خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: هزاره سوم ویژگیهای خاصی دارد و یکی از این ویژگیها این است که شاهدیم هند و چين با رشد اقتصادي خود، دنيا را متأثر كردهاند و پيشبيني ميشود حجم واردات انرژي اين دو كشور در سال 2030 از حجم واردات ژاپن و آمريكا بيشتر خواهد بود و در سال 2030 ميزان واردات نفت هند 2 برابر ميزان كنوني خواهد بود. زيرا بيشترين رشد در افزايش تقاضاي انرژي در هند است و اين به معناي اين است كه ادامه رشد اقتصادي چين و هند منوط به تأمين كافي منابع انرژي خواهد بود. در اين شرايط امنيت انرژي براي هند يك نياز جدي استراتژيك ميشود و روابط ايران و هند نيز استراتژيك خواهد شد.
بنابراین گزارش، هند در این مسیر و برای تامین نیازهای اقتصادی خود برنامه توسعه روابط تجاری و اقتصادی با ایران را در دستور کار خود قرار داده است. مرکز دیپلماسی رسانه ای وزارت امورخارجه در این زمینه خبر داده است: "نشست مشورتی سیاسی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری هند با حضور جی شانکار، قائم مقام وزیر امور خارجه هند و به میزبانی ابراهیم رحیم پورمعاون آسیا و اقیانوسیه کشورمان امروز -سه شنبه- در تهران برگزار شد. در این نشست که نمایندگانی از وزارتخانه های انرژی و منابع طبیعی، اقتصاد، صنایع و بازرگانی و سازمان بنادر هند و همتایان ایرانی نیز حضور داشتند، طرفین ضمن مروری بر روند رو به گسترش روابط سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی دو کشور ابراز امیدواری کردند که تلاشی مضاعف برای عملیاتی شدن همکاریها در بخش توسعه بندر چابهار، انرژی و تعاملات تجاری انجام پذیرد.
طرف ایرانی با تاکید بر ضرورت رفع موانع تکنیکی و فنی برای تحقق اعتبارات در نظر گرفته شده در بخش توسعه چابهار، راه آهن چابهار- زاهدان و همچنین تسهیل روابط بانکی خواستار جدیت طرف هندی در راستای اجرایی شدن توافقات انجام شده در سفر سال گذشته نخست وزیر هند به ایران شد. توسعه همکاریها در بخش گردشگری، ارایه خدمات و تسهیلات کنسولی و رفع محدودیت های ایجاد شده برای بخشی از دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در هند از جمله مواردی بود که طرف ایرانی مطرح و طرف هندی ابراز امیدواری کرد که در نشست آتی مدیران کنسولی وزارت خارجه های دو کشور طرح و در راستای حل مشکلات اقدامات لازم انجام پذیرد."
یادآور می شود: روابط ايران و هند همواره با تعاملات هدفمند در طول قرن ها گسترده بوده است. مرز مشترك ميان دو كشور تا سال 1947 ، موجبات اشتراكات فراواني در زبان و فرهنگ و سنت راپديد آورد. به علاوه، منطقة آسياي جنوبي و خليج فارس فراهم آورندة ارتباطات قوي در حوزه هاي بازرگاني، نيرو،فرهنگي و پيوندهاي ميان مردم با مردم است.
پيوندهاي اقتصادي و بازرگاني هند و ايران به صورت سنتي از واردات نفت خام ايران شكل گرفت. هند در سال 2009 - 2008 ، حدود 22ميليون تن نفت خام به ارزش تقريبي ده ميليارد دلار از ايران وارد نمود كه بدين ترتيب هند سومين بازار بزرگ نفت خام ايران خواهد بود. طبق آخرین آمار رسمی اعلام شده ؛حجم كلي بازرگاني دوجانبه از آوريل 2008 تا مارس 2009 به 15 / 13ميليارد دلار امريكا بالغ گرديد كه در مقايسه باسال قبل از آن افزايش 49 / 2 درصدي را نشان مي دهد. قسمت اعظم اين بازرگاني دوجانبه شامل واردات فراورده هاي نفتي از ايران است. همچنين صادرات هند به ايران شامل فراورده هاي نفتي،برنج، ماشين آلات، محصولات فلزي، مواد اوليه آهن و فولاد، آهن و فولاد، دارو، مواد دارويي، مواد شيميايي عالي، مواد معدني پردازش شده، نخ و پارچة مصنوعي، چاي، مواد شيميايي آلي، غيرآلي و كشاورزي،فراورده هاي ساخته شده از لاستيك است.
نظر شما