خبرگزاری شبستان – البرز
سیمای شهر، آبستن سهم خواهی و مطالبه گری نامزدهایی است که به عنوان نامزد شورای شهر تمام تمامیّت عمل خود را در بحث تبلیغات انتخاباتی گذاشته اند.
هویت شهری مردم کرج دستخوش تحولات عدیده ای چون قومیت های مختلف و رشد همه جانبه مهاجرت است، آن چنان که در یک واحد آپارتمانی به جرأت می توان تمام قومیت های کشور را شاهد بود.
با این وصف، جریانی نامنظم و ناهمگون به واسطه بحث هایی چون انتخابات شورای شهر، هویت آن را با معضلات و مشکلات عدیده ای روبه رو می سازد.
شاکله مدیریت شهری کرج به واسطه حضور افراد و مسئولانی است که به لسان و عمل بارها و بارها دم از حفظ محیط زیست، رشد و عمران و بهبود شرائط زندگی شهری مردم زده اند.
قدر مسلم باید میان مردم بود. میان مردم زیست. آن هنگام است که می توان داوری کرد. می توان ارزیابی کرد که حاصل زحمات مدیریت شهری در کدامین منزل به منصه ظهور رسیده است و شهر کرج را به عنوان کلانشهر بزرگ با هویتی غنی و ریشه دار در مسیر توسعه شهری قرار داده است.
روزهای پایانی تبلیغات انتخاباتی است، روزهایی که در تاب و تب انتخابات بنگاه های تبلیغات، کمیته های رسانه ای و ... را با هیجان قابل وصفی رو به رو کرد.
این در حالی است، که اکثریت مردم بدون آن که ذی نفع از این روند پرشتاب جریان تبلیغاتی باشند به رنج و زحمت ناشی از این روند نامبارک افتادند.
لیست اسامی نامزدهای تأئید صلاحیت شده شورای اسلامی شهر کرج 543 است و از این تعداد با بهره مندی از فضای مجازی، بنرهای تبلیغاتی، نشست ها، جلسات، اجاره مغازه ها و ... به منظور جلب نظر و جذب رأی شروع به تبلیغات گسترده کردند.
سمیه محمدی، دانشجوی دانشگاه آزاد واحد کرج به عنوان یک شهروند در این خصوص به خبرنگار شبستان در البرز گفت: نخستین ویژگی این تبلیغ ها تصویر صورت گاهی با آرایش های نامناسب است و در میان آن کمتر ارائه برنامه، طرح، فکر و ... دیده می شود.
این دانشجوی روانشناسی معتقد است: نخستین ویژگی که هر یک از نامزدها باید در خودش داشته باشد، احترام اولیه به حقوق مردم است، ولی متاسفانه شاهد هستیم که حقوق شهروندی که شهری زیبا و با نشاط است را از مردم گرفته اند.
مهرانه سمیعی نیز دانشجوی رشته حقوق دانشگاه است، او نیز در این خصوص می گوید: لازمه حقوق شهروندی داشتن مسئولانی آگاه و مدبر است، اما با این وضع تبلیغات شهری مشخص شد که بسیاری از نامزدها از این اولین حقوق آگاه نیستند.
سمیعی افزود: قبول داریم که نقش نمایی چهره نامزدها در جلب رأی موثر است، ولی این شایسته جامعه در حال توسعه نیست و در بسیاری موارد این نوع تبلیغات بار حقوقی دارد.
مهدی جوهری، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در رابطه با بحث تخلفات ناشی از تبلیغات انتخاباتی شورای شهر گفت: یکی از حقوق اولیه مردم، بهره مندی از شهری با نشاط و سلامت است که متاسفانه طی هفته جاری شاهد ناهنجاری ها و کارشکنی هایی از طرف نامزدهای انتخاباتی در بحث تبلیغات شهری بودیم.
این مسئول افزود: با وجود آن که محیط هایی در سطح شهر تعبیه شد تا نامزدهای انتخاباتی بر آن تبلیغات نمایند، بازهم شاهد این هستیم که بر درختان سطح شهر، تابلوهای راهنمایی و رانندگی، جدول ها، صندوق های صدقات و ... تبلیغات صورت گرفته است.
دبیر کمیته پیشگیری از تخلفات انتخاباتی دادگستری کل استان البرز خاطرنشان شد: در این زمینه تا به امروز 30 پرونده تخلفاتی تشکیل شد و در آن واحد با تذکراتی به نامزدها پیگیر جدی این نوع تخلفات شدیم.
این مقام مسئول در رابطه با اهمیت جایگاه شهردار در خصوص تخلفاتی این چنین توضیح داد: به شهردار شهر در زمینه بحث تخلفات انتخاباتی تذکر و مهلت 48 ساعته داده شد.
وی با بیان این مطلب که البته رسانه در این خصوص اطلاع رسانی لازم را باید داشته باشد، تاکید کرد: شهرداری و مدیریت شهری در زمینه این تخلفات کوتاهی داشته اند و امروز این وضعیت شهر شایسته این مردم نیست.
آماج منیت ها همواره انسان را با مشکلات و مسائل اساسی روبه رو کرده است. اینان که امروز داعیه داران حقوق شهروندی برای مردم شهر هستند، خود در نخستین گام این حقوق را زیر پا له کردند.
امروزه سبد رأی مردم برگرفته از آگاهی است، آنگونه که صبح با دیدن تبلیغات بر در و دیوار خانه با چسب سریش تشخیص می دهند این فرد صلاحیت انتخاب را ندارد.
بر این حسب، چهره شهر که دستخوش بی مهری نامزدهای انتخاباتی شده است، تنها بار کارگران شهرداری را می افزاید و بس.
مشت خیرالله آن قدر دلخور است که نمی خواهد کلامی بگوید، کیسه های زباله سیاه اطرافش چیده شده و مشخص است، چند ساعتی است با کاردک از روی درختان برگه های تبلیغات با سریش چسبیده را می کند.
آن قدر ناراحت و غمگین است که حتی حاضر نیست عکس اش را بیاندازیم و حرف های ناگفته اش را بشنویم، فقط می گوید: دست هایم را چند بار بردیم. کمرم درد گرفت. من پیر شدم و این مردم بزرگ نشدند.
رسانه سهم اساسی دارد. این جمله را در ذهن بارها و بارها تکرار می کنم. به راستی کدام رسانه؟ رسانه هایی که امروز با هر یک از کاندیداها وارد قرار داد انتخاباتی شده اند؟ رسانه هایی که جرأت انتقاد را ندارند؟!!!
مردم روزگاری ولی نعمتان نامیده می شدند و امروز کمترین حقوق آنان که سلامت ظاهری شهر است، از دیوار منازلشان گرفته می شود تا روی درختان و صندوق های صدقات و ... این طریق همچنان ادامه دارد.
نظر شما