به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، جلیل بالایی مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه، دوشنبه(25 اردیبهشت) در آیین جشن ثبت نودشه شهر ملی گیوه، گفت: در دولت یازدهم تقویت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و توجه به آن روند رو به رشد و مناسبی داشته است.
وی افزود: همزمان با دفاع ما از ثبت ملی شهر صنایع دستی با تمرکز بر کلاش(گیوه) در شورای مرکزی سازمان میراث فرهنگی، چندین استان و شهر رقیب ما بودند.
بالایی، اظهار کرد: آنچه باعث شد شورا به نفع نودشه رأی دهد و جزو اولین شهرها ثبت ملی شود به واسطه چند عامل بودکه عنصر مشارکت مردم در اداره امور محلی یکی از نکات مهم و مورد توجه بود.
وی ابراز کرد: چیزی که مهم بود و مورد توجه شورا قرار گرفت عنصر مشارکت مردم در اداره امور محلی بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، ابراز خرسندی کرد: در منطقه اورامانات، در پاوه به ویژه نودشه و روستاهای اطراف، مردم در مقابل یکایک مسائل پیش رو و پیرامونی شان احساس مسئولیت کرده و مشارکت دارند و این شاید بزرگترین نقطه قوت مردمان این سرزمین است.
وی تصریح کرد: این حس مشارکت و دلسوزی مردم در حفظ محیط زیست، توجه به میراث مادی و معنوی کلیدی ترین مسئله است.
بالایی، خاطرنشان کرد: کلاش را در استان ها و شهرهای غربی ایران و کردستان عراق هم داریم همزمان هم شهرهایی از استان کردستان مدعی بودند اما به دلیل عنصر خلاقیت و تنوع رنگ، تولید آنان برای همه سنین اعم از کودکان، زنان و مردان باعث شد که این ثبت را برای کرمانشاه داشته باشیم.
وی تعداد و تمرکز این صنعت در شهر نودشه را یکی دیگر از نکات بارز در این منطقه برشمرد و گفت: بیش از 2 هزار نفر صنعتگر گیوه باف در این شهر داریم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، بیان کرد: ما تنها معتقد به حضور صنعتگران در شهر نودشه نیستیم، این شهر نودشه دارای بافت تاریخی است.
وی تأکید کرد: براساس تفاهمنامه بین وزارت کشور و میراث فرهنگی، حتما اولین شهر مورد توجه برای مردمت و بازسازی بافت تاریخی شهر نودشه خواهد بود.
بالایی، از افتتاح رسمی پایگاه منظر طبیعی و تاریخی اورامان با حضور استاندار در ادامه این مراسم در شهر پاوه خبر داد و گفت: خوشبختانه شرایط جغرافیایی منطقه اورامانات، مرزی بودن آن، منظر طبیعی و روستاهای بکر شرایطی را فراهم کرده است که روستاها و شهرهای ملی در این منطقه شکل بگیرد و آرام آرام زمینه وجود و ثبت جهانی منظر هورامان را فراهم کنیم.
نظر شما