خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در دورانی که تحریم های ناعادلانه علیه ایران اعمال می شد بسیاری از صنایع ایران با وجود تحریم ها به سمت رشد و تعالی حرکت می کرد اما نباید این نکته را از نظر دور داشت که تحریم ها نیز تاثیری در بازار صنایع ایران داشتند از این رو با انجام توافق هسته ای و به دنبال آن خبر برداشته شدن تحریم ها بسیاری از کشورهای اروپایی و حتی آسیایی به بازار ایران چشم دوختند.
بنابراین گزارش، صنایع ایران در حوزه خودروسازی نیز یکی از اهداف کشورهای خارجی بود تا با سرمایه گذاری در این بخش علاوه بر سود و بازاری که برای خود و محصولاتشان ایجاد می کنند باعث تحولی در عرصه خودروسازی ایران نیز شوند از این رو با توجه به اینکه برداشته شدن تحريمهاي صنعت خودرو بخشي از توافق ابتدايي هستهاي ميانايران و كشورهاي 1+5 در پائيز 1392 بود؛ بسیاری از مسئولان كمپانيهاي خودروسازي جهان مشغول مذاكره با همتايانايراني خود شدند. در حال حاضر نیز شرکتهای خودروسازی جهان برای تصاحب بازار ایران رقابت بیشتری با یکدیگر دارند.
این گزارش می افزاید: باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز در این زمینه نوشته است: "در شرایطی که ابهام در مورد رفتار دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درباره تحریمها بر ضد تهران همچنان خودروسازان آمریکایی همچنین آلمانی را معلق نگه داشته است، شرکتهای خودروسازی «پ اس اَ، پژو سیتروئن» و «رنو» در غیاب آمریکاییها، از موقعیت خوبی برای بهره بردن از بازگشایی بازار خودرو ایران برخوردارند. «فولکس واگن» و «ب ام و» نیز تمایل زیادی به حضور در ایران دارند اما منابع بخش خودروسازی آلمان به خبرگزاری رویترز گفتند که این شرکتها به علت مشخص نبودن آینده و آسیبپذیری بالا در صورت تدابیر تلافی جویانه آمریکا فعلا دست نگه داشتهاند."
یادآور می شود: رفت و آمدهای کمپانی های خودروسازی از همان ابتدای سال 94 با ایران آغاز شده بود و به استناد گزارش روزنامه تجارت نخستين خودروساز؛ پژو بود. خودروساز فرانسوي كه سابقه بيش از 20 سال همكاري خودرويي با بزرگترين گروه خودروسازيايران را داشت؛ براي بازگشت بهايران پيشقدم شد. پس از آن نام رنو و هيونداي نيز به عنوان شركاي سابق خودروسازان داخلي و خواهان بازگشت بهايران در رسانهها منعكس شد. صحبتهايي نیز مبنيبر همكاري با سيتروئن فرانسه نيز در رسانهها منعكس شد.
نظر شما