نبود آموزش کافی برای استفاده درست از فضای مجازی/ استفاده کشورهای چین و ترکیه از فضای مجازی ایران برای کسب و کار

خبرگزاری شبستان:عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با ابرازتاسف از اینکه آموزش‌های لازم جهت استفاده صحیح ازفضای مجازی درجامعه صورت نگرفته است،گفت: حتی وزارت ارتباطات و فناوری و وزارت کارکه در این زمینه مسئولیت دارند اقدامات لازم را انجام ندادند.

سیده فاطمه ذوالقدر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص آسیب ها و تهدیدهای فضای مجازی گفت: فضای مجازی هم دارای تهدید و هم فرصت است اما استفاده نادرست و کنترل نشده از این فضا تهدیدزا می باشد لذا می توان گفت منافع و مزایای فضای مجازی بسیار بیشتر از تهدید آن است.

 

وی بیان کرد: با توجه به اینکه در عصر تکنولوژی قرار داریم لذا بسیاری از برنامه های اقتصادی، کسب و کار و تولید اشتغال از طریق همین فضای مجازی صورت می گیرد. این فضا ،فرصت مناسبی برای اشتغالزایی جوانان است .بنابراین ما باید بیشتر به جنبه های مثبت فضای مجازی توجه داشته باشیم که فرصت خوبی را برای جوانان ایجاد می کند مثلا مطالعه و استفاده های علمی از جمله مواردی است که می توان در فضای مجازی به آن پرداخت.

 

لزوم استفاده درست و کنترل شده از فضا مجازی به جوانان

وی بر آموزش جوانان در استفاده صحیح از فضای مجازی تاکید کرد و افزود: باید استفاده درست و کنترل شده از این فضا به جوانان آموزش داده شود و با این دید به فضای مجازی نگاه کنیم که می خواهد ما را به هدف مان برساند مثلا اگر در زندگی اطلاعات ناقصی داریم می توانیم از طریق تحقیق و پژوهش  در فضای مجازی این نقص را برطرف کنیم، همه این موارد از طریق آموزش مرتفع می شود لذا امیدواریم با نهادینه شدن استفاده درست از این فضا راهی برای پیشرفت و ترقی جوانان جامعه باز کنیم.

 

امضای تفاهم نامه وزارت کار و وزارت فناوری و اطلاعات برای استفاده درست و بهینه جهت اشتغالزایی در فضای مجازی

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به برنامه ها و امضای قراردادهای وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و وزارت فناوری و اطلاعات برای استفاده درست  و بهینه از فضای جهت اشتغالزایی در فضای مجازی تصریح کرد: اکنون این دو وزارتخانه طرح هایی در زمینه ایجاد کسب و کار و تولید و اشتغال ارایه کردند و سفرهایی هم به شهرستان های مختلف داشته اند و قراردادهایی هم در این زمینه به امضا رساندند که استفاده های خوب و درست از فضای مجازی صورت بگیرد.

 

ذوالقدر با بیان اینکه ما در این زمینه  از کشورهای دنیا عقب هستیم، اذعان کرد: شاید به دلیل این است که اینترنت و فضای مجازی نسبت به کشورهای دیگر دیرتر وارد کشور ما شد ولی اخیرا شاهد هستیم که برنامه ها و اقدامات خوبی در زمینه های اقتصادی و اشتغالزایی در فضای مجازی در کشور ما صورت گرفته است ،هرچند دیر ولی باز هم خوب است.

 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: لذا لازم است ما قبل از اینکه رقبای دیگری بیایند و این فضا را از ما بگیرند یک سری اقدامات درست انجام دهیم و شرایطی را فراهم نکنیم که کشورهایی مانند ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس از فضای مجازی ایران به عنوان فضایی برای کسب و کار خود استفاده کنند. ما باید در این زمینه پیشتاز باشیم و آموزش های لازم را از طریق وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برای جوانان در دانشگاه ها ارایه دهیم تا بتوانند از این طریق به خلق ثروت و ایجاد اشتغالزایی بپردازند.

 

استفاده کشورهای چین و ترکیه از فضای مجازی ایران برای کسب و کار

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه اظهار کرد: همان طور که کشورهای پیرامون ما مانند ترکیه و چین این کار را انجام می دهند ،حتی می بینیم از فضای مجازی ایران برای کسب و کار خود استفاده می کنند، نباید این طور باشد ،باید به جوانان جامعه آموزش کافی داده شود تا از فضای مجازی برای توسعه کار و اشتغال استفاده کنند.

 

ذوالقدر با بیان اینکه آموزش های خوبی در زمینه های زبان انگلیسی در فضای مجازی صورت می گیرد، گفت: ولی این اقدامات باید فرهنگسازی شود. بسیاری از افراد جامعه هستند که نمی دانند چگونه باید از این فضا به صورت بهینه استفاده کنند.

 

نقش مهم خانواده ها در آموزش جوانان

ذوالقدر با بیان اینکه آسیب های فضای مجازی جوانان را کمتر از نوجوانان تهدید می کند، تصریح کرد: در آموزش نوجوانان نقش خانواده ها و آموزش و پرورش بسیار مهم است و باید این نقش پررنگ تر شود. در رسانه ملی نیز می بایست با ساخت سریال ها و برنامه های آموزشی نوجوانان را تحت آموزش قرار دهند و به آنها بیاموزند که فضای مجازی برای گذران اوقات فراغت و بیکاری آنها نیست بلکه بیشتر برای مطالعه و انجام مطالعات علمی است.

 

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه بسیاری از تحقیقات پژوهشی در مدارس در کشورهای اروپایی از طریق فضای مجازی دنبال می شود، تصریح کرد: به آنها آموزش می دهند که کارهای پژوهشی و تحقیقاتی خود را از طریق فضای مجازی انجام دهند، اینها باعث می شود نوجوانان کمتر به سمت و سوی برنامه های مخاطره آمیز بروند به عنوان مثال وقتی ویدیو وارد جامعه شد بسیاری معتقد بودند که استفاده از این دستگاه حرام بوده و موجب تخریب جوانان می شود ولی به مرور استفاده درست از ویدیو در جامعه جا افتاد و بیشتر کارهای آموزشی و استفاده درست از آن در خانواده ها نهادینه شد لذا باید گفت همه تکنولوژی ها در ابتدا به دلیل  این که هنوز در جامعه نهادینه نشده ،مخاطره آمیز می باشند ولی بعد از فرهنگسازی و استفاده صحیح از تکنولوژی مربوطه همه این مشکلات از بین می رود.

 

لزوم فرهنگ سازی قبل از ورود تکنولوژی به کشور

ذوالقدر با بیان اینکه  باید قبل از ورود تکنولوژی استفاده صحیح از آن در جامعه فرهنگسازی شود، اظهار کرد: ما می بایست قبل از ورود تلگرام استفاده درست از آن جهت اشتغال و کسب و کار جوانان را آموزش می دادیم ولی متاسفانه همیشه همین طور بوده ما قبل از ورود تکنولوژی فرهنگسازی را آغاز  نمی کنیم بنابراین اگر برنامه هایی برای آموزش درست از رسانه ها اتخاذ می کردیم الان با این مشکلات دست و پنجه نرم نمی کردیم حتی خود وزارت اطلاعات و فناوری و وزارت کار و تعاون که بیشتر در این زمینه مسئولیت دارند اقدامات لازم را در آگاه سازی جوانان و نوجوانان در استفاده صحیح از فضای مجازی  را انجام ندادند بنابراین باید قبل از ورود تکنولوژی در رسانه ملی و رادیو آموزش های لازم صورت گیرد و حتی در دانشگاه و مدارس هم متاسفانه این آموزش ها ارایه نشده است.

 

 

کد خبر 630499

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha