مسجد  «مجد»؛ میراث عهد قجری

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد مجد، گفت: «مجدالدوله» مسجدی در قلب تهران است که با استفاده از سبک زیبایی از معماری بنا شده است.

خبرگزاری شبستان: ۲۸ اردیبهشت ماه، روز جهانی «موزه و میراث فرهنگی» و آغاز هفته میراث فرهنگی است به همین مناسبت، گفت‌و‌گو و گزارش‌هایی درباره بافت تاریخی و سنتی برخی مساجد تهران تهیه کرده‌ایم که در این نوبت،  مشروح گفت‌و‌گو با آیت‌الله یحیی عابدی زنجانی؛ امام جماعت مسجد مجد می‌آید:

 

آیت‌الله عابدی گفت: مسجد مجد، از مساجد قدیمی تهران و محل تحصیل و تدریس و اقامه نماز جماعت بسیاری از بزرگان حوزه علمیه مانند شیخ فضل الله نوری و آیت‌الله محمد تقی آملی، بوده است و امروزه نیز نماز جماعت آن با حضور چشمگیر مردم به ویژه کسبه و تجار برگزار می‌شود.

 

 

وی افزود: «مجدالدوله» داماد ناصرالدین شاه که به خان مجدالدوله معروف بود، دستور ساخت مسجد مجد را صادر کرد و معماران نیز این خانه خدا را به سبک رایج دوران قجری که ریشه در طراحی عصر صفوی داشت، بنا کردند، مسجدی که زیبایی آن به دلیل وجود دو شبستان روبروی هم و تعبیه چند حیاط در میانه آن، بسیار دل‌انگیز و چشم‌نواز است.

 

 

امام جماعت مسجد مجد خاطرنشان کرد: همه روزه دو نوبت (ظهر و شب) نماز جماعت در این مسجد اقامه می‌شود و خالی از لطف نیست که بدانید، دو شبستان این مسجد به نام های «رمضان» در روزهای سرد و «عاشورا» در فصول گرم، مورد استفاده قرار می گیرند، این ویژگی را من در هیچ مسجدی، دست‌کم در تهران سراغ ندارم.

 

 

عابدی اضافه کرد: آنچه موجب رونق و ماندگاری مسجد مجد در طول تاریخ شده است، علاوه بر قداست آن که ملهم از خانه خدا بودن آن است، ریشه در حضور فقها و مجتهدان نام آشنا به عنوان امام جماعت و مدرس حوزه علمیه و برگزاری کلاس‌های احکام تجارت در آن است و راه‌اندازی مدرسه علمیه مجد نیز دلیل دیگری برای شهرت این مسجد در طول تاریخ است.

 

وی گفت: بنای تاریخی، سنتی، دل انگیز و چشم نواز این مسجد موجب شده است که گردشگران ایرانی و خارجی، در طول سال به ویژه عید نوروز، مجذوب آن شوند بر همین اساس چند سالی است که تورهای تهرانگردی در عید نوروز از این خانه خدا بازدید می‌کنند.

 

 

وی در پاسخ به سوالی درباره چهره نازیبای در ورودی مسجد مجد به دلیل وجود سیم‌های برق و تلفن و تبلیغات مغازه‌های اطراف، اظهار کرد: این وضعیت نامطلوب به دلیل بافت تجاری محل قرارگیری مسجد مجد است، که باید برای اصلاح این وضعیت اقدامات لازم را انجام دهیم.

 

 

 

 

کد خبر 629160

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha