خبرگزاری شبستان – مازندران
شورای عالی انقلاب فرهنگی،31 اردیبهشت ماه هرسال همزمان با سالروز صدور فتوای تاریخی امام خمینی(رحمت الله علیه) مبنی بر جایز بودن اهدای عضو به عنوان «روز ملی، اهدای عضو» نامگذاری کرد.
معنای اهدای عضو این است که انتقال اعضای یک فرد به فرد دیگر برای نجات زندگی یا بهبود کیفیت زندگی که می توان از افراد زنده یا از افراد مرگ مغزی و یا از افراد مرگ قلبی در شرایط خاص و با تجهیزات و تمهیدات ویژه، صورت گیرد.
با نگاهی به سایت اهدای عضو در می یابیم که افراد بسیاری در لیست انتظار پیوند، قرار دارند و این تلنگری به شمار می آید که اهمیت نامگذاری این روز مهم را دریابیم.
نکته تاسف بار این است که با وجود بررسی های بعمل آمده، بین تعداد اهدا کنندگان عضو و تعداد افرادی که در انتظار اهدای اعضای بدن هستند، فاصله زیادی وجود دارد.
در این راستا باید دیدگاه ها و افکار نسبت به اهداء عضو، تغییر کند چرا که به موجب عدم اطلاع رسانی در مورد اهمیت اهدای عضو و فرآیند پیوند اعضا، خانواده ها کمتر با این مسئله کنار می آیند و تا خانواده بیمار دچار مرگ مغزی شده اعلام رضایت خویش را جهت اهدای عضو اعلام نمایند، زمان لازم برای اهداء عضو می گذرد و فرد نیازمند همچنان در انتظار می ماند.
اینچنین است که اطلاع رسانی و فرهنگ سازی اهدای عضو به نظر، امری ضروری محسوب می شود و می طلبد که تلاش همگانی در این خصوص، صورت گیرد تا هستی دوباره به نیازمندان بخشید. و بازتعریف مرگ مغزی مشکل پیوند اعضا را مرتفع می کند.
ذکریا ذکریایی، مسئول فراهم آوری پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی مازندران، امروز (31 اردیبهشت) به مناسبت روز اهدای عضو، اهدای زندگی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: در اهدای عضو نباید بعد مالی و سود بردن شخص خاصی، مد نظر باشد.
وی اظهار کرد: اهدای عضو در حقیقت برای یک نیازمند به کلیه که در حال دیالیز است و همچنین برای افرادی که مشکل و نارسایی کبد و ... دارند، مورد استفاده قرار می گیرد.
ذکریایی بیان کرد: داشتن کارت اهداء عضو به طور حتم، موجب اهدا نمی شود زیرا رضایت خانواده نیز کسب می شود و این مشکل بزرگی به شمار می آید چرا که برخی از خانواده ها با وجود این کارت، به اهداء عضو شخص مرگ مغزی شده از بستگان خود، حاضر نمی شوند.
وی ابراز کرد: برای اهداء عضو، نیاز است که به این سمت رفت که خانواده ها بجای اینکه پیکر شخص مرگ مغزی شده در خروارها، خاک مدفون شود به هستی دوباره و جان بخشیدن به شخص نیازمند، فکر و تامل کنند.
ذکریایی گفت: هزار و 300 تا هزار و 500 فرد نیازمند برای دریافت کلیه در مازندران، وجود دارد و 20 نفر برای اهداء این عضو بعد از مرگ مغزی در استان، ثبت نام کردند.
وی اظهار کرد: علاقه مندان به پیوند و اهداء عضو به بیمارستانی که در ساری برای این امر اختصاص دارد، مراجعه کنند.
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما