تقویت کارکرد اجتماعی مساجد،  جامعه را در برابر  ناهنجاری  اخلاقی ایمن می‌کند

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجدالنبی (ص) محله کوی دانشگاه تهران، گفت: اگر کارکرد اجتماعی مساجد تقویت شود، بسیاری از آسیب‌های اجتماعی، ناهنجاری‌ها، عقب‌ماندگی‌های اخلاقی و فرهنگی در کشور نیز حل می‌شوند.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، ششمین روز دهه تکریم و غبارروبی مساجد با عنوان  «مسجد؛  ‌محور فعالیت‌های اجتماعی» نامگذاری شده است، در همین رابطه خبرنگار ما با حجت الاسلام ابراهیم اکبری در این زمینه گفت و گویی را انجام داده است، که متن آن در ادامه می‌آید.

 

حجت‌الاسلام ابراهیم اکبری با اشاره به پیشینه دهه تکریم و غبارروبی مساجد، گفت: مسجد، خانه خداست و با حلول ماه مبارک رمضان، این خانه بیش از پیش میزبان همه مشتاقانی است که در آن آرامش می‌گیرند و احساس نزدیکی بیشتری با خالق خود می‌کنند، بنابراین بهداشت مساجد، موضوعی است که در روزهای پایانی شعبان مورد توجه قرار می گیرد.

 

وی خاطر نشان کرد: دهه تکریم و غبارروبی مساجد، فرصتی است که مومنان در مکانی آراسته، به ماه ضیافت الهی قدم بگذارند، البته بهداشت مساجد به‌ هیچ‌ وجه نباید منحصر به دهه آخر شعبان باشد و فعالان این حوزه، نباید تنها در این مقطع زمانی خاص به امر نظافت آن‌ها بپردازند و بقیه سال نسبت به این موضوع بی‌اعتنا باشند.

 

امام جماعت مسجدالنبی (ص) محله کوی دانشگاه تهران، گفت: غبارروبی مساجد، صرف‌نظر از پاکیزگی و آماده شدن فضای فیزیکی آن‌ها، بهانه‌ای برای زدودن غبار دل و آمادگی معنوی برای ماه ضیافت الله است، بنابراین ما نیازمند آن هستیم که دهه تکریم مساجد را پرشورتر برگزار کنیم.

 

اکبری با اشاره به جایگاه اجتماعی مساجد در جامعه، افزود: اگر این کارکرد تقویت شود، بسیاری از آسیب‌های اجتماعی، ناهنجاری‌ها و عقب‌ماندگی‌های اخلاقی، فرهنگی و ناامنی‌های اجتماعی‌ در کشور نیز حل می‌شوند، از طرفی یکسری از فعالیت‌های اجتماعی هم باید در مساجد انجام شوند تا جوانان به مراکز دیگر سوق پیدا نکنند.

 

وی اظهار کرد: آموزش‌های پیشگیرانه یا مصون‌ساز مربوط به رصد بحران‌ها و شبهات، امروزه باید بیش از پیش مورد توجه باشند تا از این طریق مشکلات و دغدغه‌های نمازگزاران در مساجد مطرح شوند و در راستای هدایت افکار عمومی آموزش‌های محوری انجام شوند.

 

امام جماعت مسجدالنبی (ص) محله کوی دانشگاه تهران، با اشاره به اهمیت حضور جوانان در امور مساجد و فعالیت‌های اجتماعی آن، گفت: مشارکت جوانان در این امور بسیار مهم است، هیئت امنای مساجد نیز باید مرکب از سنین مختلف باشند تا بتوانند همه سنین را به مساجد جذب کنند.

 

اکبری ادامه داد: یک امام جماعت با تقوا، مدير، مدبر و آگاه به مسائل روز می‌تواند به برنامه‌ريزی‌های انجام شده در یک مسجد جهت‌ بدهد تا بهترين نتيجه از آن‌ها حاصل شود و در این میان داشتن ارتباط عاطفی و دوستانه با جوانان، توجه به مشکلات آنان و آمادگی لازم برای پاسخگویی به سؤالات و شبهات دینی جوانان از ملاک‌هایی است که می­‌تواند جوانان را جذب مساجد کند پس این موارد باید مورد توجه ائمه جماعات باشد.

 

وی اظهار کرد: برنامه‌های مساجد باید از لحاظ محتوایی، جذابیت و تنوع به گونه‌ای باشند که علاوه بر جذب مخاطبان، بتوانند پاسخ‌گوی شبهات، سوالات و نیازهای مردم به‌ ویژه نسل جوان جامعه نیز باشند.

 

امام جماعت مسجدالنبی (ص) محله کوی دانشگاه تهران، گفت: مسجد پويا براي يك جامعه مسلمان بازوي كارآمدي به‌شمار مي‌رود، چون قادر است مسایل ديني را متناسب با شرايط و احوال زمان متحول كند و در اين‌صورت دين براي هر سوالي در هر زماني پاسخي خواهد داشت.

 

اکبری ادامه داد: از همان روزهاى صدر اسلام بسيارى از امور با مساجد مرتبط بودند که از آن جمله می‌توان به داورى، قضاوت، حل‌ و فصل دعاوى، مسائل مهم و اساسى اجتماعى، مشورت و اعلام وظايف حكومتی اشاره کرد و از طرفی بحث‌های صندوق‌های قرض‌الحسنه در مساجد ضرورتی است که باید مورد توجه قرار گیرند، زیرا زمینه‌ساز حل مشکلات اقتصادی می‌شوند.

 

یادآور می‌شود؛ از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد، دهه پایانی ماه شعبان هر سال به عنوان «دهه تکریم و غبار روبی مساجد» نامگذاری شده است و هر سال از سوی این مرکز عناوین مختلفی منطبق بر موضوعات روز برای روزهای این دهه اعلام می شوند.

 

 

 

کد خبر 630406

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha