اکوتوریسم منبع درآمدزایی برای کشورها/ضرورت همکاری های بین سازمانی در اکوتوریسم

خبرگزاری شبستان: معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست گفت: اگر گردشگری به صورت هوشمند انجام شود و بتوانیم اکوتوریسم را به طور صحیح دنبال کنیم می تواند به بقای اجزای طبیعت و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور منجر شود.

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری شبستان، فرهاد دبیری، معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست در مراسم روز جهانی تنوع زیستی با شعار تنوع زیستی و گردشگری پایدار گفت: تفکر حفاظت از تنوع زیستی به سال 92 برمی گردد و در بین سه کنفرانس مهم بین المللی زیست محیطی کنفرانس دوم اجلاس زمین به لحاظ دستاوردهایش از اهمیت خاصی برخوردار بود.

 

وی با بیان اینکه لازم الاجرا بودن دو سند مذکور از ویژگی های اجلاس زمین بود، افزود: کنوانسیون حفاظت از تنوع زیستی به عنوان معاهده مادر اکثر کشورهای دنیا عضو آن هستند و ایران نیز در این کنوانسیون عضویت دارد.

 

دبیری با بیان اینکه به دلیل نقش تنوع زیستی در حیات و بقای بشری جهان به سمت توجه جدی به تنوع زیستی رفته است، خاطرنشان کرد: سازمان ملل از سال 2011 تا 2020 را دهه تنوع زیستی نامیده است.

 

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سازمان ملل سال 2017 را سال تنوع زیستی و گردشگری پایدار انتخاب کرده است، افزود: رابطه تنوع زیستی و گردشگری پایدار در عین حال که پیچیده است اما انکارناپذیر است.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر گردشگری به صورت هوشمند انجام شود و بتوانیم اکوتوریسم را به طور صحیح دنبال کنیم می تواند به بقای اجزای طبیعت و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور منجر شود و این یعنی هم گردشگری پایدار و هم محیط زیست سالم را خواهیم داشت.

 

دبیری با بیان اینکه ایران جزو 20 کشور دارای تنوع زیستی بالا است، اظهار داشت: در کنار مشکلاتی که در حفاظت از تنوع زیستی مواجه هستیم به دلیل محدودیت ها و مشکلاتی که در حوزه زیرساخت های گردشگری وجود دارد نتوانسته ایم آنگونه که باید در حوزه گردشگری طبیعت ورود پیدا کنیم.

 

دبیری با بیان اینکه رویکرد دولت یازدهم و دوازدهم به سمت گردشگری خواهد بود، خاطرنشان کرد: گردشگری پایدار شرایط خوبی برای توسعه و اشتغال در کشور ایجاد می کند.

 

وی با بیان اینکه جاذبه های طبیعی بسیار ارزشمندی در حوزه جنگل ها، تالاب ها و محیط زیست داریم، افزود: در 280 منطقه ای که زمینه های خوبی برای اکوتوریسم و گردشگری پایدار است می توانیم در بخش گردشگری پایدار فعالیت کنیم.

 

وی ادامه داد: سازمان های مسئولی که می توانند در حوزه گردشگری پایدار و تنوع زیستی ظرفیت سازی کنند شامل سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان جنگل ها،‌مراتع و آبخیزداری و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است که باید با بهره گیری از علایق و سلایق سازمان های مردم نهاد در توسعه گردشگری پایدار فعالیت کنند و با تکیه بر جوامع محلی بتوانند در حوزه اکوتوریسم و گردشگری پایدار حرکت کنند.

 

دبیری خاطرنشان کرد: زمینه مشارکت سازمان های مردم نهاد و جوامع بومی را برای حفاظت و بهره برداری پایدار از گردشگری در مناطق حفاظت شده فراهم کرده ایم.

کد خبر 630580

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha