تسهیل حضور تجار آلمانی در ایران

خبرگزاری شبستان: پس از لغو تحریم ها؛ آلمان بیش از پیش به بازار ایران نگاه دوخته است و وزارت اقتصاد و انرژی آلمان در سالهای اخیر امکان حضور تجاری و رسمی شرکت های آلمانی در ایران را فراهم کرده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: روابط ایران و آلمان به طور رسمی از سال ۱۸۷۳ میلادی و در پی سفر اول ناصرالدین‌شاه به آلمان در خلال سفر اولش به اروپا شروع شد. روابط کشورمان با آلمان بعد از انقلاب اسلامی دارای نوسان‌های شدیدی بود. تفاوت در دیدگاه‌های سیاسی طرفین عمده دلایل این تیرگی روابط بوده است. مسئله روند صلح خاورمیانه و بحث انرژی هسته‌ای ایران از مباحث تنش‌زا به حساب می‌آید اما دوطرف بنا به دلایل خود تمایل داشتند مناسبات هیچگاه به طور کامل قطع نشود. آلمان در چندین پروژه در ایران حضور داشت از جمله سفر وارنر مولر، وزیر اقتصاد آلمان در ۱۱ مهر ۱۳۷۹ به ایران که در خلال آن دو پروژه بزرگ اقتصادی مربوط به گسترش پتروشیمی بندر امام و پارس جنوبی به مجموع مبلغ ۸۵۰ میلیون پوند به شدکت آلمانی لینده واگذار شد.

 

بنابراین گزارش، پس از لغو تحریم ها؛ آلمان بیش از پیش به بازار ایران نگاه دوخته است و وزارت اقتصاد و انرژی آلمان به منظور پیشرفت و بهبود اقتصاد خارجی آلمان و آغاز همکاری و مشارکت با ایران، در سالهای اخیر امکان حضور تجاری و رسمی شرکت های آلمانی در ایران را فراهم کرده است.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از آنه یاکوبز شلایتهوف، معاون وزیر اقتصاد و انرژی آلمان نوشته است: "شرکت های آلمانی از طریق رویدادهای تخصصی می توانند به صورت مستقیم به تازه ترین اطلاعات بازارهای خارجی دسترسی پیدا کرده و با همکارانی در حوزه سیاست و اقتصاد برای فعالیت های مشترک ارتباط برقرار کنند. ایران از ظرفیت های ویژه ای برخوردار است، دولت ایران در راستای تقویت وضعیت اقتصادی درصدد بهبود و نوسازی بنادر و ناوگان تجاری است. ایران در حوزه زیرساخت های نفت و گاز و در حوزه ترابری و حمل و نقل کالا نیاز مبرمی به نوسازی دارد. امیدواریم ماموریت تجاری هیات آلمانی در تهران با موفقیت انجام شود و آغازگر ارتباطات کاری میان ایران و آلمان در حوزه بنادر و کشتی سازی باشد."

 

یادآور می شود: آلمان بزرگ ترین اقتصاد اروپا و یکی از قدرت های بزرگ اقتصادی دنیاست که از نظر صادرات، جایگاه اول جهان را به خود اختصاص داده است. اقتصاد آلمان بر دو ستون اساسی خدمات و صنعت متکی است که بیش از ۹۹ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد؛ همه ساله بخش کثیری از کل واردات ایران که بیشتر کالاهای ضروری و سرمایه ای است، از این کشور تامین می شود.

کد خبر 629133

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha