خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کاخ سفید: آماده همکاری با ایران در موضوع سوریه هستیم، لابی کشورهای غربی با آمریکا درباره انتخابات ایران، آمریکا طرح «تعلیق تحریمهای ایران» را تمدید می کند، ادعاهای معاون وزارت خارجه آمریکا درباره ایران، روسیه و سوریه از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
کاخ سفید: آماده همکاری با ایران در موضوع سوریه هستیم
«شان اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید امشب در میان خبرنگاران در خصوص موضوعات مختلف و بخصوص رویه دولت ترامپ در قبال سوریه سخن گفت.
دولت «باراک اوباما» همیشه بر شعار «اسد باید برود» اصرار داشت ولی مقامات کلیدی دولت ترامپ در برهههای مختلف، سخنان مختلفی در این باره گفته بودند.
اسپایسر ابتدا به همین موضوع پرداخت و موضعی را که احتمالاً موضع اصولی دولت ترامپ خواهد بود، با خبرنگاران در میان گذاشت.
سخنگوی کاخ سفید گفت: «دولت ترامپ معتقد است که آینده سیاسی سوریه باید توسط مردم این کشور و طی روندی آزاد و شفاف تعیین شود.»
وی پس از اینکه از وجود «آزادی انتخاب» برای مردم سوریه سخن گفت، خیلی شفاف توضیح داد که نتیجه این انتخاب در چه صورت برای آمریکاییها قابل قبول خواهد بود.
اسپایسر گفت: «برای آمریکا غیرقابلتصور است که طی یک روند آزاد، مردم سوریه گزینه رهبری بشار اسد را انتخاب کنند.»
وی افزود: «تا وقتی بشار اسد در قدرت است، سوریه رنگ ثبات و امنیت را نخواهد دید.»
در ادامه سخنگوی کاخ سفید از آمادگی برای همکاری با ایران در بازگرداندن ثبات به سوریه خبر داد؛ مقامات ایرانی بارها اعلام کردهاند که تنها برای حل پرونده هستهای، مجوز گفتوگو با آمریکاییها را داشتهاند و طبیعتاً جواب این درخواست همکاری منفی است. با این حال اسپایسر برای چنین همکاری غیرمحتملی، باز هم شرط و شروط گذاشت.
سخنگوی کاخ سفید گفت: «آمریکا کماکان آماده همکاری با ایران و روسیه برای یافتن راهحلی به سمت سوریه باثبات و یکپارچه است ولی اولین گام برای پایان دادن به خشونتها در سوریه این است که ایران و روسیه، بر وحشیگریهای صحه بگذارند و از نفوذشان برای متوقف کردن آن، استفاده کنند.»
لابی کشورهای غربی با آمریکا درباره انتخابات ایران/واشنگتن تهران را از تمدید معافیت تحریمی مطلع کرد
یک دیپلمات میگوید کشورهای غربی از آمریکا خواستهاند با پیامهای ضد ایرانی، بر انتخابات ریاستجمهوری در این کشور تأثیر نگذارند.
یک دیپلمات غربی به روزنامه فایننشالتایمز گفت: «ما این را (به آمریکا) اظهار داشتهایم که نمیخواهیم پیامهای تُند ضد ایرانی بر انتخابات ایران اثر بگذارند و آن پیامها را به پیشگوییهای خود انجام* تبدیل کنیم.»
روزنامه فایننشالتایمز اظهارات این دیپلمات را در گزارشی با موضوع تصمیم دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای صدور معافیت تحریمی برای اجرای تحریمهای هستهای ایران به موجب شرایط برجام (توافق هستهای ایران و گروه 1+5) منعکس کرده است.
منابع آگاه به این روزنامه انگلیسی گفتهاند دولت ترامپ علیرغم انتقادات تند از توافق هستهای ایران، ظرف چند روز آینده با صدور یک دستور اجرایی به تعهداتش ذیل این توافق پایبند خواهد ماند.
سه منبع آگاه گفتهاند دولت ترامپ قرار است فرمانی که شرکتهای آمریکایی را از تحریمها به بهانه مبادله با ایران معاف میکنند، تمدید کند. این منابع گفتهاند که مقامهایی از آمریکا و سایر کشورها در حال حاضر این موضوع را به اطلاع تهران رساندهاند که این معافیتها تمدید خواهد شد.
صدور این معافیتهای تحریمی، یکی از تعهداتی است که دولت آمریکا در برجام ملزم به اجرای آن شده است.
فایننشالتایمز در بخشی از این گزارش، پس از نقل اظهارات دیپلمات غربی که در بالا به آن اشاره شد، به موضوع انتخابات ریاستجمهوری ایران پرداخته است.
وندی شرمن، سرپرست تیم مذاکرهکننده هستهای سابق آمریکا گفت: «در صورتی که فردی سرسختتر از روحانی انتخاب شود، مشخص نیست که آیا توافق بر باد خواهد رفت یا خیر. دنیا با این توافق امنتر است، بنابراین، حفظ این توافق تا زمانی که طرفها به آن پایبند بمانند در راستای منافع آمریکا است.»
وضعیت زندگی یهودیان ایران از اروپا نیز بهتر است/ رفتار اسرائیل را پذیرا نیستیم
«سیامک مره صادق» نماینده کلیمیان ایران در مجلس شورای اسلامی در گفت وگویی با شبکه خبری «دویچه وله» آلمان گفت، ایران نه مخالف یهودیان بلکه مخالف صهیونیسم است و وضعیت همکیشان یهودی در داخل کشور حتی از اروپا نیز بهتر است.
نماینده کلیمیان مجلس شورای اسلامی در بخشهایی از این گفتوگوی مفصل اظهار داشت که رابطه خوب اقتصادی بین کلیمیان و مسلمانان برقرار است و بهترین دوستان وی از مسلمانان هستند.
وی در ادامه از تلاش برای تغییر برخی قوانین موجود در زمینه عدم اشتغال کلیمیان ایران در برخی مشاغل خبر داد و گفت: «من نمازم را عبری میخوانم و قادرم انگلیسی تکلم کنم اما فارسی میاندیشم. رفتن به خارج و اسرائیل گزینه من نیست.»
آقای مره صادق در ادامه افزود: «ما باید قوانین کشوری که در آنجا زندگی میکنیم را رعایت کنیم. یهودیت با صهیونیسم تفاوت دارد. حمله به دیگر کشورها و کشتن بیگناهان آموزههای حضرت موسی (ع) نیست و ما رفتار اسرائیل را پذیرا نیستیم. به نظرم یهودیان باید اظهار همدردی بیشتری با فلسطینیان بکنند.»
وی در بخشی دیگر با اشاره به برخی تضادها با «محمود احمدی نژاد» رییس جمهور سابق ایران به دفاع از وی پرداخت و افزود که کمکهای مالی به بیمارستان ما در زمان دولت او صورت گرفت. احمدی نژاد ضد صهیونیست و نه ضد یهود بود. مهمترین سیاستگذار ایران مقام رهبری است و مهمترین چارچوب کاری نیز قانون اساسی است.
نماینده کلیمیان درباره انتخابات ایران گفت: «این انتخابات رویکرد اقتصای دارد و نامزدها بهترین راه حلهای برون رفت از بحران اقتصادی را بیان میکنند. فارغ از این مسئله، برای ما یهودیان فرقی نمیکند که چه کسی انتخاب شود. ما شهروند ایران هستیم و هر کسی انتخاب شود باید در چارچوب قانون اساسی کار کند.»
وی در خاتمه درباره وضعیت زندگی اقلیت یهودیان در ایران نیز گفت: «این امر بسیار بهتر از آنی است که بسیاری میپندارند. یهودیان به عنوان اقلیت به رسمیت شناخته شدهاند بنابر این آزادانه امور مذهبی خود را اجرا میکنیم . ما بیش از بیست کنیسه فعال و دست کم 5 کشتارگاه حلال در تهران داریم، موردی که در برخی کشورهای اروپایی شاهدش نیستیم. در کل، شرایط زندگی یهودیان در ایران همیشه بهتر از اروپا بوده است.یهودیان و مسلمانان به همدیگر احترام میگذارند.»
مهر:
آمریکا طرح «تعلیق تحریمهای ایران» را تمدید می کند
برخی منابع آگاه در دولت آمریکا در گفتگو با این روزنامه اظهار داشتند که به رغم انتقادات شدید «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا از توافق هسته ای با ایران (برجام)، دولت آمریکا به احتمال بسیار طی یک هفته جاری به تعهدات خود مندرج در این توافق پایبند خواهد ماند.
طبق اظهارات سه مقام آگاه، دولت آمریکا قرار است طرح تعلیق تحریمها علیه شرکتهای غیر آمریکایی را که با ایران داد و ستد می کنند، تمدید نماید. این مقامات آگاه در ادامه خاطرنشان کردند که در حال حاضر مقاماتی از آمریکا و کشورهای دیگر در خصوص تمدید این طرح تعلیق به مقامات تهران اطلاع داده اند.
طرح تعلیق تحریمها- که در صورت عدم تمدید طی روزهای آینده منقضی می شد- بخشی مهم از توافقی است که در سال ۲۰۱۵ میلادی تهران را به چشم پوشی از برنامه هسته ای خود در اِزای لغو تحریمها راضی ساخت.
«تیموثی اُتل» وکیل تحریم ها در مؤسسه حقوقی «میلر و شوالیه» معتقد است که «در صورت عدم تمدید طرح تعلیق تحریمها، آنان [مقامات واشنگتن] با وضعیت آشفته ای روبرو خواهند شد. [در این صورت] ایران هیچ مانعی برای آغاز مجدد برنامه هسته ای خود نخواهد داشت».
گفتنی است که آمریکا همچنان به بهانه برنامه موشکی ایران و آنچه که «حمایت مداوم تهران از تروریسم!» می خواند، تحریمهای جداگانه ای را علیه جمهوری اسلامی ایران وضع و اجرا کرده است.
ترامپ نیز در دوران رقابتهای انتخاباتی «اولویت شماره یک دولت خود را برچیدن این توافق زیانبار با ایران دانست». این در حالی است که برجام یکی از دستاوردهای مهم دوران رئیس جمهور پیشین آمریکا- باراک اوباما- به شمار می رود.
اما اکنون متحدان آمریکا به منظور حفظ و تداوم اجرای این توافق، در تلاش برای اِعمال نفوذ و تأثیر گذاری بر مقامات واشنگتن از طریق فعالیتهای لابی گرانه هستند.
دولت ترامپ نیز بارها اعلام کرده است که ایران به توافق هسته ای «پایبند» است. با این حال، دولت واشنگتن روند بررسی سیاست ایران را آغاز کرده و تحریمهای غیرهسته ای را تشدید کرده است.
یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا در گفتگو با روزنامه فایننشال تایمز در خصوص تمدید طرح تعلیق تحریمها اعلام کرد که «تا زمانی که روند بررسی [سیاست ایران] بطور کامل انجام شود، ما [واشنگتن] به این توافق پایبند خواهیم ماند».
شایان ذکر است که توافق هسته ای با ایران (برجام) در سال ۲۰۱۵ میان تهران و شش قدرت جهانی (انگلیس، فرانسه، چین، روسیه، آلمان و آمریکا) به امضاء رسید.
یک دیپلمات غربی در خصوص تمدید طرح تعلیق تحریمها گفت که «ما [کشورهای غربی] به آمریکا اعلام کرده ایم که نمی خواهیم پیامهای ضد ایرانی و بسیار قدرتمند در انتخابات ایران نقشی داشته باشند».
این دیپلمات غربی در ادامه افزود که امضاء کنندگان توافق هسته ای با ایران «به منظور حفظ و تداوم [اجرای] این توافق برای یک بازه زمانی طولانی، هم به طور دسته جمعی و هم بطور جداگانه درصدد اِعمال نفوذ بر مقامات واشنگتن هستند».
کویت: گفتگو اساس رفع اختلافات کشورهای حوزه خلیج فارس با ایران است
«خالد الجارالله» معاون وزیر امور خارجه کویت روز دوشنبه در خصوص گفتگوی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با ایران ابراز امیدواری کرد که این گفتگوها به عقب بازنگردد و از مرحله اول فراتر رفته و به مراحل پیشرفته تر برسد.
الجارالله گفت: «ما همچنان معتقدیم که گفتگو اساس رفع اختلافات موجود با ایران است و همچنان تاکید می کنیم که این گفتگو مشروط به رعایت مبانی اساسی از جمله عدم دخالت در امور داخلی، احترام گذاشتن به حاکمیت کشورها و توجه به حسن همجواری است».
وی در خصوص عدم دعوت از ایران برای شرکت در نشست سران اسلامی-آمریکایی که قرار است در ریاض برگزار شود و اینکه آیا این امر به معنای ارسال پیامی به ایران است هم مدعی شد که سفر «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا پیامی در خصوص همبستگی این ائتلاف و توان آن برای مقابله با چالش ها است.
معاون وزیر امور خارجه کویت از سوی دیگر بر آمادگی این کشور برای میزبانی از طرف های یمنی در صورت وجود طرحی نهایی برای پایان دادن به بحران این کشور تاکید کرد.
وی با اشاره به میزبانی کویت از مذاکرات قبلی صلح یمن در طول سه ماه بر پایبندی کویت به حل اوضاع یمن تاکید کرد.
این اظهارات معاون وزیر خارجه کویت همزمان با تحرکات «اسماعیل ولد الشیخ» نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن برای ازسرگیری مذاکرات صلح این کشور طی مرحله آینده و با هدف دستیابی به راهکاری که به بحران دو ساله این کشور پایان می دهد، صورت می گیرد.
ادعاهای معاون وزارت خارجه آمریکا درباره ایران، روسیه و سوریه
«استورات جونز» (Stuart Jones) معاون خاورنزدیک وزارت خارجه آمریکا که به تازگی از شهر آستانه پایتخت قزاقستان بازگشته است، در کنفرانس مطبوعاتی امروز خود درباره سوریه و برخی از موضوعات مانند دیدار هفته گذشته وزرای خارجه روسیه و آمریکا به اظهارنظر پرداخت.
وی با اعلام رایزنی جدی و صریح «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا با «سرگئی لاوروف» همتای روس خود تأکید کرد که در این گفتگوها از لاوروف خواسته شد تا از نفوذ خود بر بشار اسد رئیس جمهور سوریه استفاده کند و وی را برای قبول یک آتش بس ماندگار تحت فشار بگذارد.
معاون خاورنزدیک وزارت خارجه آمریکا با ادعای واهی نقض گسترده حقوق بین الملل توسط رئیس جمهور سوریه به پشت گرمی تداوم حمایت های حامیانش یعنی ایران و روسیه مدعی شد: ادامه خشونت های اسد در به کارگیری تسلیحات شیمیائی امنیت ملی ما و متحدمان ما را به خاطر انداخته است!
این مقام دیپلماتیک آمریکا که بدون نمایش هرگونه سند و مدرکی چندین بار در طول این کنفرانس مطبوعاتی مدعیِ دراختیار داشتن اسناد ویژه ای در اثبات آنچه وی کشتار و سوزاندان اجساد و دفن آن ها در گورهای دسته جمعی توسط دولت دمشق نامید، در ادامه با تکرار ادعاهای همیشگی سایر مقامات این کشور گفت: عدد دقیقی از زندانیان کشته شده نداریم؛ ولی میدانیم که در میانه سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ بین ۵ تا ۱۱ هزار نفر در زندان های سوریه کشته شده اند!
«استورات جونز» در ادامه در اشاره به دیدار لاوروف و تیلرسون گفت: وزیر خارجه روسیه به ما قول داد که برای خاتمه دادن به بحران سوریه اقدام می کند و بر همین اساس امیدواریم که مسکو در مسیری سازنده، برای خاتمه دادن به سنگدلی های اسد، با ما همکاری کند.
وی بدون اشاره به تلفات بالای حملات ائتلاف موسوم به مبارزه با داعش به سرکردگی آمریکا در میان غیرنظامیان سوری افزود: دلایلی داریم که نشان از تردید ما در خصوص نتیجه نشست آستانه دارد؛ یعنی توافق ایجاد مناطق عاری از تنش؛ چرا که دولت سوریه مخالفان مسلح و نیز شهروندان این کشور را بمباران می کند!
لایحه کنگره درباره سپاه پاسداران امنیت ملی آمریکا را تهدید می کند
رسانه آمریکایی هیل امروز با انتشار مطلبی اقدام کنگره این کشور درباره سپاه پاسداران را مورد انتقاد قرار داد.
در این مطلب آمده است: اوایل امسال رئیس جمهور می خواست نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در لیست سازمان های تروریستی قرار دهد که با هشدارهای مقامات وزارت دفاع مبنی بر این که چنین اقدامی می تواند امنیت نیروهای ما در منطقه را به خطر بیاندازد و جنگ علیه داعش را تضعیف کند، وی از این کار صرف نظر کرد و این اقدام وی اقدام مناسبی بود.
در ادامه این مطلب آمده است: متاسفانه حالا کنگره لایحه ای را دنبال می کند که از رئیس جمهور می خواهد تا این کار را بکند. رضایت سیاسی از اینکه سپاه در لیست سازمان های تروریستی قرار گیرد به ریسک های زیادی که برای زنان و مردان ما اضافه می کند نمی ارزد و موجب عقب گرد عملیات های آنها در عراق و سوریه می شود.
«رابرت گارد» ژنرال بازنشسته آمریکایی و نویسنده این مطلب با اشاره به عملکرد مثبت سپاه در مبارزه با داعش و تروریسم خواستار همکاری آمریکا با سپاه پاسداران در امر مبارزه با تروریسم شد.
گفتنی است کنگره آمریکا در تلاش است تا لایحه ای را به تصویب برساند که در آن از رئیس جمهور آمریکا خواسته خواهد شد تا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در لیست گروه های تروریستی قرار دهد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
ادعای واهی نیکی هیلی: روسیه به خاطر حمایت از اسد و ایران منزوی شده است
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل در گفتگو با شبکه ای بی سی نیوز، آزمایش اخیر موشکی کره شمالی را پیامی به همسایه جنوبی خود دانست و مدعی شد روسیه به خاطر حمایت از دولت اسد و ایران منزوی شده است.
هیلی گفت: پیش از همه باید از ذهنیت کیم جون اون آگاه شویم که در وضعیت پارانویا (یکی از گونههای روانگسیختگی) قرار دارد. وی به شکلی باور نکردنی درباره همه چیز و هر اتفاقی که در اطراف خود می افتد نگران است. به باور من این اقدام (آزمایش موشکی) پیامی به کره جنوبی بعد از انتخابات در این کشور است. از این رو ما به اعمال فشار ادامه خواهیم داد. وی این را احساس می کند و قطعا این فشارها بر وی کارگر است. ما نیز ادامه می دهیم، خواه از طریق تحریم باشد، خواه بیانیه مطبوعاتی یا هر کار دیگری که از دستمان برآید.
سفیر آمریکا درباره اینکه به نظر می رسد این اقدامات تاثیری در رفتار کره شمالی نداشته باشد تصریح کرد می توانم به شما بگویم که همکاری ما با چین در مقایسه با گذشته بهتر شده است. ما مصمم به مراقبت از کره جنوبی هستیم و برای همین هم هیئتی به آنجا اعزام کرده ایم و این هیئت روی این مساله کار می کند. ما همچنین به مراقبت از ژاپن نیز ادامه می دهیم.
وی ادامه داد: آنچه می دانیم این است که جامعه جهانی نگرانی دارد. حال دیگر فقط ما نیستیم که نگرانی داریم می بیند که همه کشورهای جامعه جهانی کره شمالی را منزوی کرده اند تا بدانند رفتارشان قابل قبول نیست.
هیلی درباره اعلام آمادگی سران کره شمالی برای گفتگو با دولت ترامپ پیش از آزمایش موشکی اخیر گفت به این شکل نیست؛ آزمایش موشکی راه درستی برای به مذاکره نشستن با رئیس جمهور نیست زیرا وی (رهبر کره شمالی) قطعا چنین کاری نمی کند. این را هم بگویم که وی می تواند بنشیند و همه شرایط خود را مطرح سازد ولی تا زمانی که شروط ما برآورده نشوند، ملاقاتی با وی نخواهیم داشت.
نماینده آمریکا در سازمان ملل درباره روابط آمریکا و روسیه گفت: موضوع افراد در اینجا مطرح نیست و آنها تلاش می کنند با هر چیزی مخالفت کنند. ما در این خصوص جدی هستیم و می بینید که عمل هم می کنیم. براساس عملکرد روسهاست که ما نیز اقدام می کنیم. برای همین هم روسیه در موضوع سوریه تنها مانده است. همه آنها را به خاطر حمایت از اسد و ایران منزوی کرده اند. این عملکرد ما نیز ادامه خواهد داشت. با این حال همکاری با روسیه برای مبارزه ما با داعش اهمیت دارد
نظر شما