توسعه گردشگری به مطالبه اجتماعی تبدیل شده است/اکوتوریسم پایدار جایگزینی برای اقتصاد چوب

خبرگزاری شبستان:قائم مقام سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری گفت: توسعه گردشگری مطالبه اجتماعی است بنابراین باید زیرساخت های آن را در کشور فراهم کنیم.

به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، ناصر مقدسی، قائم مقام سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری در مراسم روز جهانی تنوع زیستی گفت: امسال روز جهانی پیوند بین تنوع زیستی و گردشگری پایدار را مطرح می کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: در اهداف توسعه پایدار و در اهداف 8، 12 و 14 در دعوت از کشورها برای هدف توریسم پایدار پایش و کارآیی اکوتوریسم مسئله بهره برداری خردمندانه از اقیانوس ها و دریاها را مطرح می کند و گردشگری پایدار یک هدف جهانی است.

 

مقدسی با بیان اینکه گردشگری پایدار در برنامه ششم توسعه و استراتژی کلان کشور جایگاه ویژه ای دارد، خاطرنشان کرد: مسئله گردشگری پایدار نقطه مقابل گردشگری سنتی است که به مرور زمان روش های سازگاری جایگزین شده است.

 

وی با بیان اینکه وضع جهانی تنوع زیستی حال خوبی ندارد، افزود: در گونه های پرندگان 12 درصد، گونه های پستانداران 20 درصد و گونه های خزندگان 30 درصد در خطر انقراض هستند و هرساله بخش زیادی از ننوع زیستی که یک ثروت هنگفت جهانی است از دست می رود.

 

مقدسی اظهارداشت: سازمان های حفاظت محیط زیست، جنگل ها و میراث فرهنگی باید به صورت فشرده کار کنند چرا که حفاظت از تنوع زیستی و گردشگی پایدار یک مطالبه اجتماعی است.

 

وی با بیان اینکه برای توسعه گردشگری باید مقدمات و زمینه های آن ایجاد شود، خاطرنشان کرد: پیوندی بین گردشگری و محیط زیست وجود دارد که باید به آن توجه کنیم.

 

قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیرداری با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه جنگل های هیرکانی وارد فاز جدیدی از مدیریت پایدار می شوند،‌افزود: در جنگل های هیرکانی بحث اقتصادی را مدنظر داشتیم که دولت با تصمیمی که داشت جنگل ها برای مدت طولانی استراحت کنند و در این قالب اقتصاد چوب در جنگل های شمال با اقتصاد توریسم جایگزین می شود.

 

مقدسی تصریح کرد: باید از دوره انتقال جنگل داری کلاسیک به جنگل داری پایدار عبور کنیم.

 

کد خبر 630574

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha