خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: لغو تحریم ها به واسطه توافق هسته ای این فرصت را برای کشورمان فراهم کرده است تا نسبت به سامان ناوگان هوایی اقدامات لازم را انجام دهند یکی از شرکتهایی که در این زمینه آمادگی خود را برای همکاری با کشورمان اعلام کرده است، هواپیماسازی ATR است. این شرکت در بهمن ماه سال 94 تمایل خود را برای همکاری با ایران اعلام کرده بود.
بنابراین گزارش، مسئولان ATR مذاکرات فراوانی را با مسئولان کشورمان انجام داده اند و در آخرین گفتگوها قرار است تا پایان سال 2017 پنج فروند هواپیمای دیگر ATR وارد کشور شود. ایرنا در این زمینه به نقل از فرهاد پرورش، مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایران ایر) نوشته است: " قرار است تا پایان سال 2017 پنج فروند هواپیمای دیگر ATR وارد کشور شود. ایران ایر برای خرید 20 فروند هواپیمای ATR با این شرکت سازنده قرارداد منعقد کرده و امید است 5 هواپیماها در سال 2018 به ایران ایر تحویل شود.
پس از برجام و لغو تحریم ها، مذاکره برای خرید هواپیماهای نو با شرکتهای سازنده به صورت مستقیم آغاز شد و پس از ورود 3 فروند هواپیمای ایرباس به کشور، امروز نیز شاهد ورود 4 فروند هواپیمای ATR به ایران هستیم. ایران ایر از این هواپیماها در مسیرهای کوتاه و فرودگاه های کم برخوردار استفاده خواهد کرد، زیرا همواره نمایندگان مختلف و استانداران درخواست داشته اند پروازهای هوایی ما به این فرودگاه ها برقرار شود. ما مطالعات خود را درباره هواپیمای ATR که سابقه خوبی از آنها وجود دارد، آغاز کردیم تا بتوانیم از هواپیماهای مناسبی برای پروازهای کمتر از 100 نفر استفاده کنیم."
این گزارش می افزاید: پس از 15 ماه، مذاکره با شرکت های سازنده به نتیجه رسید و چند روز گذشته شاهد ورود 4 فروند از این هواپیماها به کشور بودیم و به همراه این هواپیماها 2 تا 3 تن قطعات یدکی به ایران منتقل شد تا بتوانیم از این قطعات در موارد مورد نیاز استفاده کنیم.
یادآور می شود: یادآور می شود: هواپیمای ATR دارای انواع مختلفی است که در زیر به آن اشاره ای می شود:
ای.تی.آر ۱۰۰–۷۲
این مدل در دو نوع ۱۰۰ و ۱۰۰- وارد بازار شد.
ای.تی.آر ۱۰۱–۷۲
این تیپ با دو در ورودی در جلو و عقب هواپیما ساخته شده که با دو موتور PW124B در ۵ مهر ۱۳۶۸ گواهی پرواز دریافت کرد.
ای.تی.آر ۱۰۲–۷۲
در این تیپ قسمت بار در جلو و مسافر در عقب هواپیماست و با دو موتور PW124B در دی ۱۳۶۸ گواهی پرواز دریافت کرد.
ای.تی.آر ۲۰۰–۷۲
هواپیمای ای.تی.آر.۲۰۰–۷۲ متعلق به شرکت هواپیمایی خدماتی اورگینی در حال فرود در فرودگاه بریستول، انگلستان. این مدل در دو نوع ۲۰۰ (۲۰۰-) و با موتور هواگرد PW124B شرکت کانادایی پرتی اند ونتدی مجهز شده است.
ای.تی.آر ۲۰۱–۷۲
این مدل با بیشینه وزن برخاست بیشتر از مدل ۱۰۱ مجهز به موتور PW124B در مهرماه ۱۳۶۸ گواهی پرواز دریافت کرد.
ای.تی.آر ۲۰۲–۷۲
این مدل با بیشینه وزن برخاست بیشتر از مدل ۱۰۲ مجهز به موتور PW124B در دی ماه ۱۳۶۸ گواهی پرواز دریافت کرد.
ای.تی.آر ۲۱۰–۷۲
این مدل در دو تیپ به بازار عرضه شد.۲۱۱ , (با در بزرگ قسمت بار، مخصوص حمل بارهای با سایز بزرگ۲۱۲)، مدل ۲۰۰ مجهز به موتورPW127 شرکت کانادایی پرتی اند ونتدی این موتورها توانایی تحمل ارتفاع بیشتر و درجه حرارت بالاتر است. تفاوت تیپهای این مدل در محل قرار گرفتن درهای خروج اضطراری است.
ای.تی.آر ۲۱۱–۷۲
این تیپ با دو موتور PW127 در دی ۱۳۷۱ گواهی پرواز دریافت کرد.
ای.تی.آر ۲۱۲–۷۲
این تیپ با دو موتور PW127 در دی ۱۳۷۱ گواهی پرواز دریافت کرد.
ای.تی.آر ۲۱۲A–۷۲
هواپیمای ۵۰۰–۷۲ متعلق به هواپیمایی کرس در حال بارگیری. هواپیمای ای.تی.آر.۶۰۰-۷۲ متعلق به شرکت هواپیمایی ایر نوستروم لحظاتی پس از برخاست از باند. در بهمنماه ۱۳۷۵ این تیپ با ملخ شش پره روی موتور PW127F و PW127M با افزایش توان و تقویت امکانات برای خلبان به سهولت کار کادر پروازی افزود.
ای.تی.آر ۵۰۰–۷۲
اولین بار با نام ای.تی.آر ۲۱۲A–۷۲ به بازار معرفی شد.
ای.تی.آر ۶۰۰–۷۲
این تیپ اولین بار در سال ۱۳۸۵ با نام تجاری ای.تی.آر ۲۱۲A–۷۲ به بازار معرفی شد و تولیدکنندگانش تاریخ عرضه آن را سال ۱۳۸۸ اعلام کردند. اولین نمونه این مدل که مدل توسعه یافته ای.تی.آر ۵۰۰–۷۲ بود. ای.تی.آر ۶۰۰–۷۲ با چندین ویژگی بهبود یافت. این مدل مجهز به موتور کانادایی PW127M است که با ۵٪ افزایش توان به برخاست راحتتر کمک میکند. تولیدکنندگان با اضافه کردن چندین صفحه نمایش کامپیوتر در کابین پرواز به امنیت پرواز اضافه کردند.همچنین با تغییر مدل صندلیها و سبکتر کردن وزن آنها ظرفیت مسافران را به ۷۴ تا ۷۸ رساندند.
نظر شما