باشد و برای تداوم آن باید یک سری شاخص ها مورد توجه قرار گیرد.

 

وی با اشاره به برگزاری کنفرانس مادرید گفت: مسایل اکولوژیکی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باید در گردشگری پایدار حفظ شود.

 

گشتاسب با بیان اینکه جوامع محلی عنصر اساسی برای حفظ و تداوم گردشگری طبیعت هستند، خاطرنشان کرد: گردشگری در ایران ریشه تاریخی، فرهنگی دارد و عمدا در سفرهای تاریخی و فرهنگی باقی مانده است و گردشگری در طبیعت آنگونه که باید مطرح نشده است.

 

وی با بیان اینکه گردشگری تاثیرات زیادی در ایجاد اشتغال، درآمدزایی و کاهش نرخ بیکاری به دنبال دارد، افزود: گردشگری با همه دستاوردهای متعدد و چندجانبه ای که دارد می تواند در ایجاد اشتغال کشور سازنده باشد.

 

گشتاسب با بیان اینکه برای بیش از ۱۳۰ منطقه حفاظت شده برنامه داریم، گفت: علاقه‌مندان به حوزه گردشگری می‌توانند با مراجعه به سازمان حفاظت محیط زیست طرح‌های گردشگری خود را ارائه و در صورت تایید، کار خود را شروع کنند. در شرایط حاضر در «پارک ملی خَبْر و منطقه حفاظت شده روچو» گردشگری پایدار آغاز شده است.

 

مدیر کل دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان محیط زیست یادآور شد: در مورد هر گردشگری 2 تا 6 شغل در کشور ایجاد می شود و با احتساب کارهای خدماتی در بخش گردشگری 9 تا 15 شغل در کشور ایجاد خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه صنعت گردشگری بیش از 5 درصد درآمدهای جهان را به خود اختصاص داده است، افزود: 80 درصد اشتغالزایی آمریکا و اروپا از گردشگری طبیعی بوده است.

 

وی با بیان اینکه 5.2 درصد سهم خاورمیانه از گردشگری است که از این میزان سهم ایران کمتر از یک درصد است و از مجموع گردشگرانی که به ایران سفر می کنند 2.2 درصد را گردشگران طبیعت تشکیل می دهند.

 

وی خاطرنشان کرد: چنانکه واقعیت ها با بهره وری روز هماهنگ شود می توانیم اقدامات موثری در حوزه گردشگری طبیعت داشته باشیم و به مشارکت جامعه محلی اتکا کنیم، متناسب با نرم های بین المللی درهای گردشگری را در مناطق حفاظت شده بگشاییم در این صورت است که می توانیم به اقدامات خوبی در حوزه گردشگری برسیم.

 

مدیر کل دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نمونه های موفق اجرای گردشگری پایدار و تنوع زیستی در برخی کشورهای دنیا گفت: 44 درصد گردشگری طبیعت استرالیا در پارک های ملی و مناطق حفاظت شده انجام می شود.

کد خبر 630583

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha