گزارش شبستان- خراسان جنوبی؛ مقام معظم رهبری در تمامی انتخاباتی که در طول این سالها برگزار شده است، همواره بر حضور حداکثری و شرکت پرشور در انتخابات تاکید کرده اند.
می دانیم که شرکت در انتخابات سبب تضعیف روحیه دشمن و یاس و نامیدی او می شود و مردم ایران و خراسان جنوبی همچون دیگر دورههای انتخاباتی برای حضوری باشکوه در انتخابات لحظه شماری می کنند تا به دعوت ولایت فقیه لبیک بگویند.
انتخابات یکی از مهمترین اتفاقی است که مردم برای تعیین سرنوشت خویش خود در صحنه حضور می یابند و نامزدهای اصلح خود را برای تصدی مسئولیتهای ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی انتخاب می کنند. انتخابات اهمیتی معادل تعیین آینده یک نظام و مملکت را دارد.
جمهوری اسلامی نظامی مبتنی بر مردم سالاری دینی است و به اراده و تصمیم مردم برای تعیین سرنوشت خویش احترام می گذارد و در هر نظامی میزان اراده و نقش مردم در تعیین سرنوشت خویش و اختیار انتخاب حکمرانان متفاوت است.
در انتخابات رأی دادن یک حق برای مردم محسوب می شود به این دلیل که اختیار تعیین سرنوشت به خود مردم داده شده است و رأی دادن تکلیف نیز است به این خاطر که مردم با پذیرفتن اسلام به عنوان دین و مکتب مکلف هستند تا در تشکیل استمرار و رفع مشکلات نظام مطلوب اسلامی شرکت داشته باشند.
انتخابات علاوه بر ساز و كارهای مشاركت شهروندان به عنوان بارزترين و قابل اندازه گيری ترين نوع مشاركت مردم در عرصه سياسي محسوب می شود و انتخابات از يك سو پايههای اجتماعی یک قدرت سياسی را به نمایش می گذارد و از سوی ديگر ملاك خوبی برای ارزيابی توزيع قدرت در جامعه است.
یکی از مهمترين كاركردهای ويژه انتخابات و مشاركت سياسي مردم، خنثی سازی توطئهها و تهديدات دشمنان است كه در عين حال موجب افزايش اقتدار نظام و امنيت ملی كشور ميشود و دارای پيامدهای مثبت منطقهای و بينالمللي برای نظام مقدس جمهوری اسلامي ايران است.
حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران، بارها ضمن تأکید بر تکلیف بودن شرکت در انتخابات، نتیجهی حضور مردم را حفظ نظام جمهوری اسلامی از تهدیدهای دشمنان دانسته اند و با توجه به اینکه حفظ نظام اسلامی نیز طبق دیدگاه ایشان از اوجب واجبات است در نتیجه می توان دریافت که حضور در انتخابات و شرکت در آن نه تنها یک وظیفه اجتماعی است بلکه از واجبات دینی و شرعی نیز به حساب می آید.
مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت انتخابات نیز فرموده اند که انتخابات مظهر خداباوری است، چون تکلیف است و وظیفهی ما است و به این دلیل تکلیف ما است که در سرنوشت کشور دخالت کنیم؛ تک تک آحاد ملت این تکلیف را بر عهده دارند و انتخابات مظهر مردمباوری نیز است، چون انتخابات مظهر ارادهی آحاد مردم است؛ مردمند که مسئولان کشور را به این وسیله انتخاب می کنند و مظهر خودباوری است، چون هر کسی که رأی در صندوق میاندازد، احساس می کند که به سهم خود در سرنوشت کشور دخالت کرده است، به سهم خود تعیین کرده است؛ این خیلی چیز مهمی است. پس انتخابات هم مظهر خداباوری، هم مظهر مردمباوری و هم مظهر خودباوری است.
حجت الاسلام کاظم لطفیان کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خصوص انتخابات و اهمیت آن اظهار داشت: در نظامهای غربی از انتخابات به عنوان مظهر مشارکت مردم و حضور مردم در صحنههای اجتماعی یاد می شود.
وی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی یک نگاه ارزشی به آرای مردم دارد، گفت: «انتخابات» این یک امتیاز برای نظام اسلامی نسبت به سایر نظامها محسوب می شود و در نظام اسلامی مولفه هایی برای مشارکت مردم در سرنوشت یک کشور پذیرفته شده است.
کارشناس مذهبی با توجه به اینکه در حوزه انتخابات باید ورود ارزشی پیدا کنیم، افزود: باید به ریشه انتخابات توجه داشته باشیم؛ خداوند متعال به عنوان اولین انتخاب کننده در قران کریم مطرح می شود و به رغم اینکه تمامی پیامبران صلاحیت داشتند اما خداوند متعال برخی از پیامبران را به عنوان اصلح انتخاب کرده است.
حجت الاسلام لطفیان با اشاره به اینکه اکنون مسئله مقبولیت و مشروعیت در انتخابات مطرح است، ادامه داد: رای مردم مقبولیت را به دنبال می آورد و در اسلام نگاه قدسی به انسان وجود دارد به همین دلیل مشروعیت برگرفته از نگاه قدسی به ساحت انسان در نظام اسلامی است و نگاه غربی فاقد این نگاه ارزشی است.
وی با تاکید بر اینکه انتخابات تنها برای انتخاب یک شخص برای به دست گرفتن قدرت نیست، گفت: انتخابات یک مشروعیتی برای نظام اسلامی هم به دنبال خواهد آورد و این مقبولیت و مشروعیت در نظام اسلامی در حوزه انتخابات مدنظر قرار گرفته است.
کارشناس مذهبی با بیان اینکه در نظام های غربی مشارکت فعال وجود ندارد، اظهار کرد: باید مشارکت مردم برای حضور در انتخابات در نظام اسلامی فعال باشد و افراد با کمک گرفتن از شاخص های موجود در مجموعه معارف اسلامی دست به انتخاب فرد اصلح بزند.
حجت الاسلام لطفیان با اشاره به اینکه در معارف اسلامی به انتخابات و انتخاب فرد اصلح اشاره شده است، افزود: در معارف اسلامی از بی تفاوت بودن جامعه نسبت به سرنوشت به شدت منع شده است و از حضور مردم در صحنه دفاع از ارزشهای اسلامی به عنوان یک تکلیف اجتماعی یاد شده است.
وی با توجه به اینکه از نظر مقام معظم رهبری شرکت در انتخابات هم حق و هم تکلیف است، ادامه داد: این حق و تکلیف منشا الهی و بشری دارد و انتخابات در نظام اسلامی امتیازی برای حضور مردم در عرصه اجتماعی نسبت به جوامع غربی است.
کارشناس مذهبی با اشاره به تلاش دشمن برای کاهش حضور مردم در انتخابات گفت: دشمن تلاش می کند تا مردم در انتخابات شرکت نکنند و این عدم حضور مردم را به این معنا تعبیر کند که مردم از نظام اسلامی دلخوشی ندارند و می خواهد این فکر نادرست خود را به تصویر بکشاند.
حجت الاسلام لطفیان خاطرنشان کرد: دشمن از روز اول پیروزی انقلاب اسلامی به دنبال تضعیف جمهوری اسلامی بوده است و حضور با شکوه مردم در انتخابات می تواند نقشههای شوم دشمن را نقش بر آب کند.
نظر شما